Dodam, że posiadam Canona 40D. Czy jest jakis lepszy 135mm w tej cenie? Proszę Was o opinie i pomoc w tej sprawie.

--- Kolejny post ---

Udało mi się wynegocjować cenę na 270zł. Zgodził się pod warunkiem, że będę dbał o te szkło. Wiadomo

Do tego odp na maila od tego Pana bardzo ciekawa:
"Witam. No niestety jak to z radziecką optyką-bywa różnie. Rozbieżności w obrazowaniu poszczególnych egzemplarzy są spore. Swego czasu rozmawiałem ze znajomym ojca który próbował mnie przekonać że jupiter 37A jest mydlany. Okazało się że jego egzemplarz, który posiadał od nowości, kupiony jeszcze za komuny miał odwrotnie założoną tylną soczewkę (!!!) i rzeczywiście był tragicznie nieostry. Tak więc standardy w radzieckich fabrykach były na dalszym planie, więc skoro takie skrajne pomyłki się zdarzały to nie zaskakuje zbytnio że były też spore rozbieżności w "wyjustowaniu" poszczególnych egzemplarzy. W załączniku posyłam oryginalne pliki, wszystkie na całkiem otwartej przysłonie! Ze względu na niewielkie błędy w ekspozycji, do aukcji niektóre zdjęcia przyciemniłem, jedno bodajże rozjaśniłem, ale niezwykła ostrość tego szkiełka myślę że na pełnych plikach będzie doskonale widoczna. Wysyłam w dwóch partiach bo w jednym mailu się nie zmieszczą."

Co o tym myślicie?

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
ja bym nie kupił
A z jakiej racji byś nie kupił? Za drogo? Za słaby obiektyw?