Strona 67 z 96 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 661 do 670 z 958

Wątek: Branża ślubna zdycha...

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Branża ślubna zdycha...

Kurka to ja nie wiem jakie mieliście wesele, że mieliście AŻ tyle załatwiania i latania. Ja osobiście wszystko obmyślałem w domu w ciągu 2-3 dni i to jak była chwila, no i później kwestia załatwiania to już 2 dni max!
    salę niedawno trzeba było już rok temu zacząć szukać. Pytanie jak jest teraz.

Nie da się podtrzymywać więzi przy okazji wesel i pogrzebów. To za rzadko. Tak więź jest równie istotna jak znajomość z face booka. Albo stykasz się z kimś często, albo więzi nie ma.

Czas spędzony z rodziną i najlepszymi przyjaciółmi podczas szalonej zabawy to jest wspaniała rzecz
    Czy ja wiem czy siedzenie z bandą pijanych ludzi, to wspaniała rzeczy. I na weselach jest za głośno żeby porozmawiać.

tylko od tego aby dobrze udokumentować ta chwilę aby ludzie mogli ją wspominać, pokazać dzieciom i potem wnukom jak się bawili.
    Panie starczyłby jeden film dla wszystkich. Bo wszystkie wesela są podobne. I uwierz mi nikt tego za kilkanaście lat oglądał nie będzie. A tym bardziej pokazywał dzieciom, czy wnukom (nie będzie na czym odtworzyć, już trzeba się napocić, żeby kasetę VHS odtworzyć). Po prostu bierze się fotografa i kamerzystę, bo to takie ważne, takie istotne i taka tradycja. A nie dlatego, że ktoś widzi w tym jakąś wartość. Właściwie to sam pomysł, żeby to kręcić jest chory. Ciekawe skąd to się wzięło? Kto pierwszy zaprosił kamerzystę do remizy? Kto pierwszy był człowiekiem?

Wiesz że jeśli będę myślał o własnym weselu
    A to błąd. Jesteś już w wieku. :P
    Ostatnio edytowane przez jellyeater ; 03-10-2013 o 10:05

Początki nałogu Awatar maciek12ss

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Czy ja wiem czy siedzenie z bandą pijanych ludzi, to wspaniała rzeczy. I na weselach jest za głośno żeby porozmawiać.
    Masz chyba jakieś traumatyczne wspomnienia z wesel. Osobiście byłem na wielu wielu weselach i mało kto tylko siedzi i pije. Moze mam taką akurat rodzinę może takich znakjomych... Nie wiem ale zawsze zabawa była za......a. Wspominaliśmy każde wesele potem długo długo. A gdy tylko był film z wesela albo fotki umawialiśmy się grupka znajomych i oglądaliśmy przy drinku nasze wygłupy. Zawsze z uśmiechem zawsze z zainteresowaniem. Nawet jak zdjęcia czy film były nie koniecznie dobrej jakości. Co do vhs hmm powiem Ci tak w 2004 roku miałem studniówkę nagraną właśnie na kasetę . po paru latach przegrałem na dvd zapłaciłem 50 zł. Od tamtej pory jak spotkam sie z jakimś kolegą z technikum oglądamy ten film i nadziwić się nie możemy jak to kiedyś sie wyglądało , jakie fajne dziewczyny znaliśmy itd. nigdy mi się to nie znudzi. Podejrzewam że z weselem będzie podobnie
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    nie będzie na czym odtworzyć, już trzeba się napocić, żeby kasetę VHS odtworzyć
    dobre, naprawdę dobre
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Pełne uzależnienie

Może nie lubię wracać do przeszłości. Filmu ze studniówki i z komunii nie widziałem. Teraz już nie mam na czym. Wiem, że jeszcze ciągle można zanieść i zgrają na płytę, ale żywotność nagrywanych płyt nie jest zbyt długa. Zresztą oglądać teraz te 1/2 PAL. Człowiek przywykł już do Full HD.

Początki nałogu Awatar maciek12ss

Człowiek przywykł też do oglądania wygodnie zdjęć pierdylion megapikselowych które można powiększyć i ujrzeć wzystkie szczegóły skóry na monitorach 24 calowych i wiekszych i mniejszych, a i tak z sentymentem ogląda się stare czarno białe odbitki w albumach, lub jakieś starodawne poniszczone wyblaknięte zdjęcia. niedługo tez papier się rozpadnie i nie będzie tego jak odtworzyć. Z takim myśleniem to lepiej w ogóle nie robić żadnych zdjęć ani filmów bo nic nie jest wieczne.
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Wieczne nie ale oglądanie vhs na współczesnych TV to istotnie męka.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

to lipa.
    myslalem, ze vhs bedzie mialo dusze jak winyl
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Pełne uzależnienie

myslalem, ze vhs bedzie mialo dusze jak winyl
    To padaka była od początku. Kwestia, że inaczej nie umieli.

A co do czarno-białych zdjęć to one do dziś mają często lepszą jakość niż teraźniejsze foty. Zwłaszcza przedwojenne robione profesjonalnie.

Początki nałogu Awatar diplo
    Miasto
    Zamość

Co do ogladania filmu z wesela, brałem ślub 12 lat temu. na samym początku jak dostaliśmy kasetę raz obejrzeliśmy - jakość straszna.
    W tym roku na rocznicę postanowiliśmy obejrzeć jeszcze raz - odszukanie tego w domu było samym w sobie koszmarem mimo tego że zdigitalizowane - nie lubię osobiście filmów weselnych, na każdym jest jak wujek wpier@#$dala kotleta masakra.
    Co do zdychania branży ślubnej - czy ja wiem ten sezon miałem chyba najlepszy od kilku lat a nastepny zapowiada się równie ładnie.
    Może żeby nie zdychało trzeba się roziwjać, dawac cos od siebie tym "Mlodym" a nie tylko odklepać kolejna sobotę. Co do cen staram się mieć w miarę najwyższe ceny w mieście
    Cała masa fotoziutków za 500 - 1000zł oddających 2000 zdjęc (to autentyk) żeczywiście jest irytujaca ale... oni sie wykruszą po roku lub dwóch bo zauważą, że za te pieniądze sie ten biznes nie opłaca - bo koszta ZUS, promocji, reklamy i innych pierdół są ogromne.
    5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit

Strona 67 z 96 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów