Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: Jaki obiektyw do 60D

Początki nałogu Awatar sprocket73
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie Odp: Jaki obiektyw do 60D

ten podobno jest niezły w tej cenie:

Sigma 120-400 f/4.5-5.6 DG APO OS HSM
    SPROCKET
    80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
    Moja wycieczkowa galeria

Miasto
    szczecin

dzieki ze wogole piszesz zemna ja naprawde kupilem 2 tygodnie temu canon d60 z obiektywem 18-135 i czytam i czytam jak i co ustawiac i musze sie przyznac sprawia mi to trudnosc niewiem moze i niepotrzebny mi inny obiektyw ale tak pomyslalem ze miec obiektyw ktorym mozna z daleka robic zdjecia np ptakow ktorych sie nie sploszy to bylo by cos i takie wogole cos

Uzależniony Awatar szambonur
    Miasto
    za siedmioma górami...

za pół roku, to już sam będziesz wiedział co kupić, po co teraz zastanawiać się w ciemno. Rób tym co masz. Nie chce się mądrzyć ale taka jest moja dobra rada. Wstrzymaj się teraz z kupnem i ciesz się fotografowaniem... Wnioski z czasem wyciągniesz sam..

Miasto
    szczecin

szambonur czy otakim mi pisales Tamron SP AF 70-300 F/4-5.6 Di VC USD Lens

Uzależniony Awatar szambonur
    Miasto
    za siedmioma górami...

dokładnie, chwalę sobie bardzo ten obiektyw..., ale na ptaszki to nie wiem jak się sprawdzi. W góry jak najbardziej, ptaki przypuszczam że średnio...

Cytat Zamieszczone przez mitocanon Zobacz posta
    ja naprawde kupilem 2 tygodnie temu canon d60 z obiektywem 18-135
    Hej. Też na Twoim miejscu na arzie kasę schowałbym do skarpety i trochę się pobawił tym co masz. Musisz poznać nowy sprzęt, funkcje (na pewno nie wszystkie), zasady działania i po prostu go poczuć. Tak jak to było w przyklejonym watku na poczatku działu - musisz najpierw porobić trochę zdjęć by zobaczyć, co masz a czego Ci brakuje i za jakiś czas Twoje pytania będą konkretniejsze. Powodzenia!

mk
    Guest

Do fotografowania ptaków trzeba mieć jakąś tam wiedzę, radzę zapoznać się z możliwościami swojego obiektywu i lustrzanki na początku a potem dopiero myśleć o jakimś innym obiektywie, jak na razie nie jesteś w stanie ogarnąć tego co masz, kupisz 70-200 i założysz kolejny wątek dlaczego zdjęcia są poruszone, dlaczego są za ciemne, za jasne, są nijakie a inni robią takie fajne zdjęcia tym obiektywem... Tą kasę przeznacz na kilka książek, jakiś kurs... Ja na Twoim miejscu zamiast kupować obiektyw, zainwestowałbym w lampę, która zapewne bardziej Ci się przyda wewnątrz i na imprezkach rodzinnych niż ten 70-200 do ptaków... No i kasy Ci troszkę zostanie zawsze na książki ; )! Nawet z tym obiektywem będziesz mógł polować na ptaki tylko musisz się zapoznać z lustrzanką i z nią polubić, bez tego ani rusz...

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Oprócz książek o podstawach fotografii, polecam też "Fotografujemy ptaki" panów Kłosowskich - to a propos Twojego zainteresowania ptakami.
    Jeśli nie chce się wydać kwoty jak za nowy samochód, do fotografowania ptaków najczęściej wybiera się obiektywy canona 300/4 lub 400/5,6. Ja sam używam 300/4 i telekonwertera 1,4x. Sprawdź galerie w dziale "Przyroda/Makro" - dowiesz się o sprzęcie, jaki używają inni.

Ale, tak jak powiedzieli koledzy, fotografuj na razie tym co masz, a za parę miesięcy sam będziesz wiedział, czego chcesz.

Coś już napisał Awatar meg83
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez mitocanon Zobacz posta
    dzieki ze wogole piszesz zemna ja naprawde kupilem 2 tygodnie temu canon d60 z obiektywem 18-135 i czytam i czytam jak i co ustawiac i musze sie przyznac sprawia mi to trudnosc niewiem moze i niepotrzebny mi inny obiektyw ale tak pomyslalem ze miec obiektyw ktorym mozna z daleka robic zdjecia np ptakow ktorych sie nie sploszy to bylo by cos i takie wogole cos
    poczytaj o fotografowaniu ptaków na ptasiarskich lub przyrodniczych stronach/forach /zasiadkach, czatowniach etc/ - na razie wstrzymaj się z kupnem szkła i wyciśnij maxa ze sprzętu który masz

ja koledze doradze canon 600/4, 500/4, 400/2.8, 300/2.8, 400/5.6, 300/4 a teraz zapraszam do skapca lub allegro w celu sprawdzenia na ktory Cie stac dodam tylko ze ten ostatni jest najgorszy z w/w co wcale nie oznacza ze zly
    A tak powaznie to canon 70-300 IS jest niezly, lekki i obrazek daje calkiem przyzwoity.
    Ostatnio edytowane przez greg01 ; 25-03-2013 o 14:39

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów