Pokaż wyniki od 1 do 10 z 958

Wątek: Branża ślubna zdycha...

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Branża ślubna zdycha...

Dlatego z 600D i Kitem i bez lampy to bym nie podchodził. Tak jak nie brałbym się za chirurgię mózgu przy użyciu noża kuchennego... Do wszystkiego są narzędzia. Za to w plenerze jak ktoś ma pomysł to KIT mu wystarczy. Kwestia wyboru odpowiedniego tła. Nie zawsze musi być rozbebłane na 1.2. Co do obróbki to jednak ludzie wolą pewnie mieć gładką skórę niż pryszcze. :P Zwłaszcza, że wiele niedoskonałości na co dzień nie widać. Dopiero na zdjęciach jak się przyjrzeć.

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Tak jak nie brałbym się za chirurgię mózgu przy użyciu noża kuchennego...
    a gdybyś miał profesjonalne, najwyższej klasy narzędzia, to byś się wziął ???
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Co do obróbki to jednak ludzie wolą pewnie mieć gładką skórę niż pryszcze. :P Zwłaszcza, że wiele niedoskonałości na co dzień nie widać. Dopiero na zdjęciach jak się przyjrzeć.
    A propos, czy fotograf ślubny może/powinien pobierać dodatkowa opłatę od pryszczatych? Bo przecież nie ma cudów, to kosztuje godziny dodatkowej roboty i w końcu ludzie z ładna cera dopłacaja do pryszczatych. Np. linie lotnicze zaczęły pbierać podwójne opłaty od grubych.

Oczywiście w praktyce byłoby zręczniej dawać upust za gładka cerę.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    A propos, czy fotograf ślubny może/powinien pobierać dodatkowa opłatę od pryszczatych? Bo przecież nie ma cudów, to kosztuje godziny dodatkowej roboty i w końcu ludzie z ładna cera dopłacaja do pryszczatych. Np. linie lotnicze zaczęły pbierać podwójne opłaty od grubych.

Oczywiście w praktyce byłoby zręczniej dawać upust za gładka cerę.
    To jest bardzo ciekawe pytanie. Co prawda wszyscy ludzie są piękni ale część jest piękna inaczej. I jak usuniesz te jak to nazywasz pryszcze to ludzie będą piękniejsi?

Chce ktoś podyskutować na temat obróbki, koloru skóry etc? Mam podać kolejne przykłady?
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    ...

Chce ktoś podyskutować na temat obróbki, koloru skóry etc? Mam podać kolejne przykłady?
    Bardzo chętnie, ale to temat na osobny wątek i niekoniecznie w tym dziale. Chociaż na temat nieumytych i źle uczesanych włosów ten wątek jest dobry: http://www.canon-board.info/software...udyjnej-85824/
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Miasto
    mazowiecka wioska

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Bardzo chętnie, ale to temat na osobny wątek i niekoniecznie w tym dziale. Chociaż na temat nieumytych i źle uczesanych włosów ten wątek jest dobry: http://www.canon-board.info/software...udyjnej-85824/
    Ale modelkę można wyprać, wyprasować a nawet poprosić aby nic nie mówiła. To zupełnie inna bajka. Robisz plener i słyszysz: Pan Młody nie może chodzić bo endoproteza, nie siada bo noga krótsza a jak wzmacniacz optyczny w kolorze brązu zdejmie to aby nastawić ostrość oczy zamyka. A Panna Młoda w ósmym miesiącu...I podziałaj sobie w PS-ie czy innym.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    I podziałaj sobie w PS-ie czy innym.
    Jak ktoś lubi. Prywatnie to mi zwisa, czy wujek Staś (ten co żuje peyotl) wyszoruje se ząbiszcze, a ciocia Wandzia zgoli wąsa - najwyżej tacy już zostaną na fotografiach.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Miasto
    mazowiecka wioska

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    J, a ciocia Wandzia zgoli wąsa -.
    Mam taki okaz w wersji Panny Młodej. Ale widać Młodemu trafiło w gusta a o tym się nie dyskutuje. Starej daty jestem i też PS nie używam chyba, że podprogowo tak to się teraz nazywa chyba. Owszem czasem coś podłubałem jak ktoś mnie poprosił. Obity pysk po wieczorze kawalerskim czy inne trudne przypadki. Ale siniaki częściej się zdarzają komunistom podobnie jak braki w uzębieniu z przyczyn naturalnych. Kiedyś trafił mi się chrzestny co to był w sandałach i skarpetkach. Krótkie portki a w skarpecie na dużym palcu dziura i cały brudny paznokieć wyłazi. Myślałem coby nie zacerować ale doszedłem do wniosku, że klient nie doceni. Ale docenił. Powiedział mając na myśli ojca „ja go kur...y nie lubię” Dlatego tak. Ale wracając do tematu rolą fotografa jest patrzeć i widzieć i jak się widzi to połowa roboty z głowy. Trzeba widzieć głównie kompleksy.

Uprawnienia umieszczania postów