Pokaż wyniki od 1 do 10 z 61

Wątek: Moj sasiad mial pecha dzis...

Mieszany widok

alton
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez osasa
    Zastanawiający jest fakt ze jednak w Polsce ludzie jeżdza szybciej niż w USA, mimo ze mamy o wiele gorsze drogi, i takie same samochody...
    Wlasnie, calkiem zastanawiajacy jest fakt skad masz takie dziwaczne informacje?
    Szkoda tez tylko ze z bezpieczenstwem jest juz inaczej.

Bywalec Awatar osasa
    Miasto
    Lubartów PL/Newport News VA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alton
    Wlasnie, calkiem zastanawiajacy jest fakt skad masz takie dziwaczne informacje?
    Szkoda tez tylko ze z bezpieczenstwem jest juz inaczej.
    Czemu dziwaczne? Taka jest prawda... Drogi do d..., samochody... lepsze, gorsze, ale zdarzają sie trupy takei ze oj... A czy Polacy jeżdzą szybciej?
    OCZYWIŚCIE, słysząłem wczoraj w radiu, ze Polska zajęła jedno z ostatnich miejsc w rankingu bezpieczeństwa na drogach. A co sie na to składa:brawura, brak wyobraźni, szybkość... Przejedź sie 17 - tką... Jade sobie spokojnie, spory ruch, a na pasie do skrętu wyprzedza mnie z nienormalną szybkością jakiś samochod... Za nim drugi, bo on sie nie da wyprzedzić jakiemuś leszczowi Ok, sam też jeżdze szybko czasami... Ale w porównaniu do USA... tam nikt nie jeździ szybciej niż można, nie licząc streetracerów zafascynownych NFS
    Cytat Zamieszczone przez alton
    Wez 10 typowych kierowcow z Polski na byle jaka autostrade w USA czy Kanadzie w poblizu duzego miasta i 9 zginie po tygodniu.

Skad powstaja takie stereotypy?
    Chyba to jest stereotyp... Gdzie widzisz trudności w jeździe po amerykańskich autostradach? Szeroko, pasów w jednym kierunku tyle, co u nas w dwóch, albo i więcej... Bajka w porównaniu do nas, ruch większy, ale i kultura większa W USA widziałem do tej pory tylko jedno rondo

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Jak zdac prawo jazdy w NY?
    W NY nie wiem, ale w Chicago... Bajka, 3 godziny łącznie z czekaniem na swoją kolej na testy, na 35 pytań dozwolone 8 błędów, jazda automatem, zrobiłem kółko wkoło DMV, zaparkowałem i tyle Prawko po 3 godz masz w ręku
    Camera Obscura/ Szkło powiększające x 2/ bambusowy statyw/ świczka+odblask z "pazłotka" - od czegoś trzeba zacząć :rolleyes:

Uprawnienia umieszczania postów