Strona 5 z 16 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 155

Wątek: Canon 700D - watek dyskusyjny

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Canon 700D - watek dyskusyjny

Cytat Zamieszczone przez REX Zobacz posta
    A czym się różni d5200 od d5100. Pytam nie siedzę w Nikonie. I nie zamierzam ale widzę po 700d ze coś u mojego Canona nie tak!
    Oj różnic sporo: procesor, matryca, HDR. Różnice na tyle są oczywiste, że warto pomyśleć o zmianie.

Nie wiem czy zauważyliście na Canon PL znikła 650 a pozostała 600

--- Kolejny post ---

A nie wiem na ile to prawda może błąd, ale 700D nie ma: zintegrowanego nadajnika zdalnego sterowania lampami błyskowymi

Bywalec

Canon mógł odczekać rok a nie wypuszcza rok rocznie modele nie wiele różniące się od siebie. Wszyscy biadolili że 550d nie różni się od 600d. Jedyna różnica to tutaj uchylny ekran i bezprzewodowe lampy. Nie liczę pikseli i paru trybów bo te jakoś "chyba" zmieniają się z modelu na model. Tak wiec popatrz jeżeli widzimy model np 550d jest ok jeżeli spojrzymy na 650d z pułapu 550d widzimy ewolucję i to dość sporą. Czym innym jest tutaj cena. Jeszcze zrozumiałbym tutaj Canona chyba że zbliżające się premiery 70d czy czegoś tam jeszcze uzasadniają w jakiś sposób tak mało innowacyjne działania. Z drugiej strony 650d była już jakąś tam konkurencją dla 60d pomijam ergonomię wizjer itp. Ale była bliższa 60d niż 550d. W 700d można było wrzucić GPS, WiFi. Ale pytanie co będzie mieć w takim razie 70d. Canon to nie jakiś Panasonic który do korpusu wielkości xxxd wrzuci wszystko. Nazwie to gh3 sprzeda za 6000zł. Canon ma parę segmentów w których musi rozłożyć ficzery i całą resztę. I stąd być może ta mała innowacyjność?
    Ostatnio edytowane przez REX ; 21-03-2013 o 16:47

Cytat Zamieszczone przez PAblo0071 Zobacz posta
    A nie wiem na ile to prawda może błąd, ale 700D nie ma: zintegrowanego nadajnika zdalnego sterowania lampami błyskowymi
    Wg oficjalnej strony Canona właśnie posiada "Zdalne sterowanie lampami Speedlite z poziomu aparatu"

Bywalec Awatar photogambler
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    Nie bardzo się wczytuję w specyfikację nikonów ale wydaje się że te półki (N7100 i C700) to jednak dość daleko do siebie leżą. zaryzykowałbym bym twierdzenie że nawet korpusy xxD canona nie łapią się na tą półkę.
    wlasciwie masz racje,ale C i N zawsze mialy przesuniecie i pozycjonowaly modele na zblizonych/odmiennych półkach.Chodzi mi o tendecje,nie o precyzyjne porownywanie.pozdro
    Ostatnio edytowane przez photogambler ; 21-03-2013 o 19:05
    6d, 50 1,8 STM, 16-35 f4 IS L, 24-105 f4 IS L ,85 1,8 USM, 70-200 f4 IS L, pleśniaczki, itepe...

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez krzyssp Zobacz posta
    Wg oficjalnej strony Canona właśnie posiada "Zdalne sterowanie lampami Speedlite z poziomu aparatu"
    Zasugerowałem się porównywarką na canon.pl przy 600D jest a przy 700D nie ma

Coś już napisał

Może zdjęcia nie są miarodajne, ale źle to wygląda :
    Canon EOS 700D - zdjęcia przykładowe - Optyczne.pl

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

A czemu tak uważasz?

Coś już napisał

Szumy wyglądają paskudnie, dużo zdjęć nietrafionych (akurat to pewnie nie wina puszki, chociaż kto wie?)
    Ostatnio edytowane przez Matson ; 21-03-2013 o 20:19

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez Matson Zobacz posta
    Może zdjęcia nie są miarodajne, ale źle to wygląda :
    Canon EOS 700D - zdjęcia przykładowe - Optyczne.pl
    Sample na optycznych to beznadzieja sama w sobie. Przez litość już tam nie wchodzę - znam na pamięć skrzynkę na listy i pole rzepaku
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Myślenice

Patrzę na opis, sample i zaczynam mieć wrażenie, że ludzie z kanona myślą tak: "drodzy amatorzy fotografii: idźcie i kupcie sobie jakiegoś nikona, sony, panasonika albo innego pentaksa i nie zawracajcie nam d..y - jesteśmy firmą dla profesjonalistów". 100D natomiast mi się podoba. Jest przynajmniej jakaś nowa koncepcja aparatu na rynku.

Strona 5 z 16 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów