zostalem posiadaczem tej lustrzanki od razu zaznacze ze jest to moj pierwszy dobry aparat i chcialbym sie znim zaprzyjaznic ,ale chcialbym dokupic jakis obiektyw zebym mogl robic zdjecia zoom chce przeznaczyc okolo 3000tys zl
zostalem posiadaczem tej lustrzanki od razu zaznacze ze jest to moj pierwszy dobry aparat i chcialbym sie znim zaprzyjaznic ,ale chcialbym dokupic jakis obiektyw zebym mogl robic zdjecia zoom chce przeznaczyc okolo 3000tys zl
wyręczę pozostałych i zaproponuje na wstępie coś takiego: Przeszukaj Canon-Board.info przez Google
canon 15-85
canon 18-135 stm
canon 18-200
tamron 17-50
nie wiem co można jeszcze "polecić" na początek...
ebe ebe
tak dzieki lecz niewiem co wybrac bo poprostu sie nieznam i chcialbym zeby ktos mi pomogl wybrac
--- Kolejny post ---
mam 18-135 obiektyw
Według mnie najlepszy będzie canon 24 - 105 f4.0 Jest to na początek obiektyw do "wszystkiego". chociaż piszesz że masz 18 -135 więc nie ma sensu dublować zakresów..
A co chcesz fotografować że stwierdzasz iż to szkło które posiadasz jest niewystarczające...?
Ostatnio edytowane przez szambonur ; 24-03-2013 o 23:23
chcialbym fotografowac np.ptaki z daleka lub gory cos w tym stylu
góry też chcesz fotografować z daleka?
Ostatnio edytowane przez p0m ; 24-03-2013 o 23:29
ebe ebe
to trzeba było od razu pisać na początku że posiadasz standardowy obiektyw i chcesz dokupić tele na ptasie łowy... Tutaj zostawiam pole do popisu bardziej wprawionych w tym temacie, bo ja w życiu żadnego ptaszka nie "ustrzeliłem"...![]()
c 70-200 na cropa będziesz miał zoooooma
Jeśli w góry mogę z czystym sumieniem polecić Tamrona 70-300 idealny do plecaka. Zgrabny lekki ze stabilizacją