Strona 31 z 37 PierwszyPierwszy ... 212930313233 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 369

Wątek: Matowka 350D, moment w zyciu ojca i tworcy...

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

problem konsultowałem już wcześniej z andeem i grubością podkładki (tj. zwiększająć ją) można wyeliminować BF, który najczęściej pojawia się przy instalacji tej matówki. U mnie wystąpił jednak FF więc matówka jest prawdopodobnie za gruba. Dlatego postanowiłem zapytać na forum, czy ktoś nie używa takiej matówki do rebela xt. Jeśli tak to bardzo proszę o ujawnienie się Trochę wyjaśni to sprawę

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Gdy ja miałem FF ( 350 D ) Andee polecił mi wyjąć płytkę dystansową, tak też zrobiłem mam teraz BF, należałoby pewnie użyć coś o grubości pośredniej w stosunku do płytki dystansowej, nie mam pojęcia co by to mogło by być, zresztą dużo zabawy aby " wyregulować" idealnie, ta zabawa rodzi niebepieczeństwo zabrudzenia komory aparatu paprochami, bo ciężko mieć w domu sterylne warunki

Bywalec Awatar Maciej
    Miasto
    Babimost

Domyślnie

Ja również za poradą Andee wyregulowałem sobie matówkę dystansami z tasmy dwustronnie przylepnej. Nie ma z tym żadnego problemu - po kilku próbach dochodzi się do perfekcji. Strachu z zabrudzeniem nie miałem bo czasem podczas wymiany obiektywów w plenerze bardziej mi się brudzi lustro (i czasem matryca) niż podczas wymiany matówki w domu.
    Naprawdę nie ma czego się obawiać - to tyle z moich dośwadczeń.

Domyślnie Canona Ec-B/L matówka z klinem teraz do 5D!

wlasnie znalazłem stronę gdzie z modifikuja matówki z 1D do piatki
    (sprzedaja po 130 USD)

http://haodascreen.com/Canon5D.aspx

Pytanie do uzytkowników, jak taka matówka sprawdza się w manualnym ostrzeniu na jedynkach?
    Moze ktoś zna jakieś miejsce gdzie można by zamówić taką modyfikację u nas w Polsce?
    Ostatecznie, jak sie nie uda tutaj to może są chętni do wspólnego zamówienia kilku sztuk? ...

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nuovo Zobacz posta
    Pisałem ostatnio do Andee'ego i potwierdził moją wpłatę i powiedział, żebym czekał... więc czekam:rolleyes: .

ps. Chłop jest pewnie zabiegany. Jak nie jesteś pewien to napisz do Niego i zapytaj sie o przelew.
    ...minęły już TRZY tygodnie, a po Andee'm ślady zaginęły:sad:. Kasa dawno wysłana, wielokrotnie wysyłane do Andee'go maile bez odpowiedzi, a o matówce ani widu ani słychu.

Początki nałogu
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olgierd Zobacz posta
    ...minęły już TRZY tygodnie, a po Andee'm ślady zaginęły:sad:. Kasa dawno wysłana, wielokrotnie wysyłane do Andee'go maile bez odpowiedzi, a o matówce ani widu ani słychu.
    nic sie nie boj, odezwie sie
    350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Bywalec
    Miasto
    U.K.

Domyślnie

Wydaje mi sie, ze czasem lepiej wydac wiecej kasy i miec cos wiecej (niz oferuje pojawiajacy sie i znikajacy oraz majacy problem z zamowieniami): http://www.katzeyeoptics.com/item--K...prod_400D.html
    Canon DSLR i "L"ki

Coś już napisał

Domyślnie

Dzięki wielki, co prawda stronka nie jest wypasiona, ale mam nadzieję że są solidniejsi...
    p.s. dam Andee'mu jeszcze tydzień ;-)

Uzależniony

Domyślnie

Witam

Chcialbym przeprosic za brak odpowiedzi oraz ze matowka nie dotarla na czas. Mialem awarie komputera, stracilem 2 dyski twarde, zasilacz, plyte glowna i karte grafiki. Nie bylem przygotowany finansowo na taki wydatek stad dopiero teraz odpowiedz w tym temacie. Wraz z dyskiem stracilem rowniez dane osob zamawiajacych. Poprosze wiec Olgierda o przeslanie tych danych ponownie, Twoja matowka jest wykonana i jezeli dane adresowe do mnie dotra zostanie wyslana w poniedzialek.

Dziekuje tez Kreonowi ktory zna mnie zapewnie nie od dzisiaj i zna tez moja uczciwosc chociaz nic u mnie nie zamawial i slowa nawet wirtualnego nie zamienil, za darmowa opinie na moj temat i moich matowek... Zapewne tyle samo wie o matowkach KatzEye, ktore posiadaja parametry gorsze od moich matowek...

P.S. Olgierd, nawet pomijajac awarie komputera mam 4 dniowy poslizg w realizacji Twojego zamowienia. Bardzo prosze pamietac o terminach ktore ustalamy, i miec na uwadze ze jezeli pieniadze wysylamy w piatek to docieraja one zwykle w poniedzialek...

Pozdrawiam
    Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

Coś już napisał

Thumbs up

Ufff ;-)
    Lepiej późno niż zaPóźno - jeszcze nie zamówiłem tej matówki ze stanów :-) Bardzo zaniepokoił mnie ten kompletny brak odzewu - mam ostatnio złe doświadczenia z prenumeratą pism fotograficznych więc pomyślałem że wirus się rozprzestszania :-) ;-) Teraz najwięcej focę manualnym obiektywem i zaczęło mnie bardzo pilić... Czekam z nadzieją p.s. dzięki Tadek za podtrzymywanie na duchu
    Ostatnio edytowane przez Olgierd ; 25-02-2007 o 22:59

Strona 31 z 37 PierwszyPierwszy ... 212930313233 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów