Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: Canon 200 2.8 II wobec 180 3.5

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie Odp: Canon 200 2.8 II wobec 180 3.5

Cytat Zamieszczone przez Eberloth Zobacz posta
    A ja poproszę jakieś foty i więcej opinii o 200/2.8 bo myślę o tym szkle intensywnie...
    Obiektyw wykorzystuję głównie do astrofotografii, ale za dnia też od czasu do czasu coś tam wykonam. Te zdjęcia proszę traktować bardziej jako testy, niż jakieś piękne wyszukane kadry.To z choinką, zostało wykonane z TC 1.4x. Wszystkie wykonane z ręki.
    A jesli chodzi o opinie, to hmm...jest to obiektyw dla wybranych Niewiele osób nabędzie go, ponieważ jest EF 70-200 2.8, nawet z IS-em. Ja jednak postawiłem na stałki ze względu na astrofoto) i nie żałuję, chociaż ostatnio się wyłamałem i kupiłem Sigmę 18-35
    Obiektyw jest lekki (760 g), krótki, zgrabny, świetnie wykonany, czarny, poza tym jest ostry, choć przy f2.8 trzeba sie przyłożyć.

https://drive.google.com/folderview?...Gc&usp=sharing

Jakiego typu zdjęcia chciałbyś nim wykonywać?

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Jestem na 93,52% przekonany do tandemu 100/2 + 200/2.8. Co dwie jasne stałki to nie jedna Prosiłbym tylko o szersze rozinięcie uwagi o 200/2.8:

Cytat Zamieszczone przez robson999 Zobacz posta
    poza tym jest ostry, choć przy f2.8 trzeba sie przyłożyć.
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Eberloth Zobacz posta
    Jestem na 93,52% przekonany do tandemu 100/2 + 200/2.8. Co dwie jasne stałki to nie jedna Prosiłbym tylko o szersze rozinięcie uwagi o 200/2.8:
    Obiektyw nie posiada stabilizacji, co utrudnia swobodne wykonywanie ujęć, choć ja już się praktycznie nauczyłem robić nim zdjęcia (nawet z TC). Wydaje mi się, że na 2.8 mimo wszystko nie zawsze ładnie wyostrzy, z resztą widać to na zdjęciach, które dałem w linku. Spokojnie, nie piszę tu o brzydkim, nieostrym, mydlanym obrazku. Inna sprawa, że na FF pewnie byłoby bosko, ale na razie zostawiam temat pełnej klatki.
    Kupowałem go w zeszłym roku w marcu (niedługo 1 rocznica), w znanym w Polsce internetowym sklepie fotograficznym i pamietam, że były problemy z dostępnością. Musiałem czekać chyba ponad tydzień, czy dwa na przesyłkę. Ciekawe jak jest dziś z dostępnością?
    Ostatnio edytowane przez robson999 ; 13-03-2014 o 14:50

Uprawnienia umieszczania postów