AFAIK 20D ma punkty na dodatkowej szybce a nie na matówce.Zamieszczone przez Vitez
AFAIK 20D ma punkty na dodatkowej szybce a nie na matówce.Zamieszczone przez Vitez
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
To prawda piast9, Vitez chcial chyba tylko stwierdzic ze poprostu one dzialaja z moja matowka poprawnie...
Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl
Ano... niedokladnie sie wyrazilem.. Zamiast "ORAZ" - powinienem sie rozpisac ze po prostu punkty AF w 20D dzialaja bez problemu i koniecznosci stosowania jakichs specjalnych, poprawionych matowek.Zamieszczone przez Andee
Mam male info...
Jezeli ktos ma ochote na matowke przed wakacjami to zapraszam. Na poczatku lipca wyjezdzam i nie bede zamawial kolejnej partii komponentow bo niestety nie stac mnie na ich magazynowanie a raczej utopienie gotowki w towarze. Zamowienia bede przyjmowac jeszcze przez maksymalnie 2 tygodnie wiec bardzo prosze jezeli ktos jest zdecydowany o stosowna informacje.
Od polowy lipca, najprawdopodobniej do poczatku wrzesnia lub jeszcze troche dluzej zamowienia i ich realizacja beda wstrzymane.
Pozdrawiam i zapraszam
Mam pytanie dotyczące wesji deluxe. Obecnie posiadam standardową. Oprócz pewnej uciążliwości związanej z ciemnieniem jest jeszcze pewna sprawa - podgląd GO.
Standardowa matówka od Andee'go ma w środku klin, potem pierścień mikropryzmatów, potem jeszcze jeden matowy pierścień i na reszcie powierzchni jeszcze inną fakturę.
Przy rozostrzeniu kliny wiadomo, rozjeżdżają się, na mikropryzmatach widać kaszanę, na bokach matówki też dziwnie to wygląda. Ocena rozmycia czy GO jest możliwa praktycznie tylko na tym pierścieniu na zewnątrz mikropryzmatów.
Jak to jest w matówce deluxe?
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
Witam
Jestem juz po wakacjach i zapraszam do skladania zamowien.
Moje zapasy materialow sa na wyczerpaniu a niestety kolejnych dostaw moze nie byc. Jezeli ktos jest zdecydowany na zakup to prosze o kontakt.
Pozdrawiam
P.S. Piast9 podglad GO na matowce deluxe jest duzo lepszy i wyrazniejszy bo nie posiada ona mikropryzmatow lecz mikroraster, dodatkowo jest jasniejsza...
Andee przypomnij jakie rodzaje matówek i w jakich cenach są aktualnie dostępne.
Oto typy i ceny:
Standard (ostrzy do f5.6, klin, mikropryzmaty) - 170zl
Deluxe (ostrzy praktycznie w pelnym zakresie
przyslon, klin, Fresnel, mikroraster) - 300zl
Deluxe z liniami (to co powyzej + zloty podzial na matowce) - 340zl
Ceny poszly troche do gory w zwiazku z brakiem dostepnosci materialow, niestety zapowiada sie na to ze to bedzie stala tendencja...
Pozdrawiam
A jest mozliwosc standard z liniami? Siostra do 350D by potrzebowala...
Tak, oczywiscie jest mozliwosc. Musiala by tylko troszke poczekac na realizacje zamowienia, z powodu koniecznosci przerobienia projektu bo standardu z liniami jeszcze nie robilem. Ale to zaden problem, kwestia 2 dni na przerobke projektu i potem standardowe odczekanie w kolejce 2-3 dni.