Strona 26 z 37 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 369

Wątek: Matowka 350D, moment w zyciu ojca i tworcy...

Bywalec
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie

Andee
    Czy do Olympusa E-1 też robisz te matowki?
    Standard/deluxe i po ile?

Uzależniony

Domyślnie

Do E-1 tylko deluxe, cena standardowa...
    Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

Bywalec Awatar GaGacek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andee
    Do E-1 tylko deluxe, cena standardowa...
    Cytat Zamieszczone przez Andee

standard - 150zl

deluxe - 280zl
    Are you brave enough?

Początki nałogu
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

to z czym jest ta lepsza do 350
    punkty i linie ???
    bo ze jasniejsza to wiem tzn nie ciemniejaca
    350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tadek
    to z czym jest ta lepsza do 350
    punkty i linie ???
    bo ze jasniejsza to wiem tzn nie ciemniejaca
    powiem tak żeby ci zobrazować przy jasnych kadrach w mikropryzmatach widzisz kontury normalnie żyletka. przy ciemnych kadrach matówka deluxe jest na moje oko dwukrotnie jaśniejsza. 2 dni temu miałem okazję porównać obie i siebie standart i kolegi deluxe różnica jest naprawdę widoczna

jeśli używasz potwierdzenia ostrości [w obiekt. AF] w centralnym punkcie to na tej matówce widac to ponizej kadru pojawia się taka czerwona poświata [mozna sie przyzwyczaić]

a jak dobrze pamiętam to andee pisał że matówka deluxe z liniami podziału kosztuje 320zeta
    dla tych co są przyzwyczajeni do mikropryzmatów z zenita o osi połączenia przechylonej o 45st to Andee ma pryzmaty połaczone linią poziomą [horyzontalnie] - mam nadzieję że poprawnie się wysłowiłem
    Ostatnio edytowane przez enter ; 12-05-2006 o 22:29

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mcgregor99
    ....ale jeśli miałbym wyłożyć na obiektyw 20tys...to zaczynam mieć opory natury "moralnej" :grin: Czy nie lepiej za tą kasę kupić ukochanej żonie kilkuletni zapas 'wacików' ?
    To by były gigawaciki :P

Początki nałogu
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enter
    powiem tak żeby ci zobrazować przy jasnych kadrach w mikropryzmatach widzisz kontury normalnie żyletka. przy ciemnych kadrach matówka deluxe jest na moje oko dwukrotnie jaśniejsza. 2 dni temu miałem okazję porównać obie i siebie standart i kolegi deluxe różnica jest naprawdę widoczna

jeśli używasz potwierdzenia ostrości [w obiekt. AF] w centralnym punkcie to na tej matówce widac to ponizej kadru pojawia się taka czerwona poświata [mozna sie przyzwyczaić]

a jak dobrze pamiętam to andee pisał że matówka deluxe z liniami podziału kosztuje 320zeta
    dla tych co są przyzwyczajeni do mikropryzmatów z zenita o osi połączenia przechylonej o 45st to Andee ma pryzmaty połaczone linią poziomą [horyzontalnie] - mam nadzieję że poprawnie się wysłowiłem

pytam co ma wersja de lux do 350d oprocz tego ze jest jasniejsza
    co ma ponad to ze jest jasniejsza???
    350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Początki nałogu
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enter

pytam co ma wersja de lux do 350d oprocz tego ze jest jasniejsza
    co ma ponad to ze jest jasniejsza???

ale to pytanie do andee'go - bo chyba tylko on wie co do czego co ma i co w jakiej cenie.

Uzależniony

Domyślnie

Matowka deluxe posiada mikroraster na calej powierzchni, wiec mozna ostrzyc cala powierzchnia matowki a nie tylko klinem i pierscieniem mikropryzmatow jak w wersji standard. Poza tym ma plaska soczewke Fresnela (tez na calej powierzchni), dla lepszej dystrybucji swiatla...
    Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

Domyślnie

Na razie zaznaczam się na wątku - rozważam zaawansowaną z liniami dla 20D, oraz z liniami i z kilnem do 5D

Strona 26 z 37 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów