Strona 65 z 96 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 641 do 650 z 958

Wątek: Branża ślubna zdycha...

Początki nałogu Awatar 5pirit

Domyślnie Odp: Branża ślubna zdycha...

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    CB forum też zdycha...
    Trochę się nie dziwię, bo przyjdzie człowiek forum o coć się zapyta a rzesza 70% uzytkowników zasypią go zjeb***mi i sarkazmami, bo czują się panami wszch świata. Sorki, że tak piszę ale takie mam czasami odczucia jak czytam niektóre posty.
    eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN

Pełne uzależnienie

a mądre jest ogranizowanie stresogennych i schematycznych do bólu wesel za równowartość miesięcznego urlopu w tropikach ?...
    Tym bardziej niemądre. I jeszcze ten kac po weselu na deser. Bo o ile będąc gościem to da się z wesela wyjść trzeźwym, o tyle będąc młodym to jest to chyba niemożliwe.

Początki nałogu Awatar GoomeX
    Miasto
    Poland - Poznań

"Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    CB forum też zdycha...
    Trochę się nie dziwię, bo przyjdzie człowiek forum o coć się zapyta a rzesza 70% uzytkowników zasypią go zjeb***mi i sarkazmami, bo czują się panami wszch świata. Sorki, że tak piszę ale takie mam czasami odczucia jak czytam niektóre posty. "

Nie przepraszaj! Ja przestałem pisać na tym forum i coraz mniej czytać. Niestety jak każde forum, jest dosłownie kilku ludzi, którzy na serio tutaj kumają bazę, reszta natomiast się wymądrza i pisze bajki.

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Bo zapłacić tyle kasy za niezbyt mądre zdjęcia, nie jest mądre. :P Tak to z czasem by zapomnieli ile to kosztowało. A tak będzie pamiątka.

Tak zdjęcia ślubne w moim mniemaniu, nawet na megaświatowym poziomie jaki tu jest prezentowany, są niezbyt mądre. :P Dwoje często teraz podstarzałych ludzi ubranych w garnitur i kieckę, włóczących się po różnych dziwnych miejscach...
    Akurat nie robię żadnych zdjęć, tylko filmuję, ale mogę to odnieść jako analogię. Jeśli osoby decydują się na takie usługi to raczej nie uważają jej za głupotę

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

na wesele często się decydują np pod presją rodziców czy dlatego "że tak po prostu wypada". Mimo że ja i małżonka pochodzimy z typowo tradycyjnych rodzin (każde z naszego rodzeństwa miało tradycyjne wesele) my się z tego wyłamaliśmy i oświadczyliśmy, że tego samego dnia po USC i obiedzie dla najbliższej rodziny wyjeżdzamy na miesiąc. Po prowrocie wszytscy nam zazdrościli i min. 3 pary deklarowały ze zrobią tak samo, oczywiście na deklaracjach się skończyło bo presja rodziny i znajomych zrobiła swoje także sami widzicie że często to nie młodzi chcą wesel tylko najczęściej rodzice, ciotki, wujki itp "no bo jak to bez wesela, musi być i już !".....
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

No widzisz, a ja znowu gdybym mógł to bym z chęcią powtórzył bo mi się bardzo podobało i sami z żoną wymyśliliśmy kiedy ślub itd...

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Cytat Zamieszczone przez 5pirit Zobacz posta
    No widzisz, a ja znowu gdybym mógł to bym z chęcią powtórzył bo mi się bardzo podobało i sami z żoną wymyśliliśmy kiedy ślub itd...
    i bardzo dobrze bo gdyby wszyscy myśleli tak jak ja to bylibyśmy bezrobotni
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Pełne uzależnienie

Zorganizowanie tego jest diabelsko męczące. Właściwie to rok latania. Potem jeszcze trzeba spędzić jakichś gości, z których przynajmniej część wolałaby być w tym czasie gdzie indziej i co innego zrobić z pieniędzmi (ale jak ktoś zaprasza, to nie wypada odmówić, zazwyczaj). Potem jak już napisałem stres, potem kac, a potem zmęczenie. O drenażu portfela nie wspomnę. Ponadto księża ostatnio potrafią (i bardzo słusznie, nie powinno się profanować sakramentów) zorganizować niezłą ścieżkę zdrowia. Nie tylko nauki przedmałżeńskie, ale i różnorakie dni skupienia. Kilka weekendów trzeba na to przeznaczyć.

A potem mamy film jak ciocia Klocia je kotleta. I zdjęcia pod mostem.

Zresztą pamiętajcie, że ślub jest główną przyczyną rozwodu.

Kurka to ja nie wiem jakie mieliście wesele, że mieliście AŻ tyle załatwiania i latania. Ja osobiście wszystko obmyślałem w domu w ciągu 2-3 dni i to jak była chwila, no i później kwestia załatwiania to już 2 dni max! A patrząc na to ile mamy czasu na to wszystko ( najczęściej zaczyna się załatwiać rok przed ślubem), to nie wiem czego marudzicie że to takie strasznie męczące i to mówicie WY młodzi ludzie, którzy powinni mieć w sobie multum energii! Sporą część załatwia się przez internet, więc nawet z domu nie trzeba wychodzić. Żeby kaca mieć na swoim ślubie to trochę nieźle trzeba wypić no i nie ładnie tak :P

Współczesne czasy mnie rozwalają a dokładnie ludzie, zamiast się cieszyć, że spotka się z rodziną, pobawi się i będzie miał wspomnienia do końca życia. Ale taka mentalność naszego narodu: narzekanie, narzekanie i jeszcze raz narzekanie i zero radości.

Być może właśnie dlatego, branża ślubna pada, bo z takim podejściem ludzi, ślubów będzie coraz mniej, po prostu cała ta "banalna" organizacja ślubu niektórych przerasta albo są po prostu leniwi, albo lubią żyć na kocią łapę.

Uzależniony
    Miasto
    TWOJA STARA

Cytat Zamieszczone przez 5pirit Zobacz posta
    Współczesne czasy mnie rozwalają
    Rozwalają mnie takie teksty. Nie ma to jak ekstrapolować własne doświadczenia na całą ludzkość i jeszcze wmawiać, że tak powinno być.
    ebe ebe

Strona 65 z 96 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów