Strona 56 z 96 PierwszyPierwszy ... 646545556575866 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 551 do 560 z 958

Wątek: Branża ślubna zdycha...

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie Odp: Branża ślubna zdycha...

no wlasnie widzisz, w przypadku dyskusji o fotografii ja bez dwoch zdan potrzebuje konkretnych argumentow, zeby w cos uwierzyc
    a poki co to narazie same teorie padaja, ze mozna, ze jest to teoretycznie i technicznie mozliwe itp
    wiesz... teoretycznie to mozna i wielka piramide w Gizie rozebrac na czynniki pierwsze, a pozniej zlozyc ponownie - kamien, po kamieniu
    problem w tym, ze jak przejsc od slow do czynow, to zaczynaja sie schody.

uwierze, w Twoja argumentacje jak pokazesz mi chociaz jeden pelny material z repo slubnego, oraz plener slubny - z przed roku 2000 (a wiec za czasow, gdy nikt nie slyszal o czyms takim jak "repo-glamour")
    i gdy w tym reportazu beda zdjecia, ktore w moim mniemaniu mozna wykonac wylacznie dzieki automatyce usatwiania ostrosci (juz pomijam, ze pewnie malo kto uzywal klisz ISO800 i wiecej, wiec pewnie swiecenie lampa i zero klimatu)
    no ale ostatecznie to o czym pisze, to tylko zalozenie.
    jak nie dostane dowodow, ze mozna na manualach cale repo ogarnac tak, jak sie teraz ogarnia przy pomocy dslr z AF, to podtrzymuje opinie ze nowoczesny reportaz slubny, to przede wszystkim AF
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Pełne uzależnienie

To do listy życzeń dołóż jeszcze nazwisko fotografa, rok powstania zdjęć, model aparatu i rodzaje użytych błon filmowych - tak żeby już dopełnić listę wymagań do spełnienia :-) Gadanie z Tobą jak żywo przypomina tę oto scenę z filmu: Star Wars Episode IV: "I find your lack of faith disturbing" - YouTube (i tak, możesz to wziąć do siebie :-) )

Uzależniony Awatar suchyHc
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Słowo kluczowe: przekadrowanie.
    Tylko wychodzi co kto wie o zdjęciach

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez bartezzx Zobacz posta
    A inny może zrobi mu 3000 zdjęć i odda 1000 gdzie będzie miał więcej fajnych ujęć z danego momentu i co wtedy?
    Książki też kupujesz, przyjmując jako kryterium ilość stron? - tyle fajnych momentów na większej ilości stron

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    w zdjeciach w ruchu? (wkoncu rozmawiamy o reportazu)
    nie ma szans, zeby miec nad tym kontrole
    przekadrowywanie zdjec w ruchu, to czysta loteria (jezeli pracuje sie na b. duzych przyslonach)
    Przekadrowuję zdjęcia z wesel na 85mm na przysłonie 1,2. I tak oddaję takie gów.o bez kontroli
    Skasowali mi ;(

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Cytat Zamieszczone przez suchyHc Zobacz posta
    Chyba nie pozostaje mi nic innego, jak zaoferować Ci moje usługi ślubne. Zrobię 600 oddam Ci 400. Wszystko na centralnym punkcie 5d, przysłonach 1.2-2.8 (niestety mam jedno szkło 2,8 Idziesz na to?
    arcymistrz znaczy się . Mimo iż jestem dzieckiem analoga, nie widziałem porównywalnych materiałów analog vs cyfra. Fakt, mam opcję dodatkową gdzie robię na analogu, ale jako dodatek dla fanatyków i potrafię zrobić 34 / 36 fajnych kletek, ale kosztuje to wiele więcej, poza tym zawsze mam wrażenie, ze gdyby PM nie ograniczyła mnie 2-ma rolkami mógłbym mieć kilka więcej i lepszych. Szanowanie klatek nie jest korzystne dla klienta. Poza tym pisałem, ze na 2-3k mam często 700 i ponad dobrych klat i ciężko i z żalem (bo mniej w pakiecie ) usuwać. Żeby nie było nie walę serią oprócz rzucania przed kościołem, kieliszków i oczepin. Niestety poza świadomością lepszego momentu (często jeśli się coś dzieje klatka obok któerj nie poskąpiłem jest wiele lepsza bo jeszcze doszedł element, jeszcze coś w kadrze ujrzałem ). Poza tym robiąc sporo, dla młodych jest sporo więcej wartościowych i spore prawdopodobieństwo dokupienia dodatkowych, spore prawdopodobieństwo że zakupią surówki ( a tak sprzedaję surówki w całości ).

Bywalec PLUS member Awatar Veox
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    w zdjeciach w ruchu? (wkoncu rozmawiamy o reportazu)
    nie ma szans, zeby miec nad tym kontrole
    przekadrowywanie zdjec w ruchu, to czysta loteria (jezeli pracuje sie na b. duzych przyslonach)
    Dokładnie o tym pisałem.

Cytat Zamieszczone przez jaroz Zobacz posta
    To kup sobie kamerę i kręć filmy. Zakładając że ceremonia i wesele to 24 godziny to wychodzi ci ponad 100 zdjęć/ godzinę. uważam, że nie jest to profesjonalne podejście do tematu. W czasach analogu znam amatorów (lub półprofesjonalistów) którzy na 3 rolkach takie imprezy robili. O czym to świadczy? Czyżby społeczeństwo ogłupiało pod wpływem technologii? Nie wiem jak jest obecnie; czy klienci stawiają na ilość (pomijając jakość)danego ujęcia?
    A ty kup sobie okulary bo nie pisałem nigdzie że oddaję takie ilości młodym. Świadczy to o tym że lubię robić dużo zdjęć i nic Ci do tego. Moja migawka, moja sprawa :-)

Niektórzy się tu spinają okrutnie. Bez sensu.
    Studio Moments to fotograf ślubny Kraków i kamerzysta Kraków. Zapraszam na naszą stronę!

Cytat Zamieszczone przez Veox Zobacz posta
    A ty kup sobie okulary bo nie pisałem nigdzie że oddaję takie ilości młodym. Świadczy to o tym że lubię robić dużo zdjęć i nic Ci do tego. Moja migawka, moja sprawa :-)

a ty zacznij rozumieć co czytasz. czepił się migawki a nie zauważył ironii.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Veox Zobacz posta
    Jak to mówią "uderz w stół, a nożyce się odezwą" .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    a może ten, co robi tysiące, a nie setki, po prostu dostrzega więcej sytuacji, a nie tylko jest głupi?
    ci, których zdjęcia cenię, robią dużo, pracują intensywnie, szukają tematów i właściwie robią chyba sporo więcej, niż ta górna granica, która się tu pojawia.
    i nie sądzę, żeby robili tak, bo nie potrafią fotografować.
    Gdzie jest przycisk "lubię to"?

Początki nałogu Awatar Kosmo

Branża zdycha ? - nie zauważyłem.

Uzależniony Awatar suchyHc
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Kosmo Zobacz posta
    Branża zdycha ? - nie zauważyłem.
    Z tego co zauważyłem, to fotozdzisławy zdychają. Gadałem z paroma "rejestratorami". No i u nich jest tendencja zniżkowa, mimo tego że zniżają ceny, to mają coraz mniej ślubów. No i co by tu wymagać od tego forum? - pewnie jest tu takich paru
    Skasowali mi ;(

Strona 56 z 96 PierwszyPierwszy ... 646545556575866 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów