Taka jakaś mała ta puszka jak dla kobiety zupełnie. Ja tam wolę jednak duże i solidne coś jak 5DII
Tak zupełnie poważnie to jakby takie uzupełnienie serii - dla kogoś kto chciałby lustrzankę, ale w wersji mini.
Taka jakaś mała ta puszka jak dla kobiety zupełnie. Ja tam wolę jednak duże i solidne coś jak 5DII
Tak zupełnie poważnie to jakby takie uzupełnienie serii - dla kogoś kto chciałby lustrzankę, ale w wersji mini.
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Trudno się z Tobą nie zgodzić, że optycznego celownika, póki co, w pewnych sytuacjach nic nie zastąpi.
Problem kilku ładowarek też praktycznie jest mało istotny, bo wystarczy dokupić kilka niedrogich zamiennych akumulatorów i po sprawie.
Bezlusterkowce już robią prawie tak dobre zdjęcia, jak lusterkowce, ale w zasadzie nadal tylko prawie...
Ja używam bezlusterkowca (Olka), jako backup drugiej kategorii (do użytku w warunkach "bojowych"), którego nie muszę oszczędzać i za którym bym nie płakał, gdybym ewentualnie go utracił.
Daję go używać rodzinie i znajomym, którym piątkę (5D) mogę tylko dać pooglądać i potrzymać...
Pozdrówka
Ostatnio edytowane przez m_o_b_y ; 03-04-2013 o 17:53
m_o_b_y
--------------------------------------------------------
Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
Witold Gombrowicz
ciekawe, jak wygląda porównanie wielkości z Nikonem Fm3a![]()
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Faktycznie racja - jakośc temat przypomina mi się po paru głębszych ( dziś zresztą teżwięc wybacz pomyłkę
Ps. Jednak te pare mm na każdym wymiarze i 17% mniejsza waga to raczej nie nadaje się na ogłoszenie przełomu w konstrukcji lustrzanek.
Zresztą jest kolejny przykład na jeszcze mniejszą prawdziwa lustrzanka ( mniejsza matryca ale Canona APS-C to też przycięte jest )
Compare camera dimensions side by side
waży praktycznei tyle samo co Canon a że jest ciut większy to już raczej kwestia wyboru - czy ważniejszy rozmiar czy ergonomia.
Do tego to konstrukcja sprzed 6 lat Myślę że nic nie stoi na przeszkodzie aby zrobić lustrzankę ważącą 200-250g i jeszcze zredukować rozmiary. Jednego zredukować się nie da - głębokości od mocowania do matrycy ( flange focal distance) a co za tym idzie rozmiarów szkieł ( zoom zwłaszcza) A skoro one nie mogą być istotnie mniejsze to też tego typu lustrzanki będą ofertą dla niewolników systemów ( Nikon pewnikiem też zaraz "popełni" taką micro lustrzanke )
Nie będą natomiast opcją dla ludzi szukających jakoścci zbliżonej do lustra ale w opakowaniu które zawsze można mieć przy sobie.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Poszerzanie asortymentu zawsze daje większy wybór. Jedni na to nawet nie spojrzą a Ci dla których lustrzanka kojarzy się z wielką konstrukcją wręcz przeciwnie. O gustach się nie dyskutuje![]()
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Z tym że im szerszy asortyment tym niższa jakość w całym jego zakresie.
No to konkurencja ma przerąbane, bo tam to jest dopiero rozdrobnienie.
Nie ma takiej zależności IMHO. Zresztą sformułowanie niższa jakość jest tak ogólnikowe, że trudno tu jakoś się odnieść.
Ja uważam, że im jest wybór większy tym dla nas lepiej. Oczywiście bez przesadnego rozdrobnienia ale ja w tym konkretnym przypadku go nie widzę.
Kapitan Wagner