Pokaż wyniki od 911 do 920 z 958

Wątek: Branża ślubna zdycha...

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie Odp: Branża ślubna zdycha...

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    dlaczego brednie?

ludzi nie interesuje mala / duza GO ,
    chca byc na zdjeciach ostro uwiecznieni.
    jesli para mloda , to co za sens gdy jedna osoba jest ostra , druga nie?
    trzeba tak przymknac zeby bylo ostro , trzeba tak naswietlic zeby bylo dobrze , jesli trzeba uzyc lampy - to trzeba.
    jesli lepszy efekt dalby kompakt - to lepiej uzyc kompakta.

najwieksza zmora takich zlecen sa domorosli artysci , ktorzy nie potrafia ostro i prawidlowo naswietlic lub skadrowac.
    krzewe kadry , poucinane nogi , nieostre zdjecia - owszem zdazaja sie , ale nie dziwie sie jesli zleceniodawca nie chce takich kupic.

nikt nie oczekuje cudow , wystrcza prawidlowa , zdrowa rzemiocha.

Nie raz sie kiszki czlowiekowi przewracaja ogladajac wypociny tzw "polprofesjonalistow".
    Z tym się zgadzam na 100%. Zreszta tu nie chodzi o to kto ma rację, ja po prostu tak chcę, więc mam rację.
    Walenie z grubej rury bez względu na temat to pójście na łatwiznę przez kiepskich fotografów ślubnych.
    Niestety zbyt płytka GO to jest właśnie cena za światło. Często powstaje kicz, bo np. sztuczna separacja psychologiczna młodych to właśnie jest fałsz czyli kicz, jeżeli jest robiona po prostu z przyczyn technologicznych czyli na pałę.
    Oczywiście, że można takie zdjęcie też zrobić, jeżeli akurat ma sens i jakoś się broni, ale nie 100% " bo ciemno było". Ja już wolę dobre użycie lampy.
    Niestety gapiowata twarz w bokech z zupełnie przypadkowym wyrazem często wyglada tragicznie, albo co gorsza komicznie. Co widza najlepiej ci, co znaja dana osobę, bo dla fotografa to taki sam ryj jak każdy inny.
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 17-12-2014 o 23:03
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Uprawnienia umieszczania postów