Andee
Czy do Olympusa E-1 też robisz te matowki?
Standard/deluxe i po ile?
Andee
Czy do Olympusa E-1 też robisz te matowki?
Standard/deluxe i po ile?
Do E-1 tylko deluxe, cena standardowa...
Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl
Zamieszczone przez Andee
Zamieszczone przez Andee
![]()
Are you brave enough?
to z czym jest ta lepsza do 350
punkty i linie ???
bo ze jasniejsza to wiem tzn nie ciemniejaca
350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona
powiem tak żeby ci zobrazować przy jasnych kadrach w mikropryzmatach widzisz kontury normalnie żyletka. przy ciemnych kadrach matówka deluxe jest na moje oko dwukrotnie jaśniejsza. 2 dni temu miałem okazję porównać obie i siebie standart i kolegi deluxe różnica jest naprawdę widocznaZamieszczone przez tadek
jeśli używasz potwierdzenia ostrości [w obiekt. AF] w centralnym punkcie to na tej matówce widac to ponizej kadru pojawia się taka czerwona poświata [mozna sie przyzwyczaić]
a jak dobrze pamiętam to andee pisał że matówka deluxe z liniami podziału kosztuje 320zeta
dla tych co są przyzwyczajeni do mikropryzmatów z zenita o osi połączenia przechylonej o 45st to Andee ma pryzmaty połaczone linią poziomą [horyzontalnie] - mam nadzieję że poprawnie się wysłowiłem
Ostatnio edytowane przez enter ; 12-05-2006 o 22:29
To by były gigawaciki :PZamieszczone przez mcgregor99
Zamieszczone przez enter
pytam co ma wersja de lux do 350d oprocz tego ze jest jasniejsza
co ma ponad to ze jest jasniejsza???
350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona
Zamieszczone przez enter
pytam co ma wersja de lux do 350d oprocz tego ze jest jasniejsza
co ma ponad to ze jest jasniejsza???
ale to pytanie do andee'go - bo chyba tylko on wie co do czego co ma i co w jakiej cenie.
Matowka deluxe posiada mikroraster na calej powierzchni, wiec mozna ostrzyc cala powierzchnia matowki a nie tylko klinem i pierscieniem mikropryzmatow jak w wersji standard. Poza tym ma plaska soczewke Fresnela (tez na calej powierzchni), dla lepszej dystrybucji swiatla...
Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl
Na razie zaznaczam się na wątku - rozważam zaawansowaną z liniami dla 20D, oraz z liniami i z kilnem do 5D![]()