Pokaż wyniki od 1 do 10 z 958

Wątek: Branża ślubna zdycha...

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar tdominiak
    Miasto
    Tuliszków

Domyślnie Odp: Branża ślubna zdycha...

Ej ja też mam 600d, kita, 50 1.8 i 70-300, myślicie, że mogę wejść w ten biznes?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez watchu Zobacz posta
    Ej ja też mam 600d, kita, 50 1.8 i 70-300, myślicie, że mogę wejść w ten biznes?
    Masz punkt odniesienia wiec mozesz sobie sam odpowiedziec
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Dopiero zaczyna Awatar tdominiak
    Miasto
    Tuliszków

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Masz punkt odniesienia wiec mozesz sobie sam odpowiedziec
    Ale ja mam lampę! Oj Cichy toż to ironia była O ile uważam, że z kadrami bym sobie poradził to już z moim sprzętem odpadam. A i długa droga od asystowania do bycia głównym fotografem. Umarłbym ze wstydu i odpowiedzialności jakbym wręczył ludziom gnioty - nawet jeśli im się podobają. Uczyć to się można po rodzinnych komuniach a plener trenować z modelkami

Z drugiej strony też nie ma co tak demonizować APS-C bo nie tylko FF da się śluby robić 600d do ISO1600 nawet sobie radzi, 3200 w ostateczności - co przy np. 50mm 1,8 daje czasy rzędu 1/25 i 1/60. Wolno, ale pewnie się da - ze stałkami, bo z kitem to śmiech Kiedyś też trzaskali na 400d śluby i wszyscy żyli długo i szczęśliwie :P

Z trzeciej strony to każdy ciężko na sprzęt pracuje i niefajnie mu się słucha jakie to ma gówniane puszki Na forach niemal zawsze każdy uznaje taki standardowy zestaw poprawny politycznie jak np. 5d a w tematach można czytać, że ktoś szuka puszki do 1500zł a ktoś mu wciska taką za 5000zł bo jest dobra. Taki dysonans zawsze będzie.

Uprawnienia umieszczania postów