Strona 11 z 19 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 190

Wątek: Canon 100D - watek dyskusyjny

Domyślnie Odp: Canon 100D - watek dyskusyjny

O kurcze, rzeczywiscie male toto. Ciekawe jak to bedzie lezalo w reku... bo taki 650d jest w maire ok... tylko jakby wydaje sie za gruby.

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    jak przyjdzie do zamiany - z checia kupie puszke z zewnatrz wygladajaca jak dwie krople wodki, z lepszym AF i wieksza matryca. nic wiecej mi nie potrzeba. realnie.
    Mowisz?... Bo wiesz, Canon potrafi "potanic" Jak pamietam 300d, to jego budowa zewnetrzna to byl istny dramat. Zakupilem go po magnezowym kompakcie Nikona i jak z jakosci zdjec bylem kosmicznie zadowolony tak jezeli chodzi o jakosc wykonania... do konca nie moglem uwierzyc jak mozna bylo wypuscic cos tak tandetnego, gdzie nawet panele obudowy srednio sie "spasowywaly", a srebrna farbka po pewnym czasie wycierala sie... No ogolnie wygladalo to troche jak podrobka komorki dla dziecka z bazarku Dlatego ja bym jednak nie chcial schodzic ponizej 650D, jednak z "magnezu" mysle ze moglbym z (tylko) lekkim bolem zrezygnowac.
    Ostatnio edytowane przez konradl ; 25-03-2013 o 11:11

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    a nie no... twierdze uparcie, ze jest. dla mnie. z akcentem na to "dla mnie". podjerzewam, ze grono takich osob, ktorym odpowiada konserwatywna obsluga aparatu, nie jest az tak male jak sie wydaje anty-dziadkom, czyli piewcom najnowszych rozwiazan.

aczkolwiek, owszem, jestem starej daty. nie uzywam ryjobuka a kupujac cos patrze na realne osiagi a nie marketingowe bicie piany
    Myślę że jest sporo takich osób, LV używam - kiedy muszę, powiem więcej używam nawet podglądu na zewnętrznym urządzeniu ale też kiedy muszę (bo nie lubię np. leżeć na glebie pod aparatem), lubię tradycyjnie wyglądające korpusy, też nie używam ryjobuka, pokazuję zdjęcia a nie sprzęt którym je zrobiłem, jestem amatorem kotletów nie robię więc nie muszę pokazać że mam większy niż kuzyn panny młodej, nie płacę a przynajmniej się staram nie płacić za coś czego nie używam.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uzależniony Awatar PoulN

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja jestem starszej daty - fejsa używam, a podgląd LV to dla mnie coś rewelacyjnego - szczególnie przy krajobrazie - żaden marketing . Nie róbmy z zalet wad. W lustrach jest ta zaleta, że masz wybór. Zaczniesz dopiero jojczeć jak już wywalą lustra na dobre .

Póki co fajne porównanie z Northlight Images
    http://www.northlight-images.co.uk/c...mera-sizes.jpg
    Powinni jeszcze dorzucić 1100D..

Różnica mała:
    1100D - 129.9mm x 99,7mm
    vs.
    100D - 116mm x 90,7mm
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 25-03-2013 o 13:08

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Według tego co podają na dpreview to jednak ta różnica nie jest taka symboliczna:
    100D 407 g 117 x 91 x 69 mm
    1100D 495 g 130 x 100 x 78 mm

Sądzę że różnica po centymetrze z każdej strony będzie odczuwalna. Pomijam już parametry, bo to jednak inna liga.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Lustro i optyczny wizjer to lustro i optyczny wizjer. Miałem jedno i drugie odkąd pamiętam i nie zamierzam tego zmieniać, niezależnie od tego jak doskonałe będą ich elektroniczne substytuty.
    Skoro księgowi Canona zdecydowali się na wypuszczenie mikro-lustrzanki to jak widać takich jak ja jest jeszcze całkiem sporo.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Z kolei ja przerzucilem sie chyba juz w 95% na LV. Do widokow na statywie swietnie sie to sprawdza. Tak mysle, ze chyba bez większego bolu moglbym sie przesiasc na aparat bez wizjera. Ale z drugiej strony, wizjer mi tez w niczym nie wadzi, a lepiej miec niz nie miec
    Ostatnio edytowane przez konradl ; 25-03-2013 o 23:31

Uzależniony Awatar PoulN

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Według tego co podają na dpreview to jednak ta różnica nie jest taka symboliczna:
    100D 407 g 117 x 91 x 69 mm
    1100D 495 g 130 x 100 x 78 mm

Sądzę że różnica po centymetrze z każdej strony będzie odczuwalna. Pomijam już parametry, bo to jednak inna liga.
    Jak na razie różnie te wymiary podają, ale - fakt że mniejszy trochę jest i z lepszymi bebechami i że napewno jest dużo ciekawszą nazwijmy to premierą niż nowy-stary 650D aka 700D.

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Jako użytkownik tanizny Canona - 1100D, patrzę na to "maleństwo" z pewną zazdrością, podoba mi się, ale to nie znaczy zaraz popędzę do sklepu jak tylko się pojawią w sprzedaży. Miniaturyzacja na swoje zalety, ale czasami należy popatrzyć z dystansem. Telefony komórkowe ewoluowały z ceglanej Nokii 1611 nastały inne malizny, a obecne S Galaxy bardziej przypomina tablet aniżeli zgrabny telefon do telefonowania. Łapki mamy podobnej wielkości i funkcjonalności podobne - zbyt małe aparaty nie da się sprawnie użytkować, zbyt duże również. Ale każdy wybierze coś dla siebie.

Ktoś zdaje się zapomniał że mniejsze lustrzanki już były - Alpha A33/35 ( ok SLT ale to znaczy że to nie jest cudowny lek na walkę z mirrorlessami)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Po pierwsze A33/35 są większe, po drugie to nie lustra więc nikt niczego nie zapomniał . Ot zwyczajnie nie ma co porównywać.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 11 z 19 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów