Pokaż wyniki od 1 do 10 z 155

Wątek: Canon 700D - watek dyskusyjny

Widok wątkowy

Bywalec

Post Odp: Canon 700D - watek dyskusyjny

Cytat Zamieszczone przez rsaw Zobacz posta
    Sony próbuje, ale zdaje się jeszcze dotarło i do tej firmy, że ta rewolucja wymaga poświęcenia WSZYSTKICH mocowań dotychczasowych obiektywów.
    Stąd takie podrygi jak ten 700D, czy 100D zamiast skupienia się na rozwoju systemu MFF (czytaj M Full Frame) z jednoczesnym "pączkowaniem" tego systemu do formatu DX dla szerszego rynku odbiorców.
    Canon nieśmiało wyszedł z systemem M, kompletnie nie radząc sobie z koniecznością zmian w technologii autofokusa, w dodatku zgłupiał i bagnet M ograniczył do formatu 1/2 FF.
    Szkoda, pierwsi wyszli z cyfrowym FF, pierwsi wykorzystali matryce do filmowania, ale teraz się pultają.
    Rozwój w stronę FF jest moim zdaniem sensowy! Mamy coraz to lepszą jakość w "komórkach" stąd mniejsza sprzedaż kompaktów. Nie wiem jak się ma obecnie sprzedaż półki xxxD ale kiedyś to było coś. I jakościowo i w ogóle. Obecnie z tego co czytam Canon xxxD posiada tą samą matrycę któryś rok z rzędu. Coś obiło mi się o oczy iż najlepsza matrycę w tym segmencie "miał" w zeszłym roku "Sony a57". Zaznaczam obiło co nie znaczy że tak jest w rzeczywistości. A pamiętam kiedy porównywałem sample Canona 500d z konkurencją i praktycznie wszyscy odpadali. Canon jak by nie patrzeć "co nie co" tkwi w matni.

A może zapytam inaczej jak wy widzielibyście 700d jako następce 650d. Całkiem w zapomnienie biorę zbliżającą się premierę 70d. O ile i w ogóle będzie
    Ostatnio edytowane przez REX ; 23-03-2013 o 22:09

Uprawnienia umieszczania postów