"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Moim zdaniem za duża konkurencja, każdy uważa się za " fachowca" a na filmie, zdjęciach z imprezy nie można się rozpoznaćWesel jest może mniej, ale usługodawców coraz więcej.
to fakt teraz każdy kto trochę liznął tego fachu myśli, że "potrafi"
http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ja też mam więcej zleceń, chociaż też nie pracuje jakoś długo w tej branży i w latach kiedy było lepiej. Mam więcej niż w zeszłym roku, ale też nie znaczy, że tyle, żeby być z tego zadowolonym. Ja jestem za tradycyjną rodziną, tak samo w swoim życiu postępuję, a czasem ktoś biadoli, że ślubów nie biorą a sam na kocią łapę.. więc o czym tu rozmawiać? Wszędzie jest za dużo dlatego też jest kryzys, bo w końcu nie ma za co kupować tych wszystkich cudów, a jak u Ciebie nie kupią o nie zarobisz i nie kupisz u drugiego. Ale z drugiej strony mój guru mówi że jak jest źle to trzeba się cieszyć bo będzie lepiej. Gorzej jest jak jest dobrze![]()
Kilka lat temu miałem okazję zobaczyć na własne oczy ile osób jest zainteresowanych szkoleniem przygotowującym do wykonywania zdjęć w kościołach. Szkolenie było zorganizowane wKurii w Katowicach. Było tyle ludzi, źe prowadzący przez ponad godzinę czytał listę obecnych. Ciekawe ile % z nich obecnie działa w branźy...
Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.
Nie chce mi się czytać o zdychaniu, ale chyba to odpowiednie miejsce by zapytać ile bierzecie za fotografowanie 1 Komunii lub Ślubu Cywilnego w porównaniu do pełnego reportażu ślubnego? (kwotowo lub procentowo)
Ja ostatni reportaż z USC przyjęty na sierpień tego roku wyceniłem na 500zł. Żadnych albumów zdjęcia na płycie. Oczywiście zlecenie oddałem koledze.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.