Też zajmuję się reporterką i moja Sigma 17-50/2.8 z OS i HSM na 7D to żyletka. Koszt nówki około 2700-2800 zł.
Też zajmuję się reporterką i moja Sigma 17-50/2.8 z OS i HSM na 7D to żyletka. Koszt nówki około 2700-2800 zł.
Ok Oryginały bez obróbki, jest pełen exif.
https://picasaweb.google.com/1097273...CKb3lY_lwtTQdg
Wcześniej miałem Canona 24-70 i byłem niezadowolony z ostrości, masakra z ostrością na 24 mm. Ta sigma w porównaniu do Canona cieszy moje oko. Swoją drogą też była brana w Sigma Centrum prosto z półki, bez przebierania.
Ostatnio edytowane przez C80 ; 15-03-2013 o 19:24
Ja również posiadam 7d wraz z 17-50 f/2.8 EX DC OS Sigmy i muszę powiedzieć że szkło świetne, wziąłem pierwsze z brzegu i żadnych problemów z nim nie miałem ; ) Zdjęcia ostre zawsze ostre, stabilizacja również dobrze działa. Szczerze polecam szkiełko ; )
A małe pytanko a propo tej sigmy, czy ma tendencje do wysuwania sie obiektywu pod wpływem swojego ciężaru jak to często bywa w 17-70 sigmy.
Po 2 latach użytkowania tej sigmy nie zauważyłem problemu z wysuwaniem się samoistnym obiektywu : ) chyba że wysunę go lekko i trząchnę nim w dół to faktycznie wysuwa się dalej :P
Czasami to moze byc frustrujące a jest w tych obiektywnych ja polecam pod ta matryce C17-55 2.8 jasny szybki AF, cichy troszkę łapie pylkow ale nie przeszkadza to w użytkowaniu, No i Canon to Canon a nie żadne zastępcze szkło, jak nie to lepiej dobierać i kupic 16-35 L ale czy jest sens podpinac pod ta matryce? Z takimi nijakimi ogniskowymi nawet do stretta było dziwnie, ale to tylko moja sugestia No i cenowo daje po kieszeni.