Strona 2 z 93 PierwszyPierwszy 12341252 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 958

Wątek: Branża ślubna zdycha...

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Branża ślubna zdycha...

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Modów przepraszam za polityczny off-top ale chyba w hydeparku wolno
    Nie ma za co ale wątki polityczne czy religijne także tutaj są niewskazane .

Co do meritum to w kwestii tych pieniędzy z Unii to to nie jest tak proste jakby się wydawało, bo nawet jeśli ktoś zlikwiduje firmę to napędza gospodarkę choćby przez zakupy. A że za 18 tyś można g... założyć, a nie firmę no to wygląda to tak właśnie jak opisaliście wyżej.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A że za 18 tyś można g... założyć, a nie firmę no to wygląda to tak właśnie jak opisaliście wyżej.
    Jeśli się wychodzi z założenia, że to jest sponsoring, a nie dofinansowanie (czyt: masz spory wkład własny), to faktycznie tak może wyglądać.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Co do meritum to w kwestii tych pieniędzy z Unii to to nie jest tak proste jakby się wydawało, bo nawet jeśli ktoś zlikwiduje firmę to napędza gospodarkę choćby przez zakupy.
    Ale to jest bardzo oczywista prawda. To przecież nie jest tak, że rządzący to banda idiotów, która naiwnie myślała że za dotacje ludzie otworzą długo i świetnie prosperujące firmy. Chodzi o to żeby rękami "przedsiębiorczych" obywateli wyciągnąć z UE jak najwięcej pieniędzy a przy okazji przez rok zasilić ZUS składkami, których bezrobotny przed założeniem "firmy" nie płaci. Biorący dotacje przecież musi ją wydać w legalnie działających firmach i na fakturę - w ten sposób skarbowy natychmiast dostaje 23% dotacji w postaci podatku VAT. Pieniądze z dotacji chwilowo napędzają koniunkturę i to jest korzystne, ale tylko przez krótki okres czasu tzn. tylko dopóki ciągle z funduszy UE wpływa nowa kasa. Jak fundusze się skończą to prawie żadnych korzyści na dłuższą metę z nich nie będzie bo "firmy" z dotacji po roku są likwidowane.

Jeśli więc wziąłeś dotację i wydałeś pieniądze na prywatne potrzeby, nie miej żadnych wyrzutów sumienia - to nie Ty zrobiłeś władzę w konia tylko władza wykorzystała Ciebie
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 13-03-2013 o 11:14

Początki nałogu Awatar grzegorzki
    Miasto
    Cavan / Kielce

Ciekawe czy ustawa o związkach tych co są niezgodne z konstytucją, poprawiłaby znacząco rynek ?
    6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
    Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez grzegorzki Zobacz posta
    Ciekawe czy ustawa o związkach tych co są niezgodne z konstytucją, poprawiłaby znacząco rynek ?
    A konkretnie?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Zgadzam się z Wami jednakże, sa to rzeczy na które nie mamy wpływu, dotacje ludzie brali i będa brać nie majac zupełnie wiedzy itp. Uważam, że nie ma co sie spinac tylko dalej robić swoje, ja tak zrobiłem i mimo niedużej ilości zleceń mam co robić a stresu brak
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

No że byłyby śluby par homoseksualnych, prawda? Moim zdaniem wpływ na branżę byłby marginalny.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    No że byłyby śluby par homoseksualnych, prawda? Moim zdaniem wpływ na branżę byłby marginalny.
    w Polsce jest jakies dziwne rozumienie "legalizacji zwiazkow" jesli jedyna mozliwa forma poza pelnym malzenstwem damsko-meskim jest
    jeszcze pelne malzenstwo damsko-damskie lub mesko-meskie.

w kraju Dutchmenow sprawa jest znacznie sensowniejsza, bo sa rozne mozliwe statusy rejestracji zwiazku, przy czym rozbija sie to
    oczywiscie nie o pi*oly religijne tylko o kase i dziedzictwo - tzn. konkretnie ktory majatek jest osobny a ktory wspolny. dla zainteresowanych
    dokument po angielsku:
    Marriage, registered partnership and cohabitation agreements | Family law | Government.nl

oczywiscie, mozna byc w malzenstwie, wspolmieszkaniu, relacji, ... z osoba dowolnej z obu plci...

zreszta, ku uciesze mojej i zony (plci pieknej, w pelnym malzenstwie) w pierwszym tygodniu pracy wypelnialem do socjalnego ankiete...

pracownik
    imie:
    nazwisko:
    data urodzenia:
    plec:

partner
    imie:
    nazwisko:
    data urodzenia:
    plec:
    rodzaj zwiazku: malzenstwo | razem mieszkajacy | razem mieszkajacy ze wspolnota majatkowa | w relacji

PS. jeszcze podkleje jedna ciekawostke, bo sobie wlasnie doczytalem - jaki jest status prawny osob w zwiazku homo wzgledem dzieci (jednej z tych osob), bo okazuje sie, ze kwestia jest jak najbardziej rozwiazana (i to po holendersku, tj. bardzo sensownie): http://www.government.nl/issues/fami...e-sex-marriage
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 12-03-2013 o 23:35
    www albo tez flickr

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    CBOS: 63 proc. Polaków akceptuje odkładanie ślubu lub rezygnację z niego
    nie wiem jak u Was ale ja mam na ten rok tylko 5 ślubów (video)... po prostu tragedia !!!
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Zagadzam się z powyższym. Znam kilku takich co dostali , czas minął , sprzęt sprzedany i tyle a człowiek , który na prawde by zrobił z tych pieniędzy pożytek nie dostanie
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Strona 2 z 93 PierwszyPierwszy 12341252 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów