Pokaż wyniki od 1 do 10 z 57

Wątek: Jaka mysz bezprzewodowa do obróbki zdjęć

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Jaka mysz bezprzewodowa do obróbki zdjęć

Cytat Zamieszczone przez hansu44 Zobacz posta
    A ja z kolei używam takiego zestawu:
    mysz Logitech Performance MX - fajna bo profilowana dla praworęcznych. Zasilana z 1 akumulatorka AA trzyma mi jakieś 2 tygodnie. Wybrałem ją, gdyż jest większa niż M705.
    myślałem o Logitech Performance MX przed zakupem M705 intensywnie, bo wcześniej używałem podobnej, dużej MX610.
    jednak właśnie częstotliwość ładowania (czytałem opinie o kilku dniach, max tydzień pracy) ciut mnie zniechęciły (poprzednia mysz wytrzymywała dokładnie 6 tygodni na dwóch eneloopach i to przyjąłem za optimum), do tego nowa przełączalna rolka - dlatego stwierdziłem, że na próbę (z taką właśnie rolką) kupię M705 - i ta już została, bo naprawdę daje radę.

klawiatura Logitech K800 - typowy układ, 3 stopniowe podświetlenie nie do przecenienia podczas pracy wieczorami. Czas pracy podobny do myszy. Zasilana 2 akumulatorami AA.
    też tylko 2 tygodnie? ojojoj.
    ale oczywiście wygląda ekstra (kosztuje też), choć IMHO jednak jak podświetlana, to głównie na kablu.

chmm, ale pewnie z wyłączonym podświetleniem wytrzyma pół roku?
    przy okazji: czy k800 ma kontrolki caps-lock i num-lock?
    k360 ma tylko od caps-lock - i brakuje mi trochę num-lock.

Cytat Zamieszczone przez najeli Zobacz posta
    teraz mam mx620, ale już trochę jej przycisk pod rolką zajeździłam. (fakt, że przez 3 czy 4 lata chyba raz zmieniałam baterie, a nigdy jej nie wyłączam..)
    niezły wynik.
    co do przycisków - w mojej MX610 w ciągu kilku lat przyciski trzeba było reanimować ze dwa razy (spokojnie da się bezkosztowo - są instrukcje na yt), ale dotyczyło to głównie LPM i PPM, nie środkowego.

A właśnie na tego Performance MX nastawiam (pomimo, że jestem leworęczna :P)
    w lewą rękę to jej nie chwycisz raczej, M705 z resztą też nie.
    zdaje się, że MX620 (lustrzana wersja MX610) to jedyna mysz dla leworęcznych.

ale poza tym, jak napisałem, Performance MX, to świetna mysz, do tego używa nano odbiornika Unifying (a nie takiego bolca, jak MX620), co jest dodatkowo ważne, jeżeli myślisz jednocześnie o bezprzewodowej klawiaturze.

Dzięki za info o m705. Wygląda podobnie do tej mojej, a byłam z niej zadowolona, póki jeszcze działała w 100%...
    na początku po przejściu nie jest lekko (mniejsza, inny kształt), ale po kilku tygodniach jest bardzo ok.

Dwa - podczas ładowania można normalnie myszki używać. Polecam jednak kupić osobno jakiś elastyczny przewód USB - microUSB, gdyż ten który znajduje się w zestawie jest bardzo sztywny i czasem czuć jego obecność
    to proponuję kupować taki:
    4World Kabel USB 2.0 MICRO 5pin, AM / B MICRO transfer/ładowanie 1.0m niebieski - Akcesoria - Komputronik notebooki, komputery i elektronika

kolory do wyboru (mam czerwone, jak L ), długość ~1m, i są naprawdę elastyczne - używam do komórek i dają ładnie radę.
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    w lewą rękę to jej nie chwycisz raczej, M705 z resztą też nie.
    zdaje się, że MX620 (lustrzana wersja MX610) to jedyna mysz dla leworęcznych.
    Google mi mówi, że to 610 jest dla leworęcznych
    mam tę: http://www.productwiki.com/upload/im...aser_mouse.jpg

Moja leworęczność nie eliminuje używania podstawowych sprzętów (a nawet gitary) w wersji "większościowej".

A w sumie teraz i tak się przesiadłam z powrotem na PC i wszystko na kablach, to ten ładujący kabel MXa nie powinien przeszkadzać.
    Chyba że w ogóle w jakiś kablowych się rozejrzę, podobno większy wybór.
    I tak wszystkie "precyzyjne" rzeczy robię na tablecie.

