Strona 7 z 37 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 369

Wątek: Matowka 350D, moment w zyciu ojca i tworcy...

jadak
    Guest

Domyślnie cacy tylko...

Wszystko pięknie andee...już ci proponowałem wysłanie matówki do 300d na wzór, tylko primo po pierwsze nie wiem jak ją wyjąć ( miałeś mi podrzucić instrukcję) a primo po drugie - GDZIE JĄ WYSŁAĆ, więc nawet gdybym po partyzancku doszedł sam do sposobu wymontowania to ... Ale to tak tylko - mimochodem oczywiście wciąż liczę na matówkę z AF i podziałem do 300d

Uzależniony

Domyślnie

Przepraszam jedak ze nie odpisalem ale jestem ostatnio bardzo zabiegany . w dodatku mialem teraz kilkudniowy wyjazd...

Sprawy wygladaja nastepujaco. Narazie dostepne sa matowki bez punktow potwierdzenia AF, powod jest nastepujacy - mam duze problemy z naniesieniem tych punktow, wyobrazcie sobie ten problem: musze naniesc element o srednicy 0.15mm i grubosci 20nm na pole o wymiarach okolo 0.3x0.3mm, czynnosc musi byc powtarzalna i wykonana tak jak ktos okreslil w "warunkach manufaktury". Dodatkowo element musi byc naniesiony trwale.

Sadze ze uporam sie z tym problemem w najblizszym czasie ale narazie bede oferowal tylko matowki bez punktow potwierdzenia ostrosci, natomiast z liniami podzialu... Kiedy uporam sie z tym tematem bedzie mozliwa wymiana matowki tylko za roznice cen pomiedzy modelami matowki.

Oto cennik:

1. Matowka standardowa, mikroraster, klin do dowolnego modelu aparatu - 150zl
    2. Matowka typ 2, mikroraster, klin, linie podzialu do dowolnego modelu aparatu - 180zl
    3. Matowka typ 3, mikroraster, klin, linie podzialu, punkty AF do dowolnego modelu aparatu - 230zl, narazie niedostepna
    Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Question

Cytat Zamieszczone przez Andee
    2. Matowka typ 2, mikroraster, klin, linie podzialu do dowolnego modelu aparatu - 180zl
    To teraz daj znac jak dokonac zamowienia/platnosci na ww matowke.
    ;-)

Pozdrawiam,
    Parteq

Ender
    Guest

Domyślnie

Ja tez mam kilka pytan

Matowka typu 3 - w jakim czasie bedzie dostepna? (bo jesli w jakims rozsadnym - to chetnie poczekam, a jak nie - to pewnie sie na matowke typy 2 rzuce).

Drugie pytanie (canon 350d), a raczej pytania (moze dla wiekszosci odpowiedzi sa oczywiste)....: w jaki sposob wyjac/wymienic matowke? Jakie jest ryzyko - tzn czy wymieniajac matowke mozna cos uszkodzic, ew. po powrocie na oryginalna - moze cos nie dzialac - nie ostrzyc itp.?

Uzależniony

Domyślnie

Matowka typ 3 jak sadze bedzie dostepna dopiero za 1-2 miesiecy ale ten okres moze sie przedluzyc z tego powodu ze juz w tej chwili mam duzo zamowien na zwykle matowki. Tak jak pisalem nie bedzie problemu z pozniejsza ich wymiana na wersje AF!

Wymiana matowki jest banalna i nie wplywa na gwarancje aparatu...

Tu jest opis wymiany na przykladzie 20D, jest on analogiczny we wszystkich modelach Canonow:

https://mywebspace.wisc.edu/haodafu/...angeScreen.pdf

Jezeli osoba wymieniajaca nie ma 2 lewych rak i nie uzywa siekiery lub mlotka to ciezko cokolwiek uszkodzic. Po wymianie matowki na standardowa Canona wszystko dziala jak przed wymiana na moja matowke, jest to pewne i wielokrotnie sprawdzone. Matowke moge tez wymienic wlasnorecznie ale wiaze sie to z przeslaniem do mnie aparatu, koszt 35zl.

Zamowienia mozna skladac na email: andee@poczta.onet.pl opisujac typ posiadanego aparatu i rodzaj matowki...

Sugeruje zdecydowanie bo zamowien przybywa i czasy realizacji moga sie wydluzyc choc napewno nie drastycznie.
    Ostatnio edytowane przez Andee ; 27-10-2006 o 20:51
    Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

Bywalec Awatar mganko
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie

Andee czy zrobisz test jak działa światłomierz z nową matówką?

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andee
    Wymiana matowki jest banalna i nie wplywa na gwarancje aparatu...
    Hmm.. mimo wszystko obawa istnieje, ze jak np. cos padnie w puszce a Zytnia zobaczy niestandardowa matowke, to od razu powiedza, ze grzebane i po gwarancji. No chyba, ze wymienic na standard przed oddaniem
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Dopiero zaczyna Awatar herbie
    Miasto
    Mysłowice, woj. śląskie

Domyślnie

Ja poczekam na wersję full :-) Aparat i tak kupuje dopiero za kilka miesięcy, więc opóźnienie w produkcji i ewentualne czekanie mi nie straszne :-)
    Michał vel Herbie
    -= Dużo czytam, mało pisze =-
    Mój CANON jeszcze daleeeeeeko... Ale będzie na pewno :grin:

Ender
    Guest

Domyślnie

Andee: wyslalem maila z zamowieniem.

Moze ktos oprocz mnie, jest z Poznania i zamawia nowa matowke (czyt. w razie czego pomoze w wymianie za jakiegos browca, bo ja swoim lapkom nie ufam za bardzo) ? - jakby co to na priva chyba i za jakis czas mozna by sie zgadac.

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

ja tak samo tylko full mnie interesuje, mysle ze niebedzie to zadlugi okres oczekiwania
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Strona 7 z 37 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów