Pokaż wyniki od 1 do 10 z 369

Wątek: Matowka 350D, moment w zyciu ojca i tworcy...

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie

Mam juz matowke dzialajaca do f12 w pomieszczeniach i do f16 na zewnatrz (choc moze byc lepiej gdyz jest juz szarowka a matowke testowalem przed chwila z Zeissem 2.8/200), wlasnie ja ukonczylem. Nie mialem czasu wczesniej nad nia popracowac z powodu realizowania zamowien.

Matowka posiada tylko jasny klin oraz soczewke Fresnela na calej powierzchni, ktora odpowiada za wlasciwa dystrybucje swiatla. Wiecej na ten temat po testach przy dobrym swietle.

Pozdrawiam
    Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andee
    Wiecej na ten temat po testach przy dobrym swietle.
    Zrób, proszę, testy precyzji ostrzenia. Myślę, że to da jasne przesłanki do podjęcia decyzji dla wahających się między tańszą a droższą wersją.

Np. porównując rozsunięcie połówek obrazu na obu wersjach matówek, w kontrolowanych warunkach (statyw, obiekt). Np. zeszyt w kratkę w określonej odległości i porównanie przy jakiej odległości na obiektywie połówki się rozsuną o równe 1 czy 2 kratki.

BTW, jak tam dostawca? Przestał bruździć?
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Uprawnienia umieszczania postów