myślałem o Logitech Performance MX przed zakupem M705 intensywnie, bo wcześniej używałem podobnej, dużej MX610.
jednak właśnie częstotliwość ładowania (czytałem opinie o kilku dniach, max tydzień pracy) ciut mnie zniechęciły (poprzednia mysz wytrzymywała dokładnie 6 tygodni na dwóch eneloopach i to przyjąłem za optimum), do tego nowa przełączalna rolka - dlatego stwierdziłem, że na próbę (z taką właśnie rolką) kupię M705 - i ta już została, bo naprawdę daje radę.
też tylko 2 tygodnie? ojojoj.
ale oczywiście wygląda ekstra (kosztuje też), choć IMHO jednak jak podświetlana, to głównie na kablu.
chmm, ale pewnie z wyłączonym podświetleniem wytrzyma pół roku?
przy okazji: czy k800 ma kontrolki caps-lock i num-lock?
k360 ma tylko od caps-lock - i brakuje mi trochę num-lock.
niezły wynik.
co do przycisków - w mojej MX610 w ciągu kilku lat przyciski trzeba było reanimować ze dwa razy (spokojnie da się bezkosztowo - są instrukcje na yt), ale dotyczyło to głównie LPM i PPM, nie środkowego.
w lewą rękę to jej nie chwycisz raczej, M705 z resztą też nie.
zdaje się, że MX620 (lustrzana wersja MX610) to jedyna mysz dla leworęcznych.
ale poza tym, jak napisałem, Performance MX, to świetna mysz, do tego używa nano odbiornika Unifying (a nie takiego bolca, jak MX620), co jest dodatkowo ważne, jeżeli myślisz jednocześnie o bezprzewodowej klawiaturze.
na początku po przejściu nie jest lekko (mniejsza, inny kształt), ale po kilku tygodniach jest bardzo ok.
to proponuję kupować taki:
4World Kabel USB 2.0 MICRO 5pin, AM / B MICRO transfer/ładowanie 1.0m niebieski - Akcesoria - Komputronik notebooki, komputery i elektronika
kolory do wyboru (mam czerwone, jak L), długość ~1m, i są naprawdę elastyczne - używam do komórek i dają ładnie radę.