6d, 50 1,8 STM, 16-35 f4 IS L, 24-105 f4 IS L ,85 1,8 USM, 70-200 f4 IS L, pleśniaczki, itepe...
Nie traktuj tego zbyt poważnie. Ja sobie trochę robię bekę, że właściwie jedyne o czym da się rozmawiać w tym wątku to kwestia nazwy, bo reszta......
......reszta jest milczeniem.
Poważnie pisząc to wziąwszy pod uwagę co na rozkładzie to się trochę nie dziwię, że zrobili taki upgrade. Jest to trochę bezczelne ale z drugiej strony jako chyba jedyna firma, która nie ma większych kłopotów finansowych w branży mogą sobie na to pozwolić niestety.
Kolega wyżej zadał tu pytanie bardzo sensowne - jak niektórzy wyobraziliby sobie tę premierę? Jak miałby wyglądać 700D mając jednak na względzie nadchodzącą premierę 70D, bo to jest moim zdaniem kluczowa kwestia.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
1) 700D powinien miec nowa generacje matrycy, ta ktora docelowo znajdzie sie w 70D i/lub 7D mkII. ilosc megapikseli nie musi tu wzrosnac, ale tam powinna byc jakas technologia przynajmniej troche zblizajaca Canona do tego co jest w nowych matrycach Nikona.
2) autofokus w trybie LV powinien byc uzyteczny. to co jest w tym momencie, to jest porazka na pelnej linii i robienie sobie jaj z klientow.
poza tym - nie widze specjalnie zmian.
Ad1. To będzie w 70D - szczególnie, że ma to sens w parze z nowy prockiem, a nie miałoby większego sensu marketingowego dawanie takiej premiery w niższym modelu.
Ad2. W LV jest całkowicie użyteczny (np. przy krajobrazie). Co do ujęć dynamicznych - działa stanowczo zbyt wolno /* i to jest wada ale nie sądzę żeby był jakiś inny powód tego jak to żeby nie kanibalizować sprzedaży kamer, tu niestety prawa rynku i marketingu są bezwzględne.
/* - to są doświadczenia na podstawie kontaktu z 650D myślę, że śmiało można je ekstrapolować na 700D![]()
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
prawda, w Canonie nowe matryce z reguly zaczynaja od gory i schodza w dol drabinki modeli. w takim razie odwroce poprzednia uwage - 700D powinno wyjsc po 70D juz z nowa matryca. i to zdecydowanie, bo ta premiera w obecnej postaci, zwlaszcza jesli 70D wyjdzie niedlugo i z zauwazalnie lepsza matryca (a chyba nie moze byc inaczej), jest totalna arogancja ze strony Canona
reczne ostrzenie tez jest uzyteczne przy krajobraziez tym ze na moim kalendarzu stoi 2013 a nie 1985 i troche mi to robi roznice przy wyborze sprzetu
ich kamery mam, oglednie rzecz ujmujac, w tylnej czesci ciala. zreszta, kamery ogolniei mam cicha nadzieje, ze ta strategia koszernego robienia biznesu im sie odbije czkawka na wynikach finansowych.
Kapitan Wagner