Strona 13 z 96 PierwszyPierwszy ... 311121314152363 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 958

Wątek: Branża ślubna zdycha...

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Branża ślubna zdycha...

ceny by spadły jakość pozostała by na niezmienionym poziome w końcu dobra zielarka czy szaman też mają (jakieś) sukcesy w leczeniu chorych (a dyplomowani porażki) nie mówiąc już o cudotwórcach , a nie wymieniłem jeszcze nie wszystkich którzy leczą
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Chodziło mi o swobodę i samodzielność wykonywania, a nie o zrównywanie statusu. Zastanawiam się też nad tym, czy gdyby wprowadzić obowiązek przynależności do cechu i składania egzaminów zawodowych, to ryzyko nacięcia się na niefachowe usługi fotograficzne byłoby istotnie mniejsze
    Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    Gorzej gdyby znalezienie fotografa na miarę naszego gustu, możliwości i potrzeb graniczyło z cudem.
    Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Skutek będzie odwrotny. Wzrost cen i spadek jakości usług.
    mysle, ze kazda z tych odpowiedzi jest prawidlowa. wolna amerykanka na rynku stanowi pewne ryzyko dla klienta, ale rowniez daje mu wieksza swobode wyboru i szanse na znalezienie lepszego produktu.

A od kiedy kurs liturgiczny jest obowiązkowy? Nie czytałeś nigdy jak to lekarz z dyplomem coś *** i pomimo udanej operacji pacjent zmarł? A znachor ma ręce co leczą itd.?
    Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    ceny by spadły jakość pozostała by na niezmienionym poziome w końcu dobra zielarka czy szaman też mają (jakieś) sukcesy w leczeniu chorych (a dyplomowani porażki) nie mówiąc już o cudotwórcach , a nie wymieniłem jeszcze nie wszystkich którzy leczą
    Panowie wybacza, ale to powyzsza ma sie nijak do rzeczywistosci i jest wierutna glupota. odkad sluzba medyczna zostala uregulowana i panstwo zaczelo nadzorowac jakosc opieki medycznej (dbac o wyksztalcenie odpowiednich osob, zapewniac dostep do nich, itd. itp. - zamiast szamanow i innych tego typu postaci) nieodmiennie rosnie srednia dlugosc zycia ludzi. wiec mozna sobie dyskutowac o przypadkach jednostkowych do woli, ale pod wartoscia oczekiwana ma sie wyzsze a nawet duzo wyzsze szanse, jesli naszym zdrowiem zajmuje sie ktos, kto ma gwarantowane wyksztalcenie i doswiadczenie. jako ze w medycynie nie rozchodzi sie o to, zeby delikwent ladnie zszyl tetnice czy przypisal ladne tabletki, tylko zeby to bylo skuteczne. i tu naprawde nie ma podstaw do dyskusji - medycyna tradycyjna, z zapleczem szkol/akademii/szpitali/itd. daje lepsza jakosc niz wszelkie wywary z szalwi zbieranej przy swietle ksiezyca przez owulujaca dziewice i mieszane prawa reka w garnku z czaszki laciatej krowy.

fotografia to jest co innego. tutaj nie ma warunku koniecznego poprawnosci, tzn. ze sie nie zrobi delikwentowi krzywdy. jest to jednak zawod, ktorego jakosc wykonywania nie naraza niczyjego zdrowia czy stanu finansowego - moze poza wyjatkiem kokluszu cioci, ktorej nie spodoba sie zdjecie napranego malzonka z nosem w salatce i reka na cyckach jakiejs lafiryndy...
    dlatego tutaj absolultnie zbedne sa uregulowania, zeby klientowi zapewnic minimalny poziom uslug. to nie hydraulik czy elektryk (czy lekarz badz prawnik), ktory swojej pracy nie musi wykonywac pieknie, ale musi ja wykonac bezpiecznie.
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

A od kiedy kurs liturgiczny jest obowiązkowy?
    Sergiusz uważasz, że taką frekwencję jaką opisał centur to zawdzięczają nie przymusowi tylko wartości merytorycznej Nie wiem od kiedy, ale albo go masz, albo musisz się wkupić w łaski jegomoscia - na jedno wychodzi, bo generuje koszty ;-)

Nie czytałeś nigdy jak to lekarz z dyplomem coś ******** i pomimo udanej operacji pacjent zmarł? A znachor ma ręce co leczą itd.?
    Czytałem, ale o czym to świadczy wg Ciebie Czy Tobie zawsze wszystko się udaje Czy Twoje dobre zdjęcia zawsze znajdują uznanie klientów

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    wolna amerykanka na rynku stanowi pewne ryzyko dla klienta, ale rowniez daje mu wieksza swobode wyboru i szanse na znalezienie lepszego produktu.
    To czemu nie chcesz podobnych zasad w świadczeniu usług medycznych

fotografia to jest co innego. tutaj nie ma warunku koniecznego poprawnosci, tzn. ze sie nie zrobi delikwentowi krzywdy. jest to jednak zawod, ktorego jakosc wykonywania nie naraza niczyjego zdrowia czy stanu finansowego.
    IMO niezupełnie masz rację, bo kiepski fotograf życia Ci raczej nie odbierze, ale powtórzysz ślub jak mu siądą akumulatory, a nie ma zapasowych /a spotkałem się z takim przypadkiem/
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 17-03-2013 o 18:58

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

akustyk- zgadzam się z Tobą w stu procentach. Ale jak mnie boli ząb to ja mogę wybrać czy iść do konowała czy kowala. I jest to moja wolna wola. Długość życia to nie tylko zasługa postępu w medycynie ale również profilaktyka i ochrona środowiska itd. Dawniej też ludzie bardzo długo żyli.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

GoOrange myślisz, że nie warto ograniczać łatwości dostępu nawet gdyby miało to przynieść poniesienie poziomu świadczonych usług
    Na tak postawioną tezę odpowiedź może być tylko jedna. Lepiej być młodym, pięknym i bogatym czy starym, brzydkim i biednym? Jestem przekonany o tym że ograniczenie dostępu w perspektywie czasu pogorszy stan rzeczy z punktu widzenia klienta, podobnie jak monopol. Akurat los nas, fotografów w mniejszym stopniu leży mi na wątrobie, w ogólnym rozrachunku pewnie więcej usług biorę niż daję i patrzę na tą kwestię z tej perspektywy.

Wyobrażasz sobie ograniczenie dostępu dla zespołów, które grają niezgodnie z Twoim gustem? Popularność i sprzedaż w nurcie disco polo (w sumie nic nie ujmując majteczkom w kropeczki czy białemu misiowi ) powinna dać do myślenia wszystkim fotografom - "artystom", i nie ma się co obrażać na rzeczywistość.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

To czemu nie chcesz podobnych zasad w świadczeniu usług medycznych
    a nie jest napisane powyzej?

IMO niezupełnie masz rację, bo kiepski fotograf życia Ci raczej nie odbierze, ale powtórzysz ślub jak mu siądą akumulatory, a nie ma zapasowych /a spotkałem się z takim przypadkiem/
    ale to nadal nie jest niebezpieczne dla zdrowia/zycia zleceniodawcy. spartolona robota przez lekarza/prawnika/hydraulika/elektryka juz moze miec bardzo powazne konsekwencje. i ja wole jak ci ludzie robia rzeczy bezpieczne. nie musza osiagac nie wiadomo jak wypasionych wynikow w latwiejszych przypadkach, grunt, zeby nie spartololi tych groznych.
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

mogę wybrać czy iść do konowała czy kowala. I jest to moja wolna wola. Długość życia to nie tylko zasługa postępu w medycynie ale również profilaktyka i ochrona środowiska itd. Dawniej też ludzie bardzo długo żyli.
    Dawniej, to się bardzo rzadko zdarzało :wink: Uważasz, że pójście do kowala też przedłuży długość Twojego życia

--- Kolejny post ---

a nie jest napisane powyzej?

ale to nadal nie jest niebezpieczne dla zdrowia/zycia zleceniodawcy. spartolona robota przez lekarza/prawnika/hydraulika/elektryka juz moze miec bardzo powazne konsekwencje. i ja wole jak ci ludzie robia rzeczy bezpieczne. nie musza osiagac nie wiadomo jak wypasionych wynikow w latwiejszych przypadkach, grunt, zeby nie spartololi tych groznych.
    Ale co Twoim zdaniem stoi na przeszkodzie w przyjęciu podobnych standardów jakości w świadczeniu usług fotograficznych, tylko to że spartolona robota fotografa nie odbierze komuś zdrowia lub życia
    Ja nie jestem za obniżeniem standardów w świadczeniu usług medycznych, tylko zastanawiam się nad możliwością ich podniesienia w usługach fotograficznych :-)
    Ostatnio edytowane przez Sunders ; 17-03-2013 o 18:18

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Ale co Twoim zdaniem stoi na przeszkodzie w przyjęciu podobnych standardów jakości w świadczeniu usług fotograficznych, tylko to że spartolona robota fotografa nie odbierze komuś zdrowia lub życia
    Ja nie jestem za obniżeniem standardów w świadczeniu usług medycznych, tylko zastanawiam się nad możliwością ich podniesienia w usługach fotograficznych :-)
    nie no, oczywiscie, ze da sie uregulowac wszystko. tylko to sie tez rozbija o kwestie praktyczne i mozliwosc weryfikowania spelniania roznorodnych norm prawnych. mozesz sobie wymyslic, ze fotograf musi miec certyfikat X, Y czy Z ale koniec koncow klient ma prawo to miec w nosie, a patrzec na cene.

jakbym mial wybierac, to bym wolal, zeby egzekwowany byl wymog fiskalnosci fotografa. ze jak robi foty, to ma dzialalnosc i odprowadza podatek. to juz by wystarczylo do zapewnienia wyzszego minimum jakosciowego, bo wywaliloby z rynku tych wszystkich, ktorzy klepia od swieta, zeby sobie dorobic. wiec ich poczucie odpowiedzialnosci ma prawo byc (chociaz oczywiscie nie musi) byc zerowe, jesli wiedza, ze za tydzien moga swobodnie zajac sie czyms zupelnie innym...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    Wyobrażasz sobie ograniczenie dostępu dla zespołów, które grają niezgodnie z Twoim gustem? Popularność i sprzedaż w nurcie disco polo (w sumie nic nie ujmując majteczkom w kropeczki czy białemu misiowi ) powinna dać do myślenia wszystkim fotografom - "artystom", i nie ma się co obrażać na rzeczywistość.
    Nie, ale przecież to artyści, a nie rzemieślnicy czy wykonujący wolny zawód :-P

--- Kolejny post ---

nie no, oczywiscie, ze da sie uregulowac wszystko. tylko to sie tez rozbija o kwestie praktyczne i mozliwosc weryfikowania spelniania roznorodnych norm prawnych. mozesz sobie wymyslic, ze fotograf musi miec certyfikat X, Y czy Z ale koniec koncow klient ma prawo to miec w nosie, a patrzec na cene.
    akustyk IMO zawsze pozostanie Ci prawo mieć to w nosie i pójść jak Sergiusz , do kowala, który w dodatku odprowadza podatki

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

GoOrange myślisz, że nie warto ograniczać łatwości dostępu
    Bardzo mnie ciekawi ten aspekt sprawy - jak sobie to wyobrażasz praktycznie .

Długość życia to nie tylko zasługa postępu w medycynie ale również profilaktyka i ochrona środowiska itd. Dawniej też ludzie bardzo długo żyli.
    Chyba nigdy w historii świata środowisko nie było tak ześwinione jak w ostatnim stuleciu więc bliżej mi jednak do tego o czym pisał akustyk .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 17-03-2013 o 18:59
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 13 z 96 PierwszyPierwszy ... 311121314152363 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów