Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Automatyczne wyłączanie lampy 430EZ

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Białystok

Question Automatyczne wyłączanie lampy 430EZ

Witam.
    Mam prośbę dot. w/w lampy, a mianowicie chodzi mi o możliwość przełączenia jej w taki stan i w taki sposób, aby nie wyłączała się ona automatycznie w celu oszczędzania baterii. Ma ona pracować jako jeden z 2 fleszy odpalanych radiowo za pomocą Phottixa Strato II. Jej usytuowanie w czasie pracy uniemożliwia podchodzenie i przełączanie co 2 minuty włącznika głównego na lampie (zarówno wysokość montażu jak i charakter uroczystości), natomiast po przejściu w stan uśpienia czyli wyłączenia zasilania nie mogę jej uruchomić ani za pomocą przycisku "TEST" na nadajniku, ani też po przyciśnięciu spustu migawki, który powoduje również wybudzenie lampy głównej usytuowanej na aparacie. Niestety ani w tej lampie (430 EZ) ani 580 EX nie przełącznika trójpozycyjnego takiego jaki ma 550 ex czyli "0" - wyłączony, "I" działa przez cały czas i tryb "SE" czyli save energy. Ewentualna zmiana konfiguracji lampy na nadajniku z 580EX na 430EZ nie skutkuje możliwością jakiejkolwiek pracy. Jeżeli nic nie uda się zrobić zostaje mi z zegarkiem na ręku uruchamiać przycisk "TEST" na nadajniku, tak by nie dopuścić jej w stan uśpienia, chyba, że coś uda się komuś wymyśleć.
    Pozdrawiam Nocarz

Początki nałogu Awatar Maver

Domyślnie Odp: Automatyczne wyłączanie lampy 430EZ

A nie masz mozliwosci sprawdzenia jej z innymi wyzwalaczami? Yongnuo na przyklad bez problemu wybudzaja lampy ze stanu uspienia. Mam kilka 540EZ i RF602 bez problemu je wybudzaja.
    Ostatnio edytowane przez Maver ; 19-03-2013 o 13:05
    --
    Pozdrawiam
    Krzysztof Zagórski

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Domyślnie Odp: Automatyczne wyłączanie lampy 430EZ

Według "internetu" jedyny sposób to zablokowanie wciśniętego przycisku podświetlenia Flickr: Discussing Solution to Disable Auto-Off for Canon 430EZ Flash in *DIY Photography Equipment

Uprawnienia umieszczania postów