Uwielbiam cienkich fotografów od ptaszków jak się wypowiadają o pracy z modelka i zdjęciach studyjnych. Wiadomo że oni się znają najlepiej
Nie nigdy nie powiedziałem że tam wszystkie pozy są złe, tylko ze większość jest nie specjalna. A sporo jest tragicznych, link który podałem to pokazuje, każda modelka za taką dupę na zdjęciu się wkór… Dlatego poleciłem drozdiemu przejrzenia jakiegoś katalogu bielizny dobrej firmy bo tam znajdzie same co najmniej dobre zdjęcia.
I raczej bym nie polecał ściemniania wielkiego fotografa, ja wiem niektórzy potrafią ściemnieć i to im najlepiej wychodzi. Znajdź sobie jakąś zaufaną osobę która zgodzi ci się żebyś sobie na niej poćwiczył. Jak będziesz ściemniał a nic ci nie wyjdzie to modelka z pewności opowie z jakim palantem miała do czynienia udawał mistrza a nic nie wyszło. Postaw sprawę uczciwie, masz pomysł jak to zrobić ale potrzebujesz jej pomocy, często modelki wiedza jak same się ustawić i wspólnymi silami coś osiągniecie. Inaczej możesz mieć problem ze znalezieniem modelki. Ja nigdy nie opowiadałem modelka głupot dlatego nie mam problemu z ich znalezieniem w przeciwieństwie do niektórych