Pokaż wyniki od 1 do 10 z 958

Wątek: Branża ślubna zdycha...

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie Odp: Branża ślubna zdycha...

brachu, ale kto mowi o narzekaniu? ;]
    ja nie narzekam, zapewniam.
    z czasem pewnie zaczniesz sie bardziej spinac ze zdjeciami, zeby wychodzily jeszcze ladniej i tutaj nie ma ze to tamto, trzeba bedzie poswiecic od cholery czasu na postprocess (vide blyskotliwe.pl)
    schody sie zaczynaja jak masz 20 zlecen i wiecej
    srednio przynosze ze slubu + plener 3000 zdjec do obrobienia
    to jest jakies 12 tysiecy zdjec miesiecznie.
    i ja tego nie robie na odp...ol sie, tylko bardzo precyzyjnie wszystko obrabiam (juz pomijam sam fakt, jak żmudny i czasochlonny jest retusz skóry)
    wtedy sie weryfikuje, czy taka praca odpowiada, czy jednak meczace jest te calodniowe siedzenie przed monitorem z kawka.
    ty poki co masz zajawke i zero obciazenia, ze zalega ci na dysku nieobrobiony material z kilku zlecen.
    zobaczymy jak z tym entuzjazmem bedzie za 5-6 lat u Ciebie
    szczerze zycze, zebys mial zajawke tak dlugo jak ja
    ale poki co na Twoim miejscu to bym czytal, sluchal i pytal - zamiast pouczac
    Fuji X-H2 | Viltrox 13/1.4 | Fujinon 16/1.4 R WR| Fujinon 23/1.4 R LM WR| Fujinon XF 35/1.4 R | Viltrox 75/1.2 PRO
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    srednio przynosze ze slubu + plener 3000 zdjec do obrobienia
    to jest jakies 12 tysiecy zdjec miesiecznie.
    "amator martwi się o sprzęt, profesjonalista o pieniądze, mistrz o kamerzystów"

A BeatX o migawkę? ;-)
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Cytat Zamieszczone przez KGR Zobacz posta
    3000 zdjęć ze ślubu!!!
    A ile oddajesz młodym?
    docelowo wszystkie, z wyjatkiem:
    - nie trafione z AF
    - poruszone
    - na których mlodzi maja rażąco niekorzystne miny (otwarte usta, jakies glupie miny w tancu, zamkniete oczy itp)
    wszystkie te zdjecia wstepnie obrabiam, czyli jasnosc/WB/kontrast/kadrowanie itp (bez retuszu i przygotowaniu do wywolania w labie), zmniejszam rozmiar do 800x533px i oddaje gratis na osobnej plycie DVD.
    wychodzi mi srednio ~ 800szt.
    i mlodzi sobie z tych 800szt. sami wybieraja 250 zdjec, ktore oddaje na wlasciwej plycie DVD w 22Mpix, ktore to zdjecia retuszuje, dodatkowo b. precyzyjnie obrabiam (maskowanie lokalne itp), przygotowuje do druku, i te 250 zdjec stanowi esensje mojej pracy, z ktorych tworze fotoalbum (nie ze wszystkich ofkors)
    moja metoda to troche wiecej pracy - przyznaje, ale odkad stosuje te metode to jeszcze nigdy, ani razu nie mialem problemow typu:
    http://www.canon-board.info/roznosci...na-dvdz-66945/
    po prostu ja teraz sie martwie tylko o kamerunow i ladna pogode na plenery ;]
    ale przyznam, ze odkad ogarnalem AF w moim glownym koniu roboczym - Sigme 35/1.4 to teraz przynosze z repo o wiele mniej zdjec, bo nie musze powtarzac po 5x tego samego ujecia zeby miec gwarancje ze ktoras fotka bedzie ostra.
    strobbing w plenerze, tez znaczaco zmniejsza szybkosc fotografowania, co przeklada sie na ilosc zdjec ktore przynosze z sesji do obrobki

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    "amator martwi się o sprzęt, profesjonalista o pieniądze, mistrz o kamerzystów"

A BeatX o migawkę? ;-)
    haha
    no za 2-3 lata pewnie zaczne sie o to martwic ;]
    Fuji X-H2 | Viltrox 13/1.4 | Fujinon 16/1.4 R WR| Fujinon 23/1.4 R LM WR| Fujinon XF 35/1.4 R | Viltrox 75/1.2 PRO
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Uprawnienia umieszczania postów