Strona 24 z 37 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 369

Wątek: Matowka 350D, moment w zyciu ojca i tworcy...

Uzależniony

Domyślnie

Zapraszam do tematu na forum M42, jeden z uzytkownikow opisal prace z jasna matowke, wczesniej posiadal on matowke standard:

http://forum.stock-photo.pl/viewtopi...r=asc&start=30

Nie jest tego zbyt wiele, ale zawsze mozna zadac dodatkowe pytania i zapewne uzyska sie odpowiedzi.

Matowka jasniejsza wyswietla punkty AF narazie tylko w wersji dla 20D ktora juz mozna zamawiac...
    Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

kocotgrz
    Guest

Domyślnie

to może wkleję, uwagę szczęśliwego nabywcy:
    "Posiadam od wczoraj wersję jasną matówki do 350D i... jest SUPER....Ostrzy idealnie !Jasnośc rzeczywiście poprawiona w stosunku do poprzedniej wersji a ciemniejące kliny odeszły w niepamięć... Życie stało sie prostsze.... "

ja osobiście poczekam na matówkę z potwierdzeniem punktów AF

ale zastanawia mnie informacja:
    "Cena wersji "deluxe" ze tak powiem to 280zl. Z powodu roznych problemow zwiazanych z wymiana matowek doszedlem do wniosku ze bede je wymieniac jedynie w grupach cenowych, czyli dla przykladu jasna "deluxe" jedynie na jasna "deluxe" na przyklad z liniami podzialu, lub punktami AF w momencie kiedy wypuszcze taka wersje..."

czy dobrze zrozumiałem ? gdybym kupił wcześniej zwykłą matówkę,
    ale zgłaszałbym chęć zakupu tej jaśniejszej lub z potwierdzeniem punktów AF
    [gdyby była] to teraz nie miałbym szansa na wymianę ? Śledzę wątek od pewnego czasu i była informacja że taka wymiana będzie możliwa bez problemów. Nie piszę w swoim imieniu, czy kogoś konkretnego. Zastanawiałem się czy nie wziąść tej std. i ewentualnie nie wymienić na jaśniejszą z AF i za dopłatą oczywiście. Ale stwiedziłem że poczekam i zobaczę jak rozwinie się projekt.

ale niektórzy kupili tą zwykłą z zamiarem przejścia na jaśniejszą
    lub z AF gdy będzie dostępna i czy teraz będą mogli ją wymienić ?

Uzależniony

Domyślnie

Oj to jakas pomylka... Nigdzie i nigdy nie wspominalem ze bedzie mozna wymienic jedna wersje matowki na inna. Oczywiscie chcac byc fair w stosunku do zamawiajacych mowilem o mozliwosci ewentualnej zamiany danego typu matowki na wersje z liniami podzialu lub tez punktami AF w momencie kiedy beda dostepne.

Bardzo bym chcial tak robic i z poczatku o tym myslalem ale napewno nie pisalem o tym na forum. Nie mam mozliwosci przerobowych i marketingowych duzej firmy, towar tez nie jest dostepny na zawolanie. Gdyby nagle wiekszej ilosci osob zachcialo sie wymiany poszedl bym za przeproszeniem z torbami...

Początki nałogu
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

na tym forum nie wiem czy nie mowiles ale w korespondencji z toba bylem o tym zapewniany
    wciaz czekam na jasna matowke przynajmniej z punktami af
    i teraz mam szukac sobie kupca na standard sam???
    350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Uzależniony

Domyślnie

Ale w czym problem? Jest Allegro, jest dzial "SPRZEDAM" na forum, tym i innych... Jezeli kupujesz samochod w salonie zadasz od sprzedawcy zapewnienia o pozniejszej mozliwosci wymiany na nowszy model? Panowie nie badzmy dziecmi... Staram sie jak moge pomoc kazdemu klientowi ale nie zadajcie odemnie zbyt wiele, mam zbankrutowac?

Tadku kiedy kupowales swoja matowke o wersji jasnej nawet ja nie myslalem, moze konsultowales sie z kims innym?
    Ostatnio edytowane przez Andee ; 22-04-2006 o 19:47

Początki nałogu
    Miasto
    Anaberg

Domyślnie

Ja dalej nie łapę, po kiego grzyba wam te matówki. Po to tylko, żeby kupować stare badziewie M42 za kilka zł? Chyba nie.
    Ale kupować aparat z AF i automatyką ekspozycji i to wszystko odstawiać na bok, po to aby mieć wątpliwą przyjemność ostrzenia ręcznego i korygowania nieprzewidywalnego pomiaru światł? Paranoja jakaś!

30D; 17-40/4L; 70-200/4L; 50/1,4; 580

Początki nałogu
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

nie to nie tak
    kup zaluz a zobaczysz roznice
    350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JSK
    Po to tylko, żeby kupować stare badziewie M42 za kilka zł?
    Ale kupować aparat z AF i automatyką ekspozycji i to wszystko odstawiać na bok, po to aby mieć wątpliwą przyjemność ostrzenia ręcznego i korygowania nieprzewidywalnego pomiaru światł? Paranoja jakaś!
    badziewne ??no wiesz, polemizowałbym ..te "badziewne" obiektywy nie raz sa lepsze optycznie od czesci obecnie produkowanych szkieł..

poza tym jesli uwazasz ze kazdy moze lekka reka wydac 10k na szkło ze wszystkimi bajerami to proponuje sie obudzic i wlaczyc "wiadomosci" a szybko zrozumiesz, ze tak nie jest..

co do ostatniej czesci - ludzie jeszcze nie tak dawno swietne zdjecie robili bez AF czy automatycznej ekspozycji..i jesli umieja sie bez niej obejsc i teraz to tylko + dla nich a jesli ktos nie potrafi to juz jego problem.. nikt Ci nie kaze uzywac m42 ale zastanow sie czasem zanim cos napiszesz ..

Początki nałogu
    Miasto
    Anaberg

Domyślnie

Właśnie z zastanowienia się nad tematem wynikła moja wypowiedź.
    Bo to wygląda tak: ktoś kupuje najnowsze BMW, od razu montuje instalację gazową (aby taniej) i wywala komputer (aby manualniej). Czy to jest logiczne?
    Na moim onanistycznie wypasionym sprzęcie, jak potrzeba, da się włączyć tryb manualny. I umiem z niego korzystać. Jak trzeba. A trzeba bardzo sporadycznie. Jedynie co mogę zrozumieć, to obecne ceny szkieł. Mam kilka M42 z dawniejszych czasów. Ale czy one są lepsze od dzisiaj produkowanych? A przecież kupowałem je kiedyś za równowartość miesięcznego zarobku. Więc dla mnie koszt pozyskania jest taki sam.
    I jeszcze jedno. Ta matówka to niezły wynalazek. Ale dość dużo zastrzeżeń w tym wątku przeczytałem, a i cena nie jest taka mała. Więc, zgodnie z zasadą zachowania energii, jak się zaoszczędzi na szkle, to trzeba wydać na kilka wersji matówek. Bilans wydatków musi grać! I niezależnie od waszych opinii uważam, że cała ta zabawa to cofanie się.

30D; 17-40/4L; 70-200/4L; 50/1,4; 580

Początki nałogu
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

to wyjasnij dlaczego koles do trabanta za 300zl wklada radio za 800zl

to troche nie tak jak mowisz
    wiesz ze po tych wszystkich bf i ff taka matowka to potwierdzenie ostrosci
    jezeli pstrykam cos statycznego to z checia przelaczam na manuala i ostrze na kliny jak mi sie spieszy to sobie d.... nie zawracam i i ustawiam auto focus

Strona 24 z 37 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów