Strona 12 z 19 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 190

Wątek: Canon 100D - watek dyskusyjny

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon 100D - watek dyskusyjny

Taka jakaś mała ta puszka jak dla kobiety zupełnie. Ja tam wolę jednak duże i solidne coś jak 5DII
    Tak zupełnie poważnie to jakby takie uzupełnienie serii - dla kogoś kto chciałby lustrzankę, ale w wersji mini.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    nie wiem, moze w dobrej implementacji tak. w Canonie zdecydowanie wole celownik optyczny. gdzie mam matowke z kratka na ktorej dokladnie widze co foce, a wszelkie parametry ekspozycji i odpowiedz swiatlomierza ponizej, wiec nie syfi mi widoku.

bo wtedy oko nie widzi nic innego niz obraz w celowniku. nie jest oslepiane swiatlem przy foceniu w kontrze, ale rowniez mozgowi jest "latwiej" skupic sie tylko na tym co jest w kadrze. mnie osobiscie pomaga.

akumulatory - nieodmiennie punkt jest bardzo celny. xxxD niestety nie pojda na LP-E6 ze wzgledow gabarytowych (tam po prostu nie zmiesci sie tak wielki akku), musialyby byc wieksze. trzeba wozic druga ladowarke i jeszcze jeden dodatkowy zapasowy akku.

male i lekkie tez ma swoje zalety, ale nie do takiego focenia, jakie uskuteczniam regularnie w plenerze. w plenerze to ja sobie nawet w srodku dnia biore statyw i zamiast pstrykac z reki spokojnie ustawiam fote z podparcia. a to juz jest w ogole totalnie passe, bo wedlug madrosci internetowych dzieki stabilizacji obrazu i dobrym wysokim ISO wszystko w ogole mozna z lapy zrobic. prawda, mozna. z tym ze mnie by bylo wstyd takie wyfociny wlasnym nazwiskiem podpisywac...
    Trudno się z Tobą nie zgodzić, że optycznego celownika, póki co, w pewnych sytuacjach nic nie zastąpi.

Problem kilku ładowarek też praktycznie jest mało istotny, bo wystarczy dokupić kilka niedrogich zamiennych akumulatorów i po sprawie.

Bezlusterkowce już robią prawie tak dobre zdjęcia, jak lusterkowce, ale w zasadzie nadal tylko prawie...
    Ja używam bezlusterkowca (Olka), jako backup drugiej kategorii (do użytku w warunkach "bojowych"), którego nie muszę oszczędzać i za którym bym nie płakał, gdybym ewentualnie go utracił.
    Daję go używać rodzinie i znajomym, którym piątkę (5D) mogę tylko dać pooglądać i potrzymać...
    Pozdrówka
    Ostatnio edytowane przez m_o_b_y ; 03-04-2013 o 17:53
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Po pierwsze A33/35 są większe, po drugie to nie lustra więc nikt niczego nie zapomniał . Ot zwyczajnie nie ma co porównywać.
    really ?
    Compare camera dimensions side by side

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

ciekawe, jak wygląda porównanie wielkości z Nikonem Fm3a
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez focjusz Zobacz posta
    Albo ja już ślepnę albo może zatraciłem umiejętność czytania tego co piszą inni ale z tego linka, który podałeś wynika dokładnie to co napisałem wyżej . Pomijam już że porównujesz gruszki z jabłkami, bo Sony to nie dslr.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Albo ja już ślepnę albo może zatraciłem umiejętność czytania tego co piszą inni ale z tego linka, który podałeś wynika dokładnie to co napisałem wyżej . Pomijam już że porównujesz gruszki z jabłkami, bo Sony to nie dslr.
    Faktycznie racja - jakośc temat przypomina mi się po paru głębszych ( dziś zresztą też więc wybacz pomyłkę

Ps. Jednak te pare mm na każdym wymiarze i 17% mniejsza waga to raczej nie nadaje się na ogłoszenie przełomu w konstrukcji lustrzanek.
    Zresztą jest kolejny przykład na jeszcze mniejszą prawdziwa lustrzanka ( mniejsza matryca ale Canona APS-C to też przycięte jest )
    Compare camera dimensions side by side
    waży praktycznei tyle samo co Canon a że jest ciut większy to już raczej kwestia wyboru - czy ważniejszy rozmiar czy ergonomia.
    Do tego to konstrukcja sprzed 6 lat Myślę że nic nie stoi na przeszkodzie aby zrobić lustrzankę ważącą 200-250g i jeszcze zredukować rozmiary. Jednego zredukować się nie da - głębokości od mocowania do matrycy ( flange focal distance) a co za tym idzie rozmiarów szkieł ( zoom zwłaszcza) A skoro one nie mogą być istotnie mniejsze to też tego typu lustrzanki będą ofertą dla niewolników systemów ( Nikon pewnikiem też zaraz "popełni" taką micro lustrzanke )
    Nie będą natomiast opcją dla ludzi szukających jakoścci zbliżonej do lustra ale w opakowaniu które zawsze można mieć przy sobie.

Miasto
    Pod Tatrami

Faktycznie racja - jakośc temat przypomina mi się po paru głębszych ( dziś zresztą też więc wybacz pomyłkę

Ps. Jednak te pare mm na każdym wymiarze i 17% mniejsza waga to raczej nie nadaje się na ogłoszenie przełomu w konstrukcji lustrzanek.
    Nie wiem czy ktoś ogłaszał przełom w konstrukcji dslr ale jakie to ma znaczenie? Canon zrobił aparat dla pewnej grupy użytkowników i tyle. Przecież nie ma obowiązku żeby to kupować.

Nie będą natomiast opcją dla ludzi szukających jakoścci zbliżonej do lustra ale w opakowaniu które zawsze można mieć przy sobie.
    Ale będą opcją dla innych - to źle że jest coraz większy wybór?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Poszerzanie asortymentu zawsze daje większy wybór. Jedni na to nawet nie spojrzą a Ci dla których lustrzanka kojarzy się z wielką konstrukcją wręcz przeciwnie. O gustach się nie dyskutuje
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Uzależniony Awatar PoulN

Z tym że im szerszy asortyment tym niższa jakość w całym jego zakresie.

Miasto
    Pod Tatrami

No to konkurencja ma przerąbane, bo tam to jest dopiero rozdrobnienie .
    Nie ma takiej zależności IMHO. Zresztą sformułowanie niższa jakość jest tak ogólnikowe, że trudno tu jakoś się odnieść.
    Ja uważam, że im jest wybór większy tym dla nas lepiej . Oczywiście bez przesadnego rozdrobnienia ale ja w tym konkretnym przypadku go nie widzę.
    Kapitan Wagner

Strona 12 z 19 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów