-
Jaki obiektyw do 60D
zostalem posiadaczem tej lustrzanki od razu zaznacze ze jest to moj pierwszy dobry aparat i chcialbym sie znim zaprzyjaznic ,ale chcialbym dokupic jakis obiektyw zebym mogl robic zdjecia zoom chce przeznaczyc okolo 3000tys zl
-
Uzależniony
Odp: Jaki obiektyw do 60D
wyręczę pozostałych i zaproponuje na wstępie coś takiego: Przeszukaj Canon-Board.info przez Google
-
tak dzieki lecz niewiem co wybrac bo poprostu sie nieznam i chcialbym zeby ktos mi pomogl wybrac
--- Kolejny post ---
mam 18-135 obiektyw
-
canon 15-85
canon 18-135 stm
canon 18-200
tamron 17-50
nie wiem co można jeszcze "polecić" na początek...
-
Uzależniony
Według mnie najlepszy będzie canon 24 - 105 f4.0 Jest to na początek obiektyw do "wszystkiego". chociaż piszesz że masz 18 -135 więc nie ma sensu dublować zakresów..
A co chcesz fotografować że stwierdzasz iż to szkło które posiadasz jest niewystarczające...?
Ostatnio edytowane przez szambonur ; 24-03-2013 o 23:23
-
chcialbym fotografowac np.ptaki z daleka lub gory cos w tym stylu
-
Uzależniony
Jeśli w góry mogę z czystym sumieniem polecić Tamrona 70-300 idealny do plecaka. Zgrabny lekki ze stabilizacją
-
góry też chcesz fotografować z daleka?
Ostatnio edytowane przez p0m ; 24-03-2013 o 23:29
ebe ebe
-
szambonur czy otakim mi pisales Tamron SP AF 70-300 F/4-5.6 Di VC USD Lens
-
Uzależniony
to trzeba było od razu pisać na początku że posiadasz standardowy obiektyw i chcesz dokupić tele na ptasie łowy... Tutaj zostawiam pole do popisu bardziej wprawionych w tym temacie, bo ja w życiu żadnego ptaszka nie "ustrzeliłem"...
Uprawnienia umieszczania postów