Strona 5 z 19 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 190

Wątek: Canon 100D - watek dyskusyjny

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Canon 100D - watek dyskusyjny

Cytat Zamieszczone przez PoulN Zobacz posta
    Podpinając do tego ciężkie L`ki to czysty masochism, jak wziałem do ręki kiedyś 1100D i wyobraziłem sobie to z 70-200 czy 10-22mm to ogarnął mnie śmiech.
    nie no... 600D jest moze ciut wiekszy niz 1100D, ale ja go mam w plenerze na stale podpietego do 70-300L i to mi calkiem pasuje. no, z 70-200/2.8 (jesli ten miales na mysli) to byloby juz
    troche bardziej ekstremalnie. ale z drugiej strony - mialem swego czasu 450D + 300/4 i to mi dawalo rade. fakt, ze glownie ze statywu nie z reki

Co innego z plastikowym lekkim szkiełkiem jak 1.8/50mm czy... własnie i tu pojawia się problem bo brakuje czegoś ultra-lekkiego jasnego i na tyle szerokiego aby dało po przemnożeniu ~35mm np takiego 2/22mm
    amen.

mam nadzieje, ze premiera 100D oznacza zwiekszone szanse na EF-S 22/2. bo mi tego szkla sakramencko brakuje do 600D. a M kupowac absolutnie nie zamierzam

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Z drugiej strony są tacy trochę bardziej doświadczeni i wymagający użytkownicy aparatów, którzy oczekują jakiejś innowacji. Czegoś na miarę RX1 lub przyszłego pełnoklatkowego NEX-a w Canonie raczej się prędko nie doczekamy i 100D jest tego najdobitniejszym dowodem.
    jestem sklonny przyznac im ten przywilej korzysci, ze w ich sytuacji rynkowej moga sobie pozwalac na produkty nierewolucyjne i niezbyt innowacyjne, o ile w zamian wypuszczaja produkty bedace sensowna, solidnie dopracowana i sprawdzajaca sie w praktyce ewolucja. 100D owszem jest taka sensowna ewolucja, moze jesli zapomniec na chwile o beznadziejnym Hybrid-AF w wykonaniu Canona.
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 21-03-2013 o 13:25
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Co innego z plastikowym lekkim szkiełkiem jak 1.8/50mm czy... własnie i tu pojawia się problem bo brakuje czegoś ultra-lekkiego jasnego i na tyle szerokiego aby dało po przemnożeniu ~35mm - np takiego 2/22mm
    No są oprócz systemowej 40mm jeszcze Voigtlandery 20mm i 28mm, które są tak uniwersalne że wykorzystasz je i na pełnej klatce i bez żadnych adapterów i kombinacji z 100D. Kiedyś myślałem o takim EOS-M jako uzupełnienie systemy EOS FF, ale brak wizjera, AF i cena zniechęca. Teraz ten 100D jest super rozwiązaniem dla takich osób.

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Tylko że te Wojtki nie są atrakcyjne cenowo.

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    mam nadzieje, ze premiera 100D oznacza zwiekszone szanse na EF-S 22/2. bo mi tego szkla sakramencko brakuje do 600D. a M kupowac absolutnie nie zamierzam
    Powiedzmy sobie szczerze. Jeśli canon wypuściłby takie 22/2 to.. zabija nikona w tym segmencie EFS/DX ale też zabija M i podcina gałąź FF + 35mm/1.4/2. chyba to sobie policzyli i dlatego takiego szkła (jak i 35/2 efs) jeszcze niema.

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Co innego z plastikowym lekkim szkiełkiem jak 1.8/50mm czy... własnie i tu pojawia się problem bo brakuje czegoś ultra-lekkiego jasnego i na tyle szerokiego aby dało po przemnożeniu ~35mm - np takiego 2/22mm
    No są oprócz systemowej 40mm jeszcze Voigtlandery 20mm i 28mm, które są tak uniwersalne że wykorzystasz je i na pełnej klatce i bez żadnych adapterów i kombinacji z 100D. Kiedyś myślałem o takim EOS-M jako uzupełnienie systemy EOS FF, ale brak wizjera, AF i cena zniechęca. Teraz ten 100D jest super rozwiązaniem dla takich osób.

--- Kolejny post ---

Tutaj jeszcze jak to wygląda z 40mm
    duze tutaj - żeby szerokosci forum nie rozwalac
    http://www.imaging-resource.com/PROD...non_sl1_1b.JPG
    Ostatnio edytowane przez szwayko ; 21-03-2013 o 13:32

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

I nagle ten STM zrobił się wielki...

Uzależniony Awatar PoulN

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Tutaj to pokazano wielkość do EOS-M i do wspomnianego powyżej 650D. W ogóle 100D to tak naprawdę 650D bez odchylanego ekranu.
    http://img.gawkerassets.com/img/18i4...g/original.jpg
    Dlaczego porównujecie wielkość 100D z 650D skoro to jest rozmiaram trochę mniejsze o ile nie takie samo jak 1100D
    A tak pozatym te 2.8/40mm jest ni w d.pe ni w oko na APS-C
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 21-03-2013 o 13:39

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Powiedzmy sobie szczerze. Jeśli canon wypuściłby takie 22/2 to.. zabija nikona w tym segmencie EFS/DX ale też zabija M
    zapewne tak. licze na to, ze 100D jesli liczony jako alternatywa dla M wzgledem rozeznania rynku i byc moze bedzie gwozdziem do trumny tegoz.
    a od siebie moge tylko ten obrazek wkleic:

jesli o mnie chodzi to z checia potraktuje M jako slepa uliczke ewolucji i niepotrzebny nikomu (panie wybacza) wypierd...

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    i podcina gałąź FF + 35mm/1.4/2. chyba to sobie policzyli i dlatego takiego szkła (jak i 35/2 efs) jeszcze niema.
    tu nie jestem az tak pewny. to sa jednak dwa zupelnie osobne segmenty i zastosowania. 22/2 bym kupil do Rebela, ale ani 35/2 ani 35/1.4 do FF juz nie,
    a mam swobode tego wyboru, bo i cropa i FF w koncu mam, kase jak trzeba tez.
    35/1.4 to szklo do profesjonalnej roboty, 22/2 to po prostu lekka stalka do fot we wnetrzach. dla amatora
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    tu nie jestem az tak pewny. to sa jednak dwa zupelnie osobne segmenty i zastosowania. 22/2 bym kupil do Rebela, ale ani 35/2 ani 35/1.4 do FF juz nie,
    a mam swobode tego wyboru, bo i cropa i FF w koncu mam, kase jak trzeba tez.
    35/1.4 to szklo do profesjonalnej roboty, 22/2 to po prostu lekka stalka do fot we wnetrzach. dla amatora
    Jak chcesz mały aparat z jasnym obiektywem o ekwiwalencie 35mm to kup sobie jakiegoś RX100, NEX-a 6 z Zeissem 24mm, pewnie w M43 też coś się znajdzie :-) Nie ma sensu czekać, aż zrobi to Canon, bo się nie doczekasz :-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Canon wydziwia. Pytanie, po co..
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Strona 5 z 19 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów