Strona 15 z 16 PierwszyPierwszy ... 513141516 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 155

Wątek: Canon 700D - watek dyskusyjny

Domyślnie Odp: Canon 700D - watek dyskusyjny

Cytat Zamieszczone przez Grzesiek_PL Zobacz posta
    Tak 60D ma 512MB ramu 500D i 700D maja 256MB ramu. Nie wiem jak to działa w praktyce (nie bawiłem się na tyle), ale 700D mając więcej FPS i więcej ważące rawy będzie się bardzo szybko zapychał przy szybkiej karcie powinno być lepiej bo wspiera UHS-I.
    Nie wiem dlaczego mi dopisałeś tekst: "Rawach i dłuższej serii ale nie zauważalne", bo z tego co widzę to słowa kolegi PRZEMOLO79

Bywalec Awatar PRZEMOLO79
    Miasto
    Stg

Wszystko o czym mówicie się zgadza 700d to amatorska nowość 60d to półprofesjonalna konstrukcja która ma 4 lata na dzień dzisiejszy technicznie są porównywalne z przewagą 60d jeżeli chodzi o ergonomię drugi wyświetlacz, wizjer, baterię...i kilka drobiazgów..rzeczywiście zmiany ustawień chociażby pomiaru światła w 500d są irytujące w 650/700d za pomocą dotyku już całkiem przyjemne...wizjer jest jaśniejszy w 700d jak w 500d muszla oczna 19 mm czyli taka sama. Co do dopłaty jaką wyłożyłem na 700 d w stosunku do 500d uwzględniam to że sprzedaję SZKIEŁKO W ZESTAWIE Z 700 D EF-S 18-55 is STM bo jest mi zbędne, stąd taka a nie inna decyzja na dzień dzisiejszy o zakupie 700d. A póki co czekamy chyba wszyscy na 70d czy będzie rewolucja? :-)

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Moim zdaniem w użyciu ten wizjer w 500D jest gorszy od 650D (z tym miałem możliwość porównać) głównie ze względu na to że jest IMO ciemniejszy.
    Całkiem możliwe.

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Nie wiem dlaczego mi dopisałeś tekst: "Rawach i dłuższej serii ale nie zauważalne", bo z tego co widzę to słowa kolegi PRZEMOLO79
    Ja też nie wiem to już drugi raz od istnienia nowego wygląd forum, najprawdopodobniej zaznaczyłem tekst a kliknąłem posta niżej.
    Seria nie jest dłuższa niezauważalnie, w 700D to będzie pewnie 5-6 rawów a w 60D jest 16 rawów.

Cytat Zamieszczone przez PRZEMOLO79 Zobacz posta
    wizjer jest jaśniejszy w 700d jak w 500d muszla oczna 19 mm czyli taka sama.
    Muszla oczna nie świadczy o rozmiarze wizjera np w 60D i 5D II jest taka sama a wizjery całkiem inne.

A póki co czekamy chyba wszyscy na 70d czy będzie rewolucja? :-)
    Wątpię

Pełne uzależnienie

A póki co czekamy chyba wszyscy na 70d czy będzie rewolucja? :-)
    Rewolucji bym się nie spodziewał, raczej jakieś ruchy pozorne np. wrócą do magnezowego korpusu i będą twierdzić że to rewolucja - i to byłoby i tak cudowne bo może się okazać że jedyne co dostaniesz to łącze do mordoksiążki i automat typu "obrazek olejny" tak abyś swoje wiekopomne dzieło "od kopa" pokazać społeczności.
    Ale bardzo chciałbym się mylić.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    Rewolucji bym się nie spodziewał, raczej jakieś ruchy pozorne np. wrócą do magnezowego korpusu i będą twierdzić że to rewolucja - i to byłoby i tak cudowne bo może się okazać że jedyne co dostaniesz to łącze do mordoksiążki i automat typu "obrazek olejny" tak abyś swoje wiekopomne dzieło "od kopa" pokazać społeczności.
    Ale bardzo chciałbym się mylić.
    Ale może wstawią nowy procesor który będzie nagrywał 1080p w 60fps... ale to raczej dla tych co lubią filmować

Bywalec
    Miasto
    Wrocław Wsie Pole

Czy ktoś się wie jak wygląda współpraca 700d z lampą mecablitz 48 AF-1 digital ? Ostanie firmware ( 4.0 12.04.2011 ) tej lampy dla canona wspomina jedynie o: EOS 650D, EOS 600D, EOS 1100D...
    DAS APARAT

Miasto
    Stg

Tak więc jest nowiutki 700D po pierwszych testach. Pierwsze wrażenia w odniesieniu do 500D:
    -zdecydowanie szybszy i celniejszy i precyzyjniejszy w trudnych warunkach AF (wszystkie punkty krzyżowe robią swoje) nie widzę różnicy w stosunku do 60D,
    -budowa faktycznie inna jak w 650d struktura korpusu chropowata wygląda jak odpustowa zabawka :-) ale może solidniejszy okaże się w praniu,
    -ergonomia -dziwnie przesunięty przycisk iso trzeba zdjąć palec z migawki i ciężko na niego trafić z okiem w wizjerze w 500d był bliżej i bardziej intuicyjnie umieszczony, grip lepszy jak w 500d ale wciąż za mały do 60d mu daleko, ekran dotykowy...nie lubię takich gadzetów w lustrzankach ale zdaje się być całkiem przyjazny tym bardziej że dotyk działa precyzyjnie z tym że trzeba go obsługiwać w zasadzie dwiema dłońmi ponieważ wybór następuje kółkiem systemowym przy migawce tak więc paluszek i wybór kółkiem ot zabawa ale już nie trzeb grzebać po menu,
    -migawka (lustro)strzela z większą kulturą cichutko i szybko porównywalnie z 60d czuć te 5 klatek/sek.
    -lepszy balans bieli można robić więcej ujęć na AWB ładnie dostosowuje temp, barwową również pochmurny dzień czy światło żarówek lepiej oddają stopień nasycenia światła niż 500d,
    -testowany z wszystkimi obiektywami jakie mam nie wykazuje żadnych tendencji BF, FF "widzi" wszystkie obiektywy w pamięci,
    to na razie tyle z pierwszych wrażeń...

Tak więc jest nowiutki 700D po pierwszych testach. Pierwsze wrażenia w odniesieniu do 500D:
    -zdecydowanie szybszy i celniejszy i precyzyjniejszy w trudnych warunkach AF (wszystkie punkty krzyżowe robią swoje) nie widzę różnicy w stosunku do 60D,
    -budowa faktycznie inna jak w 650d struktura korpusu chropowata wygląda jak odpustowa zabawka :-) ale może solidniejszy okaże się w praniu,
    -ergonomia -dziwnie przesunięty przycisk iso trzeba zdjąć palec z migawki i ciężko na niego trafić z okiem w wizjerze w 500d był bliżej i bardziej intuicyjnie umieszczony, grip lepszy jak w 500d ale wciąż za mały do 60d mu daleko, ekran dotykowy...nie lubię takich gadzetów w lustrzankach ale zdaje się być całkiem przyjazny tym bardziej że dotyk działa precyzyjnie z tym że trzeba go obsługiwać w zasadzie dwiema dłońmi ponieważ wybór następuje kółkiem systemowym przy migawce tak więc paluszek i wybór kółkiem ot zabawa ale już nie trzeb grzebać po menu,
    -migawka (lustro)strzela z większą kulturą cichutko i szybko porównywalnie z 60d czuć te 5 klatek/sek.
    -lepszy balans bieli można robić więcej ujęć na AWB ładnie dostosowuje temp, barwową również pochmurny dzień czy światło żarówek lepiej oddają stopień nasycenia światła niż 500d,
    -testowany z wszystkimi obiektywami jakie mam nie wykazuje żadnych tendencji BF, FF "widzi" wszystkie obiektywy w pamięci,
    to na razie tyle z pierwszych wrażeń...
    To wszystko posiada już 650D.

Miasto
    Stg

Jeszcze słówko odnośnie nowego kita 18-55 f3,5-5,6 is STM. Podpiąłem pod body celem sprawdzenia i w pierwszym momencie myślałem że nie działa AF jest kompletnie cichy!!! zarazem szybki i celny...nawet nie słychać jak przesuwają się szkła przy ogniskowaniu na dobrą sprawę a nie jest to aż tak prosta konstrukcja przecież no i 7 listkowa przysłona. Powiem tak jest nieźle, myślę że STM to jakaś przyszłość po USM i to nie tylko jeżeli chodzi o filmy...
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 17-06-2013 o 11:04

Bywalec
    Miasto
    Wrocław Wsie Pole

Gdyby kogoś interesowało to już wiem, że Canon 700d dogaduje się z mecablitz 48 AF-1 digital ( firmware 4.0 / 12.04.2011 r. ) działa poprawnie ze stopki jak i bezprzewodowo.
    Ostatnio edytowane przez ukA ; 17-06-2013 o 13:57
    DAS APARAT

Strona 15 z 16 PierwszyPierwszy ... 513141516 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów