Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka.....+ LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze
Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl
Tak, potwierdzam że u mnie trwa "włoski strajk listonoszy" - kiedyś nie chciało im sie dostarczać przesyłek - wrzucali tylko awizo do skrzynek. W tym roku jednak nie chce im się nawet dostarczać awizo - okazało się że matówka przeleżała 3 tygodnie na poczcie i odesłali ją. W międzyczasie ja byłem kilkakrotnie i pokazywałem dowód nadania od Andee, ale panie w okienku uśmiechając się twierdziły że taka przesyłka do nich napewno nie trafiła - odesłali mnie najpierw na pocztę której podlegają listonosze następnie do okrędowej (nadal bez śladu), a na koniec do centralnej w Warszawie. Cały czas twierdzono że takiej przesyłki nie było. Traf chciał że to samo zrobili z obiektywami, które sprowadziłem ze stanów. Wtedy jednak przed odesłaniem pani kierownik poczty odnalazła mój numer domowy i zadzwoniła pytając się dlaczego nie odbieram paczki (być może dlatego że miałek dopłacić kilka stówek). Jak już ją dorwałem to poprosiłem żeby sprawdziła list od Andee i... znalazła go w Busku. Sorki Andee za zamieszanie, ale rozumiesz że byłem trochę wku...
Witam forumoiczów,
czy ktoś liczył koszty zabawy w manualne ostrzenie (obiektyw MF + matówka +m42 przejściówka) do 350d ala np obiektyw tamrona 17-55 F2.8 (1200zl) Czy skóra jest warta wyprawki?
Ja staję przed takim właśnie dylematem. W co zainwestować?
Jakie stare obiektywy powalają jakością i ostrością i w jakiej cenie. Czy ktoś mnie może przekonać. Sprawa tej matówki po przeczytaniu wszystkich postów robi wrażenie. Pozdr.
Lukaszad
W przypadku JEDNEGO obiektywu i to ogolnego zastosowania, tzw standard zooma do turystyczno-domowo-rodzinnych zdjec - nie warto.
W przypadku gdy masz/mozesz miec dostep do kilku-kilkunastu dobrych szkiel to zauwaz ze nie musisz do kazdego z nich dokupowac matowki i przjesciowki z adapterem.
http://forum.stock-photo.pl/Jakie stare obiektywy powalają jakością i ostrością i w jakiej cenie.
Nikt cie nie bedzie przekonywac. Mozesz co najwyzej otrzymac rozne opinie od roznych osob ale decyzje musisz podjac sam... bo to twoje pieniadze i twoje zdjecia. Gdyby ktos cie przekonywal to bralby potem odpowiedzialnosc za twoje wydatki i jakosc zdjec - nie znam takich odwaznychCzy ktoś mnie może przekonać.![]()
Dostałem dzisiaj matówkę - biorę się za rozkręcanie puchy :-) Okazało się również że PITy zostały tak samo potraktowane
Oglaszam swiateczno-wiosenna promocje
Od dzisiaj na haslo "Canon Board" - matowki "deluxe", czyli superjasne, z klinem i mikrorastrem, dzialajace w calym zakresie przyslon uzytecznych oferuje w starej cenie:
Dla Canonow 300D, 350D,400D,20D,30D - 360zl/szt - wraz z kosztami przesylki priorytetowej
Zapraszam, promocja trwa tylko do konca przyszlego tygodnia.
Pozdrawiam
P.S. Na pytania zainteresowanych czekam pod numerem gadu-gadu: 4488234
Ostatnio edytowane przez Andee ; 06-04-2007 o 10:28
Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl
Dziś na p.r.f.c pojawił się post informujący o firmie Virtual Village, która ma również w swojej ofercie różne matówki (m.in. do EOS 20D/30D). Czy ktoś posiada takową? A szczytem radochy dla mnie byłoby, gdyby ktoś potrafił powiedzieć jak tamte matówki mają się do tych od Andy'ego. Nie spodziewam się cudu, ale $33 dolce to nie trzy i pół stówki. Nawet z przesyłką i ewentualnym cłem.
hrabia Vader
zakurzony EOS i szklarnia porośnięta pajęczynami