no wiesz.. ja na spotkaniu z mlodymi przed podpisaniem umowy opowiadam o tym w jaki sposob pracuje, jaki mam styl focenia itp
opisuje dokladnie jak wyglada sprawa wyboru zdjec, ilosci zdjec itp
jak komus nie pasuje - to nie podpisze ze mna umowy(ale poki co wszyscy podpisuja po spotkaniu)
pare razy tylko sie zdarzylo, ze ja odmowilem podpisania umowy, bo wyczulem zly flow od pary mlodej ;] (jakies tam wymyslanie zmian w umowie, agresywny ton żądań co mam robic i jak robic, badz pytania o kosmiczne rabaty cenowe)
tak na marginesie, b. ciezko jest zrobic sporo dobrych (ciekawych) ujec w reportazu.
w repo sporo zalezy od szczescia, zeby znalezc sie w odpowiedniej chwili w odpowiednim miejscu, pod odpowiednim katem.
co innego pozowane zdjecia, wtedy mozna sobie spokojnie kadrowac i ustawiac.
ale w repo takie powolne i dokladne kadrowanie nie sprawdzi sie.
tutaj niestety trzeba troche zmienic taktyke i zamiast idealnie zaplanowanych kadrow, zlapac momenty - niekoniecznie super skomponowane.
dlatego robi sie duzo zdjec, zeby wybrac garsc fajnych momentow
np.
strideer: myslisz ze CZ 24mm na manualu daloby rade trafic z ostroscia w takim zdjeciu jak powyzej?
to co widac na zdjeciu trwalo doslownie sekunde, bo goscie otoczyli w tancu panne mloda i razem zaczeli do niej sie zblizac zeby dac jej buziaka (na haslo wodzireja), a panna mloda nie zajarzyla o co komon![]()