O masz. To mogę cenę też teraz w górę dźwignąć ;-)
ale żeby aż tyle? i to za robioną? ja swoją zrobiłem w około godzinę ze starej jaką miałem z canona AE 1 program, jak pokazałem efekt koledze to też zamówił taką ale do 300d, ja mam 350d. kształt ogólny zrobiłem na szlifierce jedynie zwężenia po bokach na frezarce. powiedziałem kumplowi by kupił jakąś matówke z zepsutego zenita to mu zrobie,powinno pasować. a ile taka może kosztować; 10zł?
Ostatnio edytowane przez Tomasz1972 ; 14-03-2007 o 22:42 Powód: ortografia
1. Nie miales jej w reku a sa robione i "robione" .
2. Mamy wolny rynek, wiec o co ci chodzi - sa tacy co zrobia sami, sa tacy co kupia za 100zl, a sa i tacy co za 600-700zl z katzeyeoptics kupia bo "firma robi a nie ktos w garazu" . Nie wiem co ci do tego kto ile spiewa za dany produkt - nikt cie nie zmusza do kupna akurat tej matowki.
To moja. Kupiłem ją prawie rok temu ;-)
Chyba poczta miala slabszy miesiac bo ja wtopilem cos ok 300zl w dwa przedmioty z Allegro kupione cos ponad miesiac temu (wplata z gory do sprawdzonych sprzedawcow - sklepow internetowych) i przesylki nie dotarly, obecnie reklamacje poszly i oswiadczenia podpisuje...
A co ciekawe wszystkie przesylki pobraniowe (6 albo i wiecej) z tego samego okresu dotarly, choc z malymi opoznieniami. To daje mi podejrzenie ze ktos sobie przywlaszcza przesylki niepobraniowe.
Z tego co sie jakiś czas temu dowiadywałem to przesyłki ubezpieczone ( nawet na kwotę 50 PLN) nie giną wcale. Przesyłki pobraniowe też nie giną. Chyba jest jakiś inny system ewidencji tych przesyłek. z tego co mi powiedziano na poczcie to przesyłki najczęściej giną w sortowniach, gdzie jest duży przemiał.
Ale to chyba też nie reguła, kiedyś kupowałem jakąś metalową redukcję i przesyłka do mnie przyszła z adnotacją uszkodzona, czy otwarta. I była zafoliowana w specjalnej torbie, redukcja dotarła.
Mnie to tylko nauczylo ze przy przesylkach za > 150zl brac kuriera (koszt ok 15zl, zalezy od wagi) zamiast sie potem 3 miesiace wozic z reklamacjami, zwrotem pieniedzy (albo i nie) itp. U kuriera tez gina podobno (mi jeszcze nie zginela), ale jakos rzadziej i sprawniej reklamacje dzialaja (tez podobno - wyczytane opinie).