A co do klawiatury -- zakupiłam A4tech KD-800L. Klawisze w stylu laptopowym (dla mnie priorytet), włączane podświetlenie klawiszy. Na razie parę dni i jestem bardzo zadowolona, szczególnie, że to 75zł czy coś ;-)
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Miasto
    Poznań

Google mi mówi, że to 610 jest dla leworęcznych
    chmm, chwila, ja miałem MX610, czyli tę:
    Logitech MX610

ok, błędnie założyłem, że leworęczna wersja MX610 będzie miała kolejny numerek, a jednak tak nie zrobili - nazwali ją po prostu MX610 left-hand.
    niemniej jednak jest to nadal unikalna myszka (jedyna?) dla osób leworęcznych.

czyli MX620 to inna, nowsza myszk (z nowszą rolką, ale z mniejszą liczbą przycisków - MX610 miała ich 13, w tym 2 podświetlane i to nawet działało - przychodził email i przycisk myszy zaczynał migać - nie trzeba było wyłączać screensaver'a, żeby wiedzieć, że mamy new message).

A w sumie teraz i tak się przesiadłam z powrotem na PC i wszystko na kablach, to ten ładujący kabel MXa nie powinien przeszkadzać.
    nie powinien, ale IMHO też się zgadzam, że przy blaszaku wszystko powinno być na kablach: szybciej, prościej, zdrowiej, a problem wymiany baterii w ogóle znika. sam tak mam i polecam w swoim PC (tu przydają się też odpowiednie dodatki do organizowania kabli).

zakupiłam A4tech KD-800L. Klawisze w stylu laptopowym (dla mnie priorytet), włączane podświetlenie klawiszy. Na razie parę dni i jestem bardzo zadowolona, szczególnie, że to 75zł czy coś ;-)
    no proszę, cena przyzwoita, choinka niezła, dwa pytania:
    - da się regulować to podświetlenie?
    - czy jest przycisk "kalkulator"?

sam do PC rozważałem logitech g105 albo microsoft x4, ale to jednak 3x taka cena - dlatego ostatecznie używam niepodświetlaną microsoft wired keyboard 600 za ~45,- zł, którą naprawdę polecam - za jakość wykonania, prostotę, ciche klawisze, niski profil i klawisz kalkulator.
    pozdro.,
    m.

Miasto
    Gdańsk

no proszę, cena przyzwoita, choinka niezła, dwa pytania:
    - da się regulować to podświetlenie?
    - czy jest przycisk "kalkulator"?
    Podświetlenie da się włączyć i wyłączyć. Manualnie niestety (czyli komputer się wyłącza a klawiatura dalej świeci, dopóki jej sami nie wyłączymy).
    Przycisku kalkulatora nie ma niestety.
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Miasto
    Gdańsk

na początku po przejściu nie jest lekko (mniejsza, inny kształt), ale po kilku tygodniach jest bardzo ok.
    Właśnie dostałam m705 w pracy, nie minęły jeszcze te tygodnie, ale szału nie ma...
    W domu ostatnio bardziej mnie nie ma niż jestem, więc jeszcze nic nie kombinowałam ;]

Miasto
    Poznań

Właśnie dostałam m705 w pracy, nie minęły jeszcze te tygodnie, ale szału nie ma...
    spoko, na początku najważniejsze to dobrze zaprogramować wszystkie 8 przycisków dla każdej aplikacji - i da się pracować ze 2 razy szybciej. oczywiście, jeżeli chcemy pracować 2x szybciej...
    pozdro.,
    m.

Miasto
    Gdańsk

spoko, na początku najważniejsze to dobrze zaprogramować wszystkie 8 przycisków dla każdej aplikacji - i da się pracować ze 2 razy szybciej. oczywiście, jeżeli chcemy pracować 2x szybciej...
    80% mojej pracy to vim po ssh :P tam mi się myszka nie zda ;-)

Miasto
    Poznań

80% mojej pracy to vim po ssh :P tam mi się myszka nie zda ;-)
    tia, i jeżeli robisz to przez terminal tekstowy, to ok.

a jeżeli nie (skoro dali Ci mysz), to nigdy nie robisz takich operacji, jak kopiuj, wklej, wytnij, zamknij, minimalizuj, maksymalizuj, cofnij, dalej itp.? od tego właśnie są dodatkowe guziki na myszy.

u mnie nawet w vi przydają się te przyciski, a co dopiero w vim, nie wspominając już o zdalnej pracy (w sterowniku logitecha extra zadania przypisane do przycisków zawsze wykonują się w lokalnym shell'u - nawet jak jesteśmy gdzieś daleko - taki mały błąd logitecha - co można dodatkowo wykorzystać - i wykonać coś lokalnie szybciej, bo bez opuszczania zdalnego okna). oj, chyba masz za łagodnego szefa...
    pozdro.,
    m.

Uprawnienia umieszczania postów