Skoro od przodu na to sam wiesz..........
Skoro od przodu na to sam wiesz..........
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
--
Pozdrawiam
Krzysztof Zagórski
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Trzeba minimum gigabajt takich zdjęć.Nie pozwolę aby mój ulubiony wątek umarł śmiercią naturalną...
Kolejna perełka...Bez tego to by było, że fotograf się obijał.
![]()
Nie ma co narzekać że wątek umrze
Powtarza się to biadolenie cyklicznie.
Psucie rynku, takie tam.
Wątek umrze bo przecież branża umrze![]()
do autora i innych, którzy narzekają - przyczyn Waszej sytaucji może być kilka:
- jesteś "cieńki"
- ceny masz kosmiczne. Sory ale jak widze ceny niektórych fotografów (którzy nie prezentują swoimi zdjęciami niczego nadzwyczajnego) zaczynające się od 4tysiecy to sory. A najbardziej bawią mnie oferty typu "obsługa przez dwóch fotografów". Sory ale po co? Przy filmowaniu jest to jak najbardziej uzasadnione, ale przy zdjęciach? Potem każde zdjęcie mamy w wesji z 85 i z fisiajaDla mnie osobiście bzdura.
-stosunek dwóch powyższych czyli jakość/cena musi być bardzo niekorzystny w Twoim wypadku.
Ostatnio edytowane przez marcin_foto ; 14-04-2013 o 16:56
Szkoda. Bo tak jak niektorzy moga "zepsuc rynek" uczac ludzi ze student za 200 złotych zrobi to samo co fotograf za 2000. Tak inni moga ten rynek naprawic. Wymaga to niestety troche czasu.
Dawniej u kazdego rzemieslnika byl uczen ktory sie szkolil, zebym potem prezentowac jakis poziom i odpowiednio sie cenic. Teraz "wpuszczenie kogos do swojego ogrodka" jest traktowane jako "odbieranie chleba".
Co kto lubi, tylko potem nie nalezy marudzic ze ci nowi robia "to samo" za 1/10 normalnej stawki i przyzwyczajaja do tego ludzi.
--
Pozdrawiam
Krzysztof Zagórski
Kapitan Wagner