Pokaż wyniki od 1 do 10 z 369

Wątek: Matowka 350D, moment w zyciu ojca i tworcy...

Widok wątkowy

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tadek
    bzdura andee, bzdura
    chodzilo o ciemniejace kliny a nie o pomiar swiatla
    jezeli mam robic w poludne we wloszech na slonecznej lipcowej plazy i uwazac zeby nie bylo wiecej niz 5,6 to ja sie wypisuje
    To ja moze Cie przytocze bo jak widze niepamietasz co pisales...

paczka przyszla, zalozylem, dziala
    a teraz czekam na wersje 3

po pierwszych pobieznych testach stwierdzam ze jest ok
    ostrosc w punkt, nie zdazaja sie takie wpadki z ostroscia jak wczesniej
    dlaczego tego nie ma w standardzie jak kiedys w lustrzankach analogowych bez af
    pewnie uznali wyzszosc af nad mf i w erze cyfry zaczely sie problemy
    do poboznych zyczen zaliczam tez fabryczne matowki z klinem i mikrorastrem
    narazie zrobilem tylko kilkanascie zdjec i jak mam czas to b.chetnie przelanczam na mf i ostrze manualnie a jak af to centralnie i z tym jest problemik maly bo jak cos jest daleko i jest male np chce sfocic róg budynku tak zeby ten rog byl w centrum to powiem ze czasami nie wiem jak lapac te ostrosc bo nie wiem czy ostrze na rog czy w budynek czy gdzies daleko za no ale po przelaczeniu na mf jest bajka
    te punkty af naprawde sa potrzebne, linie podzialu tez by sie przydaly
    jak juz andee opracuje technologie naniesiania punktow af to z pewnoscia(tak mi sie wydaje) bedzie mozna to zastosowac do linii
    Niewiem o co Ci chodzi Tadek, masz ta matowke od ponad 2 tygodni, zadnych zastrzezen nie zglaszales ani prywatnie ani na forum, teraz nagle sie obudziles i piszesz ze wypisuje bzdury?

Z tego co widze masz male doswiadczenie z fotografia i nie wiesz zbyt wiele o prawach rzadzacych optyka. Nie kazdemu mozna dogodzic, ale do tej pory nikt nie zglaszal tego typu problemow, zwlaszcza ze jak BYK w temacie stoi o co chodzi...

Jezeli w Twoim analogu matowka (a raczej klin) nie ciemniala powyzej f5.6 to znaczy ze miales matowke niestandardowa, przeznaczona do obiektywow tele. Jak jednak mam nadzieje zdazyles zauwazyc nie korzystasz juz z lustrzanki analogowej i uzywasz zamiennika ulatwiajacego w lustrzance z AF ostrzenie manualne. W razie problemow radze najpierw doczytac temat do konca a pozniej zglaszac problemy...

Nie chce w tym temacie zadnych klotni, jezeli cos nie pasuje prosze zglaszac problemy na priv, nigdy nie odmawiam pomocy czy konsultacji...

P.S. Czy wogole Tadeuszu uzywasz tej matowki z obiektywami stricte manualnymi?
    Ostatnio edytowane przez Andee ; 20-03-2006 o 13:34
    Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

Uprawnienia umieszczania postów