Strona 71 z 93 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 701 do 710 z 958

Wątek: Branża ślubna zdycha...

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

Domyślnie Odp: Branża ślubna zdycha...

Cytat Zamieszczone przez p0lish Zobacz posta
    Dokładnie tak. Jeżeli fotografowi nie odpowiada honorarium to nie bierze zlecenia. Nie wyobrażam sobie zrobienia zdjęć po łebkach bo zleceniodawca mało zapłacił. Albo oddajemy dobry materiał albo nic.
    ja w tym roku zrobilem 2 sluby ponizej swoich kosztów, dlaczego? a to moze dlatego ze kiedy spotykasz się z młodymi i okazują się świetna parą a do tego zamysł imprezy wydaje się tak niesamowity, że sam chcesz tam być to jestem w stanie obniżyć swoje koszta, ale zdarza sie to bardzo żadko, w dodatku wtedy wiadomo młodzi nie otrzymują fotoksiązki, albumu, zdjęcia w ramie czy czegos takiego, foty na DVD i tyle
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Pełne uzależnienie Awatar zysk

To jest forum fotograficzne,więc zrozumiałe ,że skupia sie na tej branży.Firmy fotograficzne są w przeważnie jedno lub 2 osobowe.
    Cała odpowiedzialność za funkcjonowanie (zyski,dochody,utrzymanie)firmy spoczywa na na właścicielu : fotografiku/fotografie.
    Jest to najgorszy rodzaj działalnosci gospodarczej:własciciel i pracownik w jednym.Wystarczy złamać nogę/reke i cały"biznes" szlag trafia.
    Irytuja mnie te lamenty:branża ślubna zdycha .
    Firm o podobnej strukturze jest pełno:
    szewcy,pieczatkarze,kserokopiarze,taksówkarze,,se rwisy komputerowe.
    Czy wszyscy tak lamentują jak "ślubniacy" ?
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    Czy wszyscy tak lamentują jak "ślubniacy" ?
    Wszyscy, ale musiałbyś się zapisać na forum taksówkarzy żeby o tym poczytać ;-)
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Z ciekawości:

Na ten moment ile macie koledzy ślubów na sezon 2015 ?

Ja mam 5 i nie wiem czy mogę się jeszcze spodziewać ze coś dojdzie cz to już koniec ( robie ślubniaki od niedawna, nie wiem czego sie spodziewać )

Cytat Zamieszczone przez Żwirek Zobacz posta
    Z ciekawości:

Na ten moment ile macie koledzy ślubów na sezon 2015 ?

Ja mam 5 i nie wiem czy mogę się jeszcze spodziewać ze coś dojdzie cz to już koniec ( robie ślubniaki od niedawna, nie wiem czego sie spodziewać )
    Od niedawna, tzn. jak długo? W moim przypadku najwięcej umów wpada w okresie styczeń-marzec. Aktualnie mam 8 zaklepanych zleceń na następny rok, dobrze by było zebrać jeszcze drugie tyle Ale generalnie nie jest łatwo.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez briho Zobacz posta
    Od niedawna, tzn. jak długo? W moim przypadku najwięcej umów wpada w okresie styczeń-marzec. Aktualnie mam 8 zaklepanych zleceń na następny rok, dobrze by było zebrać jeszcze drugie tyle Ale generalnie nie jest łatwo.
    wypadaloby rozbudzic rynek rozwodow.
    to terra incognita jeszcze.
    uswiadomiuc ludziom , ze to napiekniejszy dzien w ich dotychczasowym zyciu , na ktory tak dlugo czekali i warto te chwile uwiecznic. ;-)

w albumie slubnym moznaby zostawic kilka ostatnich stron wolnych , na wklejenie w przyszosci zdjec z rozwodu - piekna logiczna calosc.
    w slad za slubami pojawia sie przeciez jak echo rozwody.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    wypadaloby rozbudzic rynek rozwodow...
    w albumie slubnym moznaby zostawic kilka ostatnich stron wolnych , na wklejenie w przyszosci zdjec z rozwodu - piekna logiczna calosc.
    w slad za slubami pojawia sie przeciez jak echo rozwody.
    Mozna do sesji slubnej dorzucic kupon (a raczej dwa) rabatowy na sesje rozwodowa. Cena mozna obnizyc, ale za to mamy dwoch klientow zamiast jednego. Problem ze rozwod biora w tym samym czasie, wiec impreza w pewnym momencie sie rozdziela, ale zawsze mozna robic to do spoly z innym "slubniakiem-rozwodniakiem"

Cytat Zamieszczone przez briho Zobacz posta
    OD niedawna czyli tak właściwie to lato było moim pierwszym sezonem ślubnym

Dzięki za odpowiedzi i rozjaśnienie tematu

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Ja na chwilę obecną mam 2, poza tym zauważyłem, że wpadają dopiero po nowym roku, śluby to u mnie dodatek do reszty zdjęć więc nie mam spiny
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Kilka lat temu było znacznie mniej sal weselnych dlatego para młoda organizowała wszystko z większym wyprzedzeniem. Stąd umowy na fotografię nawet z 2letnim wyprzedzeniem. W tej chwili rynek się trochę nasycił i bez spiny można zacząć organizować wszystko po nowym roku. Dodatkowo fotograf jest często ostatnim punktem na liście. Dlatego może się okazać, że niektórzy większość umów podpiszą właśnie w okresie styczeń-kwiecień. Zatem głowa do góry
    Miłego dnia
    moja www

Strona 71 z 93 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów