Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Zamiana Canona na D7000

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

Domyślnie Zamiana Canona na D7000

Witam, jak uważacie czy warto zamienić 60D za D7000 w końcu ceny są już identyczne.. A nikon podobno posiada wyższe używalne iso, lepszy autofocus. Choć w tej cenie mieści się 5D classic ??:

Problemów z olejem w D7000 serwis zlewa, serwis Canona jest bardziej przychylny do wad fabrycznych znów..
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Bywalec Awatar filharmoniusz
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Zamiana Canona na D7000

Pożycz sobie 5D na parę dni.

Początki nałogu

Czego brakuje Ci w 60D ?! Odpowiedz sobie na pytanie, a później - czy warto zmieniać
    / Canon /

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Cytat Zamieszczone przez ketras Zobacz posta
    Witam, jak uważacie czy warto zamienić 60D za D7000 w końcu ceny są już identyczne.
    na mój gust to już byłby onanizm sprzętowy w najczystszej postaci, znam takiego, co zamienił prawie nówkę 7d na 5d3 a w zyciu nie zrobił porządnego zdjęcia :cool:
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Początki nałogu Awatar MariuszM
    Miasto
    Warszawa/Ursynów

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    na mój gust to już byłby onanizm sprzętowy w najczystszej postaci, znam takiego, co zamienił prawie nówkę 7d na 5d3 a w zyciu nie zrobił porządnego zdjęcia :cool:
    Jego kasa jego sprawa, żaden tam onanizm sprzętowy.
    Biegam, bo lubię

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Zamienił stryjek siekierkę na kijek .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar maciek12ss

A ja nie zagłębiając się w parametry obu puszek i tak powiem, że lepiej zostać przy canonie. A to tylko dlatego że miałem okazję "pomacać" oba jednocześnie w ME. Po prostu Nikos wydawał mi się bardziej zabawkowy od Canona i mniej Ergonomiczny. Co do jakości wykonania to nawet moje 600d wydawało się przy Nikonie solidniejsze. Zaznaczam, że to tylko moje subiektywne odczucie. Po prostu nie cieszył bym się trzymając nikona w reku chodź by robił lepsze zdjęcia. A z resztą wiele osób twierdzi, że to fotograf robi zdjęcie nie aparat to nawet tym bardziej wolał bym 60 D . A kaskę zaoszczędzoną wydać np na dobre piwko przy którym oglądał bym swoje zdjęcia z Canona
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

po przeanalizowaniu konkurencyjnego forum chlapanie oleju, a akcje Fatmana które nic nie wskórały z afem odpuszczę sobie D7000.

W porównaniu 5D z 50D co do szumu na wysokich iso wygrywa stara 5-tką, gorzej w porównaniu z 60D ;/
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez ketras Zobacz posta
    po przeanalizowaniu konkurencyjnego forum chlapanie oleju, a akcje Fatmana które nic nie wskórały z afem odpuszczę sobie D7000.

W porównaniu 5D z 50D co do szumu na wysokich iso wygrywa stara 5-tką, gorzej w porównaniu z 60D ;/
    60D ma mniejsze szumy niż 50D!! Wypluwa też zdecydowanie ładniejszy obrazek!! Miałem oba, więc wiem co mówię!!
    / Canon /

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Cytat Zamieszczone przez Mike7 Zobacz posta
    60D ma mniejsze szumy niż 50D!! Wypluwa też zdecydowanie ładniejszy obrazek!! Miałem oba, więc wiem co mówię!!
    według mnie z posta którego cytujesz wynika, że autor miał na myśli to co teraz napisałeś wysyłając po kilka wykrzykników %) wyluzuj i czytaj ze zrozumieniem

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów