Nie przypominam sobie, by mnie kiedykolwiek ciągnęło do oglądania zdjęć ślubnych moich rodziców. Wręcz przeciwnie.
A to już nie wiem a propos czego było...P.S.
ja wiem...niektórym się wydaje, że ślub się bierze tylko po to coby ON (jeden z "niektórych") mógł sobie pofocić i pokazać jaki z NIEGO masta of fotografer....blah...blah...![]()
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...
Niestety mógłby być problem z odtworzeniem.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ślubów nie robię, ale zawsze jak widzę tego typu tematy to mam uśmiech od ucha do ucha. Jeszcze się nie spotkałem żeby osoby biorące wielokrotności wspomnianych 1500 zł narzekały na brak klientów, a chyba oni pierwsi powinni? Najlepiej jest jak się trafia na post osoby piszącej, że nawet za 1000 zł nie ma klientów. Jedno spojrzenie w portfolio i już wiadomo czemu ich nie ma.
Ostatnio rozmawiałem ze znajomym, który robi prawie wyłącznie śluby. Go takie tematy śmieszą jeszcze bardziej. Nestety nie ma czasu ich czytać, bo klientów przybywa i robi zlecenie za zleceniem - "klientów jest coraz więcej, stawki rosną, a na te głupoty na forach nie ma co patrzeć". Do tanich nie należy, więc chyba już dawno powinien nie mieć dla kogo pracować.. ale jakoś klienci sobie z tego sprawy nie zdają i ciągle chcą płacić. Dodam że w dużym mieście to on na pewno nie mieszka. Zresztą to bez znaczenia, bo chyba dojazd gdzieś to nie problem.
Ostatnio edytowane przez ThomasVoland ; 16-03-2013 o 01:16
6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.
W takich sytuacjach w ogóle nie wynajmujesz nikogo :P
A za inny reportaż już tak? Bo tzw kotlety to gorsza dziedzina foto zapewne?
No tak fotografia przecież nie jest normalnym zajęciem
A poważnie to w Polsce zapotrzebowanie na dobra kulturalne jest bliskie zeru lub nawet poniżej i stąd cały problem.