Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Problem: 580 ex na wyzwalaczu nie wyzwala 430ex dlaczego?

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: Problem: 580 ex na wyzwalaczu nie wyzwala 430ex dlaczego?

Cytat Zamieszczone przez obcy21 Zobacz posta
    bo 580ex musi być na sankach, inaczej działać nie będzie.
    zmartwiłeś mnie. I mam kolejne pytanie : Czy 580EXII musi być na sankach aparatu ?( czy to miałeś na myśli, pisząc na sankach) przy okazji choć to mniej ważne- wie ktoś może z czego to wynika, co jest przyczyną takiego ograniczenia. Jeżeli takie twierdzenie jest prawdziwe ( a chyba raczej jest) to kolejny wydatek na kolejne Yangnuo YN622 nic nie da. Może jakieś podpowiedzi w kwestii jak zsynchronizować 580EXII i 430 EXII aby żadna z nich nie musiała siedzieć na sankach. Zależy mi bowiem, żeby żadna z lamp nie biła mi światłem znad obiektywu. Wiem, że pozostaje rozwiązanie z kablami, ale w terenie poza studio to rozwiązanie znacznie utrudnia swobodę przemieszczania się. Aparat jest na uwięzi i swobodna szybka praca jest możliwa w obrębie jednej tylko sceny.

Cytat Zamieszczone przez grzegorzki Zobacz posta
    Ja mam 580EXII, ustawia się ją w tryb master i działa, a inną lampę w tryb slave i też działa.
    Master działa na wyzwalaczu radiowym prawie równie (minimalnie krótszy czas synchronizacji) dobrze.
    grzegorzki - na jakim wyzwalaczu to przetestowałeś? Dla uniknięcia pomyłek logicznych raz jeszcze opiszę Ci moje ustawienie: na sanki aparatu zapięty YN622 jako nadajnik(bez lampy) ; 580EXII w trybie master postawiona na drugim YN622(odbiornik) i 43EXII (bez przekaźnika radiowego)- w trybie slave - która miałem nadzieję skomunikuje się z 580-tką za pomocą własnego systemu Speedlite ( kanały i grupy ujednolicone, sprawdzone 3x)
    Ostatnio edytowane przez karpiunio ; 23-03-2013 o 10:38

Uprawnienia umieszczania postów