cześć, jestem nowy i chciałbym się przywitać na wstępie. Po przeczytaniu fascynującej lektury jaką był ten wątek mam pytanie o dostępność matówki "deluxe" Czy można jeszcze liczyć na jakiś egzemplarz?
Witam wszystkich.
Jestem właśnie po zamówieniu matówki do 350D (szkoda, że tylko wersji standard). Będę czekał na przesyłkę a potem... trza będzie kupić jakieś manualne szkieło M42 i pofocić.
Pozdrawiam
Ja również właśnie zamówiłem :-) szkoda tylko że trzeba przedpłacać :-( Wersja MAX chyba nie weszła do produkcji ;-)
Tak dla sprostowania, Andee nie produkuje juz matowek do 400d...
Matowki deluxe tez nie sa juz dostepne ale moze kiedys beda...
Poza tym matowki sa produkowane a zamowienia przyjmowane...
Jak dlugo bedzie trwal taki stan rzeczy, sadze ze do wyczerpania zapasow - czyli maksimum do 2 miesiecy, potem Bog raczy wiedziec...
Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl
A ja nie wiem czy wogóle jeszcze coś produkuje - kasę wysłałem dwa tygodnie temu i CISZA :-( nie dostałem wogóle potwierdzenia że otrzymał, nie mówiąc już o wysyłce...
Czy ktoś z was zamówił może matówkę do amerykańskiego odpowiednika 350d, czyli rebela xt? swoja zamówiłem właśnie do 350d gdyż gdyż byłem przekonany, że to w zasadzie te same aparaty. Niestety wystąpiły pewne problemy z przesunięciem punktu ostrości i nie wiem, czy nie wynikają one z delikatnych różnic w wymiarych matówek tych 2 modeli(a może jednego tylko z różnymi znaczkami). Bardzo proszę o podzielenie się informacją gdyż na pewno pozwoli to na lepsze zdiagnozowanie przyczyny usterki. dzięki
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0