Zamieszczone przez Andee
Zamieszczone przez tadek
to jak to walsciwie andee jest z tym punktem potwierdzenia ostrosci(czerwone kropki) mam je widziec czy nie - bo nie widzeZamieszczone przez Andee
Zamieszczone przez Andee
Zamieszczone przez tadek
to jak to walsciwie andee jest z tym punktem potwierdzenia ostrosci(czerwone kropki) mam je widziec czy nie - bo nie widzeZamieszczone przez Andee
350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona
Nie, tak jak pisalem zreszta juz powyzej. Kolega pisal o oryginalnej matowce do Canona. Punkty AF beda dostepne w matowce Typ 3 i kiedy bedzie dostepna bedziesz mogl dokonac wymiany matowki.
Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl
WAZNE INFO!!!
Problem wyswietlania punktow w 20D jest rozwiazany! Potrzebuje jednak osoby ktora zdecyduje sie na wspolprace i przesle mi aparat do pobrania pomiarow matowki. Oferuje tej osobie darmowy montaz matowki oraz kalibracje jej ukladu optycznego.
Czekam na zgloszenia, wiecej konkretow po weekendzie
Gdyby to kogos interesowalo to od przyszlego tygodnia dostepne sa matowki do Olympusow E-1 i E-500...
Ostatnio edytowane przez Andee ; 10-03-2006 o 15:37
Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl
Dopiero jak zajarzyłem tak naprawdę i do końca jakie to dobrodziejstwo to "przypaliłem" sie na to jak łysy na grzebień....Zamieszczone przez Andee
Piszę sie bardzo chętnie na taki typ Twojego "Dziecka"...Myśle ,że kontakt i konkrety to już nie na forum....
A czemu konkrety nie na forum? Przeciez jest wielu zainteresowanych tego rodzaju matowka.Zamieszczone przez mcgregor99
EOS 350D || EOS 5 || T90 || M42
Zamieszczone przez kaplasak
Konkrety w stylu adresy i terminy wysylki to juz indywidualna sprawa zamawiajacy-Andee.
czytając między słowami, chodziło raczej o przybliżoną konkretną datę narodzin matówki z potwierdzeniem AF, a nie adres czy $$ za matówkę :-)
ale ciekawe, kiedy to nastąpi, tzn. narodziny matówki z AF,
a tak z innej beczki ciekawe jak łapie się ostrość bez tych punktów ?
na środek ? ciekawe mi czasem zdarza się przełączyć punk pomiaru, niechcący
ale jak widzę punkt to robię korektę,
a na matówce bez potwierdzenia, Panowie może ktoś coś napisze, kilka fotek pewnie strzeliliście, jak wam idzie ?
Dokładnie tak. Napisałem Maila a konkretnymi propozycjami do Andee...Mieszkam na tyle niedaleko ze mogę być u Andee'go osobiście jeśli nie widzi przeciwwskazań i dlatego chcę się dogadac co do konkretnych rozwiazań -to miało znaczyć moje określenie "konkrety nie na forum..."Zamieszczone przez Vitez
... Nie rozumiem węszenia jakiegoś "spisku" ze strony coniektórych osób...![]()
![]()
np...
kocotgrz
(...)czytając między słowami, chodziło raczej o przybliżoną konkretną datę narodzin matówki z potwierdzeniem AF, a nie adres czy $$ za matówkę(...)
To śmieszne...Ze niby wywalczę sobie najlepsza matówkę... ? :-D I będę robić później najostrzejsze fotki... ?
Andee naprawdę wymyśliłeś coś superinteresującego...Powstają już teorie spiskowe-to jakiś przełom w życiu Ludzkości ...![]()
przepraszam, ale nie chodziło mi o teorie spiskowe a razczej była to uwaga do : "Napisał Vitez: Konkrety w stylu adresy i terminy wysylki to " ...
a nie tworzenie jakiegoś spisku :-), przecież wszystko, o matówce z potwierdzeniem AF napisanu już w tym wątku, bynajmniej jak dla mnie, i na hasło że już jest też byłbym chętny. A to że chcesz wpaść na kawę do Andee, szczerze mnie nie obchodzi i nie doszukuję się teorii spiskowej :-)
Poprostu wiem że zrobienie takiej matówki nie jest proste i Andee musi troszkę nad nią popracować, i naciskanie grupy, czy pytania o nią nic nie dadzą. Może to przyszpieszy prace nad nią, w co wierzę bo chętnych troszkę jest. A to czy będzie lepsza czy gorsza to zależy już od Andee bo wiem że
że jak będzie dobra i na tele będzie się też ładnie ostrzyło to chętni będą.
pozdrawiam i przepraszam jeśli ktoś pomyślał że szukam spisu :-)
Obecnie używam standardowej matówki z KatzEye do 350D, przydałoby się coś jaśniejszegoZamieszczone przez Andee
- czyli jak najbardziej tak.