Pokaż wyniki od 1 do 10 z 369

Wątek: Matowka 350D, moment w zyciu ojca i tworcy...

Widok wątkowy

Uzależniony

Domyślnie

Moze bedzie ktos zainteresowany?

Mam do sprzedania matowke Ee-S Super Precision Matte adaptowana z Canona 5D do Canona 350D (nie jest to standardowa matowka 5D).

Jak opisuje producent jest to matowka do precyzyjnego manualnego ostrzenia, dedykowana do fotografii makro oraz teleobiektywow. Matowke wykonalem dla siebie ale ze najprawdopodobniej bede zmienial body zmuszony jestem ja sprzedac.

Niewatpliwymi zaletami tej matowki sa genialne wrecz odwzorowanie bokehu niespotykane w innych matowkach, oraz pole widzenia niezaklocone zadnymi dodatkowymi elementami bo sama matowka jest gola, nie posiada klina, pol AF i mikropryzmatow. Wspaniale jest widoczna glebia ostrosci. Przy uzyciu przyslon ponizej f2.8 matowka daje obraz ciemniejszy od standardowej ale o wysoko podniesionym kontrascie, co jest zamierzeniem producenta i jest dodatkowa zaleta. Powyzej przyslony f2.8 jasnosc jest standardowa ale kontrast pozostaje na poziomie duzo wyzszym niz standard.

Polecam szczegolnie fanom fotografii makro! Pojedyncza produkcja, wiecej ich napewno nie zrobie, przynajmniej nie do 350d...

Cena 280zl
    Ostatnio edytowane przez Andee ; 31-05-2006 o 07:32
    Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

Uprawnienia umieszczania postów