Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: canon 50 1.2 czy 85 1.2

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: canon 50 1.2 czy 85 1.2

Tylko, że jak Ci się 5D1 zużyje, to z kolejną puszką 50L najpewniej nadal będzie trafiać, a ta Sigma niekoniecznie.
    Wyśle się znowu do kalibracji. 3 lata gwarancji dają. Z tego co ludzie piszą to 50 L też czasem trafia się kapryśna.

IMO miękkości 50L łatwo polubić
    Kuśtykanie pewnie też. Lepsze to niż brak nogi na przykład. Nie róbmy z wad zalet. Nie tędy droga.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Kuśtykanie pewnie też. Lepsze to niż brak nogi na przykład. Nie róbmy z wad zalet. Nie tędy droga.

Gdy wady optyczne są przyczyną pięknej plastyki i bokeh, to wcale nie trzeba "robić z nich zalet". Portretówka w przeciwieństwie do szkła makro, super ostra być nie musi, a już na pewno nie na brzegach. ??:
    Jakoś to porównanie do braku nogi nie wydaje mi się właściwe. :-)

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Gdy wady optyczne są przyczyną pięknej plastyki i bokeh, to wcale nie trzeba "robić z nich zalet". Portretówka w przeciwieństwie do szkła makro, super ostra być nie musi, a już na pewno nie na brzegach. ??:
    Jakoś to porównanie do braku nogi nie wydaje mi się właściwe. :-)
    Miałem napisać coś podobnego. Właściwszym porównaniem jest analogia do pędzli malarskich o różnej wielkości, końcówkach i tak dalej, pozwalających rysować albo dokładnie, albo miękko w zależności od potrzeb.

Uprawnienia umieszczania postów