Strona 16 z 37 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 369

Wątek: Matowka 350D, moment w zyciu ojca i tworcy...

Początki nałogu
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andee
    Tak punkty ostrosci widac na matowce. Zaskocze Cie, w centrum matowki tez jest potwierdzenie ostrosci...
    Cytat Zamieszczone przez tadek
    to w takim razie u mnie jest jakos dziwnie
    punktow af (czerwonych kropek) wcale nie widac i jak przestawie na af to nie wiem na co ostrze (chyba ze cos duzegoto wiadomo, mniej wiecej w srodku) a ostrzy naprawde dobrze i na af i na manualu
    i tu pytanie do andee'go - rozebrac i zlozyc to jeszcze raz, moze za pierwszym razem tak mi sie rece trzesly ze cos zle zrobilem, ale z drogiej strony ostrzy dobrze tylko tych czerwonych kropek nie widac, andee co robic?!?!?!?!
    Masz Tadku matowke standardowa i na niej nie widac punktow AF
    Pozdrawiam
    to jak to walsciwie andee jest z tym punktem potwierdzenia ostrosci(czerwone kropki) mam je widziec czy nie - bo nie widze
    350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Uzależniony

Domyślnie

Nie, tak jak pisalem zreszta juz powyzej. Kolega pisal o oryginalnej matowce do Canona. Punkty AF beda dostepne w matowce Typ 3 i kiedy bedzie dostepna bedziesz mogl dokonac wymiany matowki.
    Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

Uzależniony

Domyślnie

WAZNE INFO!!!

Problem wyswietlania punktow w 20D jest rozwiazany! Potrzebuje jednak osoby ktora zdecyduje sie na wspolprace i przesle mi aparat do pobrania pomiarow matowki. Oferuje tej osobie darmowy montaz matowki oraz kalibracje jej ukladu optycznego.

Czekam na zgloszenia, wiecej konkretow po weekendzie

Gdyby to kogos interesowalo to od przyszlego tygodnia dostepne sa matowki do Olympusow E-1 i E-500...
    Ostatnio edytowane przez Andee ; 10-03-2006 o 15:37
    Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

Dopiero zaczyna Awatar mcgregor99

Domyślnie

Pytanie do zainteresowanych

Czy bylibyscie w stanie zaplacic 280zl za matowke zdolna do komfortowej pracy przy przyslonach do f12 i wiecej oraz z dlugimi teleobiektywami?
    Dopiero jak zajarzyłem tak naprawdę i do końca jakie to dobrodziejstwo to "przypaliłem" sie na to jak łysy na grzebień.... Piszę sie bardzo chętnie na taki typ Twojego "Dziecka"...Myśle ,że kontakt i konkrety to już nie na forum....

Dopiero zaczyna Awatar kaplasak
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mcgregor99
    Dopiero jak zajarzyłem tak naprawdę i do końca jakie to dobrodziejstwo to "przypaliłem" sie na to jak łysy na grzebień.... Piszę sie bardzo chętnie na taki typ Twojego "Dziecka"...Myśle ,że kontakt i konkrety to już nie na forum....
    A czemu konkrety nie na forum? Przeciez jest wielu zainteresowanych tego rodzaju matowka.
    EOS 350D || EOS 5 || T90 || M42

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kaplasak
    A czemu konkrety nie na forum? Przeciez jest wielu zainteresowanych tego rodzaju matowka.

Konkrety w stylu adresy i terminy wysylki to juz indywidualna sprawa zamawiajacy-Andee .

kocotgrz
    Guest

Domyślnie

czytając między słowami, chodziło raczej o przybliżoną konkretną datę narodzin matówki z potwierdzeniem AF, a nie adres czy $$ za matówkę :-)

ale ciekawe, kiedy to nastąpi, tzn. narodziny matówki z AF,
    a tak z innej beczki ciekawe jak łapie się ostrość bez tych punktów ?
    na środek ? ciekawe mi czasem zdarza się przełączyć punk pomiaru, niechcący
    ale jak widzę punkt to robię korektę,
    a na matówce bez potwierdzenia, Panowie może ktoś coś napisze, kilka fotek pewnie strzeliliście, jak wam idzie ?

Dopiero zaczyna Awatar mcgregor99

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Konkrety w stylu adresy i terminy wysylki to juz indywidualna sprawa zamawiajacy-Andee .
    Dokładnie tak. Napisałem Maila a konkretnymi propozycjami do Andee...Mieszkam na tyle niedaleko ze mogę być u Andee'go osobiście jeśli nie widzi przeciwwskazań i dlatego chcę się dogadac co do konkretnych rozwiazań -to miało znaczyć moje określenie "konkrety nie na forum..."
    ... Nie rozumiem węszenia jakiegoś "spisku" ze strony coniektórych osób...
    np...
    kocotgrz
    (...)czytając między słowami, chodziło raczej o przybliżoną konkretną datę narodzin matówki z potwierdzeniem AF, a nie adres czy $$ za matówkę(...)

To śmieszne...Ze niby wywalczę sobie najlepsza matówkę... ? :-D I będę robić później najostrzejsze fotki... ?
    Andee naprawdę wymyśliłeś coś superinteresującego...Powstają już teorie spiskowe-to jakiś przełom w życiu Ludzkości ...

kocotgrz
    Guest

Domyślnie

przepraszam, ale nie chodziło mi o teorie spiskowe a razczej była to uwaga do : "Napisał Vitez: Konkrety w stylu adresy i terminy wysylki to " ...

a nie tworzenie jakiegoś spisku :-), przecież wszystko, o matówce z potwierdzeniem AF napisanu już w tym wątku, bynajmniej jak dla mnie, i na hasło że już jest też byłbym chętny. A to że chcesz wpaść na kawę do Andee, szczerze mnie nie obchodzi i nie doszukuję się teorii spiskowej :-)

Poprostu wiem że zrobienie takiej matówki nie jest proste i Andee musi troszkę nad nią popracować, i naciskanie grupy, czy pytania o nią nic nie dadzą. Może to przyszpieszy prace nad nią, w co wierzę bo chętnych troszkę jest. A to czy będzie lepsza czy gorsza to zależy już od Andee bo wiem że
    że jak będzie dobra i na tele będzie się też ładnie ostrzyło to chętni będą.

pozdrawiam i przepraszam jeśli ktoś pomyślał że szukam spisu :-)

Egorz
    Guest

Domyślnie

Pytanie do zainteresowanych

Czy bylibyscie w stanie zaplacic 280zl za matowke zdolna do komfortowej pracy przy przyslonach do f12 i wiecej oraz z dlugimi teleobiektywami?
    Obecnie używam standardowej matówki z KatzEye do 350D, przydałoby się coś jaśniejszego - czyli jak najbardziej tak.

Strona 16 z 37 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów