Pokaż wyniki od 1 do 10 z 369

Wątek: Matowka 350D, moment w zyciu ojca i tworcy...

Mieszany widok

Domyślnie

Z tego co sie jakiś czas temu dowiadywałem to przesyłki ubezpieczone ( nawet na kwotę 50 PLN) nie giną wcale. Przesyłki pobraniowe też nie giną. Chyba jest jakiś inny system ewidencji tych przesyłek. z tego co mi powiedziano na poczcie to przesyłki najczęściej giną w sortowniach, gdzie jest duży przemiał.

Ale to chyba też nie reguła, kiedyś kupowałem jakąś metalową redukcję i przesyłka do mnie przyszła z adnotacją uszkodzona, czy otwarta. I była zafoliowana w specjalnej torbie, redukcja dotarła.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mnie to tylko nauczylo ze przy przesylkach za > 150zl brac kuriera (koszt ok 15zl, zalezy od wagi) zamiast sie potem 3 miesiace wozic z reklamacjami, zwrotem pieniedzy (albo i nie) itp. U kuriera tez gina podobno (mi jeszcze nie zginela), ale jakos rzadziej i sprawniej reklamacje dzialaja (tez podobno - wyczytane opinie).

Bywalec
    Miasto
    Deep Space 9

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Mnie to tylko nauczylo ze przy przesylkach za > 150zl brac kuriera (koszt ok 15zl, zalezy od wagi) zamiast sie potem 3 miesiace wozic z reklamacjami, zwrotem pieniedzy (albo i nie) itp. U kuriera tez gina podobno (mi jeszcze nie zginela), ale jakos rzadziej i sprawniej reklamacje dzialaja (tez podobno - wyczytane opinie).
    no żebyś się nie przejechał na kurierach......u nas w firmie rozwalili fabrycznie zapakowaną plazmę za 12tys zł i skończyło się w sondzie bo tak ściemniali........
    Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka..... + LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VANT Zobacz posta
    no żebyś się nie przejechał na kurierach
    Przeciez napisalem ze u kurierow tez gina podobno .

......u nas w firmie rozwalili fabrycznie zapakowaną plazmę za 12tys zł i skończyło się w sondzie bo tak ściemniali........
    A co sondowaliscie? Rozwalona plazme?

Bywalec
    Miasto
    Deep Space 9

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Przeciez napisalem ze u kurierow tez gina podobno .

A co sondowaliscie? Rozwalona plazme?
    sondowaliśmy uszkodzenie bo chcieli się wywinąć że to nie ich wina......
    no i skończyło się w sądzie......
    Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka..... + LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze

Domyślnie pomiar swiatla matowki "Deluxe"

Chcialbym zapytac czy z matowka "Deluxe" pomiar swiatla przez canon300d nie jest juz zabuzony ?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Mazowsze, woj. podlaskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mikolas679 Zobacz posta
    Chcialbym zapytac czy z matowka "Deluxe" pomiar swiatla przez canon300d nie jest juz zabuzony ?
    U mnie oszukuje nawet o 2EV, ale mam wersje amerykańską - Digital Rebel. Może ma to wpływ ? :sad:

Dan06
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzyciech Zobacz posta
    U mnie oszukuje nawet o 2EV, ale mam wersje amerykańską - Digital Rebel. Może ma to wpływ ? :sad:
    to i tak nieźle bo generalnie przemnaża sie wskazania polskiego światłomierza przez kurs dolara :-D

Zablokowany
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzyciech Zobacz posta
    nie ma

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Mazowsze, woj. podlaskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez n!5m0 Zobacz posta
    nie ma
    Zbierasz posty do kolekcji ? Jeżeli masz jakieś informacje to może się podzielisz swoją wiedzą.

Uprawnienia umieszczania postów