Strona 13 z 16 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 155

Wątek: Canon 700D - watek dyskusyjny

Uzależniony

Domyślnie Odp: Canon 700D - watek dyskusyjny

Miałem ostatnio w rękach 700D i 650D, z ciekawości porównałem plastik, nowszy model wg Canona jest zrobiony z lepszego plastiku. Na pierwszy rzut oka nie widać różnicy, patrząc dokładnie 700D nie jest taki gładki.
    Nowy kit STM fajnie ostrzy, AF w LV nie jest jakiś nadzwyczajny nadal się gubi i jeździ po całym zakresie. Na szybko sprawdzałem, czy wszystkie punkty są krzyżowe, wychodzi z tego, że w 650D i 700D są. Jak z rawami, nie wiem, nie miałem karty SD ze sobą, przypuszczam, że matryca w 700D jest identyczna jak w 650D.

Nie wiem, czy tylko mi się wydawało czy 650D i 700D mają mniejszy wizjer niż w 500D.

znalezione roznice:
    Nowa lustrzanka różni się budową od poprzednika. Obudowa nabrała bardziej kanciastych kształtów, grip jest również mocniej zarysowany. Koło trybów zyskało możliwość obrotu o 360 stopni. Aparat pewniej leży w dłoniach.
    Nowy system autofokusu z 9 punktami krzyżowymi. Jego praca podczas fotografowania jest kulturalna, układ działa szybko i celnie. Można zapomnieć o przekadrowywaniu, bo punkty ułożono tak, aby obejmowały większą część kadru. Podczas fotografowania 700D lepszy autofokus jest odczuwalny, a układ pracuje podobnie jak w modelach 50 i 60D.
    Ulepszono również układ AF w trybie Live view, w którym umieszczono dodatkowe punkty detekcji fazy na matrycy.
    Niewiele ale jednak 700D jest lepszy.

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

poprawcie mnie ale chyba 650 tez ma wszystkie krzyżowe?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Oczywiście.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Witam,

Zastanawiam się na przesiadką z mojej 30-stki. Myślałem właśnie o 700D ale i o 60D. Po przeczytaniu Waszych wypowiedzi chyba będzie to 60D. Czy będzie to dobry wybór?
    Dodam, że od wielu lat (lata 90-te) jestem użytkownikiem sprzętu Canon'a ale ostatnio mocno zacząłem się zastanawiać nad zmianą systemu na Nikona.

Bywalec
    Miasto
    Wlkp

Powiem Ci, że jestem w podobnej sytuacji, i.. czekam na 70D. Tobie radziłbym to samo - póki co masz czym fotografować, więc może wstrzymaj się kilka miesięcy (mam nadzieję) i zobaczymy co przyniesie nowy korpus.

Bywalec Awatar Joshec
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Bart Zobacz posta
    Powiem Ci, że jestem w podobnej sytuacji, i.. czekam na 70D. Tobie radziłbym to samo - póki co masz czym fotografować, więc może wstrzymaj się kilka miesięcy (mam nadzieję) i zobaczymy co przyniesie nowy korpus.
    Niektórzy tak mogą doczekać nawet do 90D (bo 100D już jest...)
    Kupować, nie czekać!

PS. Zauważyłem u siebie dziwną zmianę, im więcej zdjęć robię, tym mam większą frajdę, a wtedy coraz mniej jest istotne czym te zdjęcia robię... hmmm... muszę chyba skontaktować się z dr. Canon lub farmaceutą

Bywalec
    Miasto
    Wlkp

Oczywiście masz dużo racji, rozumiem doskonale i wręcz popieram (focić, a nie *******), aczkolwiek osobiście nie chcę kupować starej puszki 60D kilka tygodni (powtórzę - mam nadzieję, że jest to max. kilka tygodni) przed premierą nowej. To akurat również jest chyba zrozumiałe. A że kolega Darkos na tą chwilę ma czym focić, to wstrzymanie się z zakupem na kilka miesięcy (od premiery do dostępności w PL) być może nie byłoby takie głupie.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 10-05-2013 o 16:19

@Bart zacząłem myśleć o kupnie lustrzanki gdzieś w lutym, zobaczyłem 60D i myślałem o 70D, do 23 marca, potem do 23 kwietnia, a potem kupiłem 60D i jestem teraz zadowolony

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Cytat Zamieszczone przez Bart Zobacz posta
    Oczywiście masz dużo racji, rozumiem doskonale i wręcz popieram (focić, a nie *******), aczkolwiek osobiście nie chcę kupować starej puszki 60D kilka tygodni (powtórzę - mam nadzieję, że jest to max. kilka tygodni) przed premierą nowej. To akurat również jest chyba zrozumiałe. A że kolega Darkos na tą chwilę ma czym focić, to wstrzymanie się z zakupem na kilka miesięcy (od premiery do dostępności w PL) być może nie byłoby takie głupie.
    Takim tokiem rozumowania nigdy nie będziesz cieszył się z fotografowania tylko gonił za nowymi konstrukcjami bo posiadany przez Ciebie sprzęt będzie stary.

Strona 13 z 16 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów