Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Wątek: Czy opłaca się zapłacić za JUPITER 37A - ostry egzemplarz 300zł?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Czy opłaca się zapłacić za JUPITER 37A - ostry egzemplarz 300zł?

No za jakiś extra egzemplarz, zadbany można dać powiedzmy trochę więcej, ale nie aż tyle. Poszukaj innych aukcji, porównaj, poobserwuj i dopiero kupuj.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Za drogo.
    Miałem to szkło - kupione na bazarze od Ruskich - było niesamowicie ostre.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Dzięki wszystkim za pomoc Na razie wstrzymałem się z zakupem obiektywu. Macie może lepsze propozycje z ogniskowej 135mm na M42?

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Nie wiem czy lepsze...dawno, dawno temu* posiadałem YASHICE 135/2.8 - był fajny prawie jak Carl Zeiss

*nie wiem jak sprawuje się na cyfrze - musiałbyś się gdzieś dopytać - ale można wyhaczyć poniżej 100zł za egzemplarz mało śmigany.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Dopiero zaczyna

Heh, a to sie tak składa, że posiadam Yashice 50mm 1,7 i bardzo mi sie podoba ten obiektyw ładnie ostrzy i przyjemnie rozmywa tło.

Miasto
    Warszawa

Też sądzę, że ten obiektyw jest za drogi. Bardzo lubię manualne szkła i często na nie poluje ale zawsze szukam ciekawych egzemplarzy, które nawet jeżeli są droższe to nieznacznie. Tutaj natomiast jest to przesada. Treść aukcji trzeba zawsze dzielić przez dwa, bo rzadko spotykam się z opisem: "ostrość akceptowalna", "po lekkim przymknięciu ok". Nie z reguły wszystkie egzemplarze mają opisy: "najostrzejszy", "selekcjonowany" (w odniesieniu do nowych szkieł), "AF super precyzyjny" Potem człowiek się zastanawia, gdzie właściwie są te egzemplarze, o których mówi się na forum? te nieostre, z bf/ff itp itd
    5D II, S35/1.4, C17-40/4

Uzależniony Awatar PoulN

Wymoderowało się co-nie-co więcej...

A więc krótko zgodnie z prawem jeszcze raz:

Szukaj np. Vivitar`a 2.8/135mm
    150-200zł
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 22-03-2013 o 21:09

Uzależniony Awatar PoulN

Zgdza się, pominąłem ten fakt.
    Kombinowali jak mogli, nie oznaczając przy tym swoich zmian kolejnymi symbolami, a jedynie skrzętnie ukrytymi szyframi w postaci SN
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 22-03-2013 o 21:25

Pełne uzależnienie

nie opłaca się, mam takiego leży na półce (pozostałość po zenicie) ale 300zł bym za niego nie dał - ogólnie to m42 jest znacznie przecenione - miałem sporo M42 niektóre przyjemne niektóre zupełnie bez wyrazu, lubię takumary mechanicznie poezja, optycznie podobnie
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Cytat Zamieszczone przez qg1988 Zobacz posta
    Zaciekawiła mnie taka aukcja ale wiem, że można taki obiektyw kupić już za 100zł? Czy opłaca się zapłacić więcej i mieć pewny egzemplarz. Sprzedawca tłumaczył, że bywają duzo słabsze egzemplarze...

NAJOSTRZEJSZA 135ka! PERFEKCYJNY STAN!!! SAMPLE!! (3103121002) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Absolutnie się nie opłaca. Handlarz jest jak plisza, która zawsze swój ogonek chwali. Sprzedałem niedawno za 190zł egzemplarz w doskonałym stanie, bardzo ostry od f/3.5, do tego z powłokami MC, z filtrem UV i dandelionem potwierdzającym ostrość. Ten z aukcji wart jest dla mnie nie więcej niż stówę. Jeśli rozglądasz się za ciekawą i niedrogą 135tką w manualu, sięgnij po Zuiko 135/3.5. Lepszy, mniejszy, lżejszy i ostrzejszy od Jupitera 37A. Pięknie rysuje. Daje bardziej chłodne, naturalne kolory.
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